Reklama

Reklama

MINDHUNTER: Lovci myšlenek

(seriál)
  • USA Mindhunter
Trailer 3
USA, (2017–2019), 17 h 1 min (Minutáž: 34–74 min)

Tvůrci:

Joe Penhall

Předloha:

Mark Olshaker (kniha), John Douglas (kniha)

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv, Stacey Roca, Hannah Gross, Joe Tuttle, Cotter Smith, Albert Jones, Lauren Glazier, Michael Cerveris, June Carryl (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(19)

Obsahy(1)

S oběma hlavními hrdiny, agenty FBI, se vracíme v čase do roku 1979. Společně s mladým agentem Holdenem Fordem (Jonathan Groff) a jeho zkušeným kolegou Billim Tenchem (Holt McCallany) se podíváme nejen do věznice, kde jsou vězněni ti nejhorší a nejbrutálnější sérioví vrazi, ale především do jejich hlav – s cílem dopadnout ty násilníky, kteří stále běhají po svobodě. (geklon)

(více)

Recenze uživatele LEATHERFAC k tomuto seriálu (3)

MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017) 

Od dob Akt X mě asi žádný krimi seriál tak nevtáhnul jako tohle. Vlastně jsem to našel hlavně proto, že jsem nedávno viděl Zažít Woodstock, kde byl J.Groff v roli hlavního organizátora festivalu naprosto fascinující. Pravda v roli agenta Forda mě už okouzlil trochu méně, nicméně seriál jako takový nikoliv. Nemá smysl tu hýřit superlativy, tak bych jen vypíchnul drobné vady na kráse. POZOR SPOILERY!!! Především je to občasné přílišné (až zbytečné) soustřeďování se na soukromí agentů, na úkor zkrácení času pro samotné výslechy vrahů, nebo vyšetřování. Což je škoda. Byť samozřejmě chápu snahu tvůrců naznačit divákům, že skloubit práci na kriminálce s rodinným životem není žádná prdel - leč i tak k tomu postačila polovina celkového času. Fordovu partnerku z první série bych vykopnul rovnou - ta namyšlená kráva mi lezla jen na nervy. Psycholožka Wendy mi na nervy až tak nelezla, ale taky nijak neoslnila. Ženský element je sice v ústředním trojúhelníku přínosný, nicméně Anna Torv není ani Jodie Foster, ani Gillian Anderson. Přijde mi, že má nulové charisma na rozdíl od jejích mužských protějšků. Ta role mohla být obsazena někým zajímavějším. A lesbí románek sice její chladnou postavu trochu polidšťuje - ale koho to vlastně zajímá? Tenhle seriál je o něčem jiném. Jinak jen nadšení a radost. Vrahouni jsou vypiplaní téměř k dokonalé podobě a zahraní famózně. Nejvíc Kemper, Manson, Berkowitz, Speck, Brudos... Bohužel podle nejnovějších informací se třetí série nedočkáme - údajně pro malou sledovanost?!? Což opravdu nechápu. No přesto budu tajně doufat, že by snad přeci jen... ()

Série 2 (2019) (S02) 

Pozor SPOILERY!!! Rozjezd druhé série je skvělý, Fordova nesympatická kráva (partnerka) naštěstí mizí, projekt dostává lepší zaštítění (více prachů, nový šéf, nové prostory, více zaměstnanců). Nový pánbíčkářský pomocník sice stojí za hovno a je spíš na ostudu, ale co už. Vyšetřování vraždy mladé ženy jejím plačtivým partnerem je výborné a první polovina série vrcholí rozhovorem s vrahounskou celebritou Mansonem, geniálně zahraným Damon Herrimanem. Velký potlesk. Případ v Atlantě dobrej, jen kdyby se nerozvlekl místo na jeden až dva dílyna celou druhou polovinu série. Navíc Billova rodinná štrapác s autistickým mrňousem mi do seriálu přišla tak nějak zbytečná - až tak něj včleněná trochu na sílu. Je tomu věnováno zase trochu moc pozornosti, na úkor scén práce FBI, která nás zajímá samozřejmě víc. Zadržení vraha dětí na mostě je fascinující, bohužel to policejní zoufalství co se děje potom je trochu tristní, stejně jako výslech podezřelého. Ta postava mě trochu zklamala, stejně jako celé vyústění případu. Čekal jsem monstrum, ale ten obrýlený nafoukaný mladíček moc přesvědčivě (na rozdíl od jiných kolegů v seriálu) nevypadá. Pokud takto celý seriál skončí, je to dost smutný konec. ()

Epizoda 5 (2019) (S02E05) 

Doufám, že se Quentin kouká - jak měl natočit Tenkrát v Šulinwoodu, aby mu z toho nevnikla taková unylá nudná sračka... ()

Související novinky

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

David Fincher dotočil svůj nový film

David Fincher dotočil svůj nový film

31.03.2022

Tradičně si režisér David Fincher (Sedm, Zodiac) mezi svými filmy nechává pár let rozestup, oblíbený tvůrce teď ale naštěstí fanoušky na svůj další projekt po poněkud úzce zaměřeném Mankovi nenechá… (více)

David Fincher odhalil nový projekt

David Fincher odhalil nový projekt

14.10.2021

Tajemný tweet stránky Netflix Film tento týden nalákal filmové fanoušky na nové oznámení od režiséra Davida Finchera (Sedm, Zmizelá). Spekulovalo se o třetí řadě Mindhuntera, případně filmovém… (více)

Reklama

Reklama