Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Scary Movie je asi jedna z nejlepších parodii novější doby, spousta, ale spousta odkazu na hollywoodské filmy a teen horory, Vřískot, Tajemství Loňského Léta... Další díly už jdou dolů, dvojka je u mě jen trošku za jedničkou, ale 3 a 4 už je horší, asi nadobro Scary Movie skončilo, teď se můžeme jen tešit na Děsné dojáky a Velké bijáky…Shorty rulezz ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Grandiózní počátek série, která vykrádá všechny americké hitovky a k tomu přikládá správný zparodovaný humor, který chyběl od doby Žhavých výstřelů nebo samotných výstřelků Leslieho Nielsena. Scary Movie vůbec není nesmysl. Celé je to rozhodně jedna velká zabalená zábava, která potěší tím, že se snaží o navrácení parodií do filmového průmyslu. Bohůžel už je vedlejší defekt to, že se na ní vozí parodie, které jsou trapné, příšerné nebo ubohé, jenže většinou ve spojitosti, že na ní spolupracoval jeden z tvůrců tohoto bijáku. Scary Movie je přesto povedená komedie, která kloubí, nechutné s povedeným a nakonec pro diváka vyplivne něco, co zaručeně pobaví. I když na druhou stranu jak koho... --- Znal jste dobře oběť? - Jo. Pak ale začala kecat o nějaké žalobě, tak jsem jí rychle ten prst z prdele vytáhl. - Jaká byla vaše poslední slova? - Táhni, děvko! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Vždyť ji to bolí...“ Na parodické klasiky s Charliem Sheenom a Lesliem Nielsenom sa to nechytá. Nemám nič proti jednoduchému humoru, ale osobne mi nepríde nič vtipné na tom, ako sa vrah ukrýva za gaučom a pýta sa hrdinky, ktorej telefonuje, kde je a ona vidí jeho nohy vykúkajúce spoza gauča. Fakt nie som náročný, ale toto bol humor na úrovni základnej školy. Aj kasting bol veľmi zlý, scenár trápny a réžia miestami až amatérska. Ďalšie diely sa mi paradoxne páčili viac. Kino Považan NMnV 2001 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

S těmihle americkými parodiemi (dneska už legitimní subžánr americké filmové komedie) je to samozřejmě především věc osobního vkusu a naladění, uměleckého tu není zhola nic, ale já si stojím za tím, že v případě tohoto prvního dílu to teda sranda byla, i když někdy docela blbá... (za povšimnutí ale stojí, jaké filmu tu tvůrci vlastně parodují - mimo všudypřítomných hollywoodských velkofilmů a nějakých těch povinných hororů tu je aluze i na takový film, jako jsou Singerovi Obvyklí podezřelí!) ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Scary Movie: Děsnej biják můžeme posuzovat - stejně jako skoro každou jinou parodii - z mnoha stran. Buď ten film budeme brát vážně a tím pádem nedoceníme jsou genialitu vtipů nebo uvolněně, prostě jako parodii, od které nečekám nijak silný poutavý příběh, a máme velikou možnost pořádně se zasmát. Každý správný divák si jistě vybere tu druhou variantu a tak jeho bránice dostane pořádně zabrat a dokonce si možná řekne: "Sakra, tahle parodie má i smysluplný příběh..." Je fakt, že kromě opravdu zdařilých gagů narazíme i na totální propadáky, po jejichž zhlédnutí divák raději dělá že film neviděl, ale lidi, berte to přece s humorem... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (44)

  • Pracovní názvy filmu boli: Last Summer I Screamed Because Halloween Fell On Friday The 13th a Scream If You Know What I Did Last Halloween. (Stocki)
  • Ve scéně ve škole má na sobě Ray (Shawn Wayans) žluté tričko, ale v dalším záběru má černé tričko. (KajusaK)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama