Reklama

Reklama

MINDHUNTER: Lovci myšlenek

(seriál)
  • USA Mindhunter
Trailer 1
USA, (2017–2019), 17 h 1 min (Minutáž: 34–74 min)

Tvůrci:

Joe Penhall

Předloha:

Mark Olshaker (kniha), John Douglas (kniha)

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv, Stacey Roca, Hannah Gross, Joe Tuttle, Cotter Smith, Albert Jones, Lauren Glazier, Michael Cerveris, June Carryl (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(19)

Obsahy(1)

S oběma hlavními hrdiny, agenty FBI, se vracíme v čase do roku 1979. Společně s mladým agentem Holdenem Fordem (Jonathan Groff) a jeho zkušeným kolegou Billim Tenchem (Holt McCallany) se podíváme nejen do věznice, kde jsou vězněni ti nejhorší a nejbrutálnější sérioví vrazi, ale především do jejich hlav – s cílem dopadnout ty násilníky, kteří stále běhají po svobodě. (geklon)

(více)

Recenze uživatele Tft k tomuto seriálu (1)

Série 1 (2017) (S01) 

V době kdy starý pušky jako Tarantino a Nolan zbrojí proti Netflixu se Fincher staví na druhou stranu barikády a i přesto, že jsem velkým zastáncem kina, tohle je konečně ten seriál, který mě přesvědčil, že i doma u televize můžu mít naprosto pohlcující podívanou se vším všudy. Když se nad tím člověk zamyslí je to pro Finchera logický krok, dostane peníze, naprostou tvůrčí volnost a vzhledem k jeho akceptování digitálu a moderních technologií celkově - Netflix byla jasná volba, obzvlášť potom co si to celé osahal s House of Cards. Nejdřív musím ocenit technickou stránku seriálu, protože ve 4k s podporou HDR Mindhunter vypadá naprosto famózně a člověk si vážně připadá, že sleduje něco výjimečného. Zodiac je podle mě Fincherův nejlepší film a když jsem se dozvěděl, že se pouští do seriálu o tématice sériových vrahů, jen blázen by se nemohl těšit. Ta Fincherovsky chladná a precizní režie k tomuhle tématu prostě sedí a Mindhuner to celé posouvá ještě o stupeň výše. Fincher má na všechno víc času a využívá ho do poslední minuty, snad až na první půlku první epizody nemá první série hluché místo, taktéž zvolil skvělé režisérské hosty, kteří vnášejí něco svého, ale drží cestu, kterou Fincher nastavil. Takhle chytře a poutavě napsaný dialogy spojený s jejich režií, která by se měla ukazovat ve filmových školách jako příklad toho jak natočit perfektní rozhovory mezi dvěma a více postavami a herecké výkony, které jsou do posledního puntíku perfektní, to všechno z Mindhuntera dělá seriálovou extra třídu. Výslechy a rozhovory s vrahy jsou tak skvělé, že jsem hltal každé slovo a jen těžko se nepouští další epizoda, když už člověk vážně potřebuje jít spát. Jonathan Groff je do hlavní role skvělá volba, má takovej ten otravně příjemnej ksicht, dokáže skvěle vystihnout charakter svojí postavy a na konci i přesto, že jeho postava není zrovna nejdokonalejší lidská bytost, si ho musí divák oblíbit. Ve spojení s nabručeným a rázným detektivem ze staré školy Holtem McCallanym tvoří nejlepší detektivní dvojici od dob první série True Detectiva. Doplňuje je skvělá Anna Torv, která přináší potřebný nadhled a je takovou třešničkou na dortu celého seriálu. Na konci to působí jako by divák s postavami opravdu ušel kus cesty, což je úcty hodný výsledek. Inteligentní, skvěle natočený seriál, který dokumentuje poutavé téma založené na skutečných událostech o vytváření profilů sériových vrahů. V čem však Mindhunter exceluje je vyobrazení toho, jaký vliv měla práce těchto lidí na jejich soukromé životy. Jsem velice zvědav na druhou sérii, která byla šikovně vyteasována, bez toho aby první série nepůsobila uzavřeně. 92% ()

Související novinky

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

David Fincher dotočil svůj nový film

David Fincher dotočil svůj nový film

31.03.2022

Tradičně si režisér David Fincher (Sedm, Zodiac) mezi svými filmy nechává pár let rozestup, oblíbený tvůrce teď ale naštěstí fanoušky na svůj další projekt po poněkud úzce zaměřeném Mankovi nenechá… (více)

David Fincher odhalil nový projekt

David Fincher odhalil nový projekt

14.10.2021

Tajemný tweet stránky Netflix Film tento týden nalákal filmové fanoušky na nové oznámení od režiséra Davida Finchera (Sedm, Zmizelá). Spekulovalo se o třetí řadě Mindhuntera, případně filmovém… (více)

Reklama

Reklama