Reklama

Reklama

Žít v Zemi Barbie znamená být dokonalou bytostí na dokonalém místě. Pokud tedy nemáte úplnou existenciální krizi. Nebo jste Ken. (Vertical Entertainment)

Zajímavosti (55)

  • Johna Cenu do filmu dohodila sama Margot Robbie (Barbie). Cenu potkala v Londýně v restauraci a když se dali do řeči, John jí sdělil, že zrovna natáčí ve stejném ateliéru (Leavesden), jako ona film Barbie. Na to mu Margot řekla: „Chceš přijít a hrát v Barbie mořského muže?“ Cena souhlasil. (SpicyNugget)
  • Ve scéně, kde „Divná Barbie“ (Kate McKinnon) jako mystická průvodkyně nabízí Barbie (Margot Robbie) dvě možnosti, v jakém světě si přeje zůstat, má v jedné ruce růžovou botu na podpatku, představující svět Barbielandu, a v druhé ruce pantofli, představující skutečný život. Jde o variaci na moment z filmu Matrix (1999), ve kterém Morpheus (Laurence Fishburne) nabízí Neovi (Keanu Reeves) červenou a modrou pilulku. (Leopard105)
  • Ryan Gosling přijal roli Kena poté, co viděl panenku Ken své dcery ležet obličejem dolů v bahně vedle rozmačkaného citronu. Pak si vzal panenku a citron a poslal to Gretě Gerwig se slovy: „Budu tvůj Ken, jeho příběh musí být vyprávěn.“ (noelcoward73)
  • Barbie je o 23 % větší než všechno v zemi Barbie, aby napodobila nepohodlné, nepřiměřené měřítko, ve kterém se vyrábějí skutečné Barbie a sady aktivit pro Barbie. To je důvod, proč se Barbie někdy zdá příliš velká na věci, jako je její auto nebo proč se stropy zdají být příliš nízké v Dreamhouses. (noelcoward73)
  • Natáčení probíhalo na místech: Londýn a Warner Bros. Studios Leavesden na Warner Drive, Leavesden, Watford v hrabství Hertfordshire (Velká Británie) a dále v Kalifornii (USA) na místech Venice Beach v Los Angeles a Long Beach. Natáčelo se od 22. března do 15. července 2022. (noelcoward73)
  • Ve vedlejší roli Barbie mořské panny se objevila Dua Lipa, která zpívá píseň „Dance The Night Away“, jenž zazní i v samotném filmu pří taneční scéně (Neli)
  • Na Slovensku za premiérový víkend vidělo film v kinech 49 446 diváků. (griph)
  • Starší paní v traileru je Barbara Handler, dcera Ruth Handler, která vytvořila panenku Barbie. Navíc Barbara inspirovala první Barbie, když byla ještě malá. (griph)
  • Ve filmu byly použity džbány z České Republiky. U Barbie (Margot Robbie) doma se o skleněnou dekoraci postarali Češi, konkrétně jde o tvorbu firmy Klimchi z Kamenického Šenova v severních Čechách. (TheSlezy)
  • Do hlavních rolí byli vybráni Margot Robbie (Barbie) a Ryan Gosling (Ken). Jakmile bylo oznámeno, že Kena si zahraje právě Ryan, objevila se spousta nesouhlasných názorů. Někteří lidé ho zkrátka do této role nebrali, vznikl i hashtag #notmyken. Sám Gosling to bral s nadhledem a prohlásil: „Pokud si lidé nechtějí hrát s mým Kenem, existuje spousta jiných Kenů, se kterými si hrát můžou.” Pasoval se i do role jakéhosi advokáta věčně odstrkované hračky živořící ve stínu Barbie: „Předtím se nikdo z těch pokrytců o Kena nestaral. Je třeba vyprávět i jeho příběh a mně na tom týpkovi záleží. Jsem jako jeho zástupce.” (classic)
  • Scénář měla původně napsat Diablo Cody. „Nikdy jsem nepřišla ani s prvním návrhem scénáře,“ přiznala Diablo. „V tomhle projektu jsem zkrátka selhala. Bůh ví, že jsem to zkusila.“ (classic)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

29. Critics' Choice Awards - výsledky

29. Critics' Choice Awards - výsledky

14.01.2024

V neděli 14. ledna byly v kalifornské Santa Monice uděleny ceny Critics' Choice Awards tradičně vyzdvihující výjimečné tvůrčí výkony a filmové počiny uplynulého roku. Toto ocenění je zároveň po… (více)

Reklama

Reklama