Reklama

Reklama

Ďábel v těle

  • USA The Devil Inside (více)
Trailer 1

Isabella (Fernanda Andrade) má trauma. Z její matky se před několika lety tři lidé pokusili v amatérských podmínkách vymést ďábla a ona (nebo zlá bytost v ní) je brutálně připravila o život. Jako mimořádně těžký případ byla ze Spojených států převezena do psychiatrické léčebny v Římě, kde od té doby živoří v neustálém utlumení sedativy. Isabella se rozhodne vyřešit tragickou kapitolu v rodinné historii a v doprovodu kameramana se za matkou vydá, aby zjistila, co se tehdy doopravdy stalo. První setkání po letech ale její trauma ještě víc prohloubí. Matka je očividně nepříčetná a nepoznává ji, a proto se Isabella rozhodne proniknout do tajů exorcismu, aby ji a také sebe zachránila. Seznámí se se dvěma knězi, kteří navštěvují přednášky na vatikánské církevní škole, jež se tomuto temnému oboru věnuje. Ti se jí rozhodnou pomoci a díky tomu se ocitnou v předpokoji míst, kde se dějí věci tak kruté, že se jim lidský mozek zdráhá uvěřit. Oni dostanou šanci vyzkoušet si je na vlastní kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (255)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdybych věděl, že je to další "autentickej dokument", ani se na to nedívám, ale když už jsem si to pustil..... . Po shlédnutí jsem si musel opět položit tolikrát omílanou otázku "Proč to kurva nenatočili normálně?" Nic proti vymítacím scénám, kdy se naopak ta ruční kamera hodila a působila fakt nepříjemně, ale ten zbytek........stačilo mezi ten sled nesouvislých scén dát pár nitek a spíchnout nějakou tu béčkovost se všema klišé. Herecky by se to tak dalo nějak okecat. Ale tohle....škoda mluvit, každopádně z toho pytle těch FF sraček tohle patří k tomu lepšímu. 30% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Skoro jsem chtěl dát odpad. Film, který nenabídne vůbec nic nového, plný okoukaných frází. Líbit se může, to nepopírám, ale ve své hluboké podstatě je úplně o ničem. Nic mě nevyděsilo a spíš jsem se bál obrovských porcí nudného tlachání. Vůbec je divné, že to tento nímek dotáhl až do českých kin. Blba, co to schválil bych nechal posednout Ďáblem a pak upálil. ()

Reklama

Abes 

všechny recenze uživatele

Fuj, podobné "autentické" záběry mi v kalhotách nedělají vůbec dobře, obzvláště když jsou podtrhnuty lekačkami. Tyhle lekačky si ale nezadají s vtipem pro načasování mého subwooferu. V 49.minutě filmu, jakoby ta hromádka drátků a cívek byla sama posedlá ďáblem a začala vydávat dunivé rány, doprovázené šumivými skřeky... ta kratičká chvíle močopudného randálu mi přivodila stav blízký klinické smrti. Dobrých pět minut jsem se musel utěšovat, hladit se po vláskách a po tváři a namlouvat si, že všechno bude zase dobrý. Ale i bez zmíněné zvukové etudy byl film velmi znepokojující a jistě se postaví do řady vzpomínek, na které mě můj mozek upozorní, až půjdu temnou předsíní s plným "močovým rezervoárem" (cit. wiki). PS: Přišel jsem na příčinu té bassexploze, šlo o špatný kontakt kabelu ovládání hlasitosti, ty ukotvovací šroubky tam nejsou zbytečně. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Další vymítání démonů z těl a jejich přesunování do jiných těl. A velmi razantní až strašidelné. Navíc nejlepší film, který jsem doposud na tohle téma viděl. Mladá dívka Isabella přijíždí do Říma natočit dokument o své matce, která před dvaceti lety při procesu vymítání zabila tři členy církve. Soudem byla prohlášena za psychicky nezpůsobilou a umístěna do psychiatrické léčebny. Její dcera se pokouší zjistit spolu s dokumentaristou a ostatními kněžími okolnosti kolem jejího případu, který je i po tolika letech obestřen záhadou a nejasnými fakty. Nikdo neví, zda je žena skutečně posedlá dáblem nebo trpí duševní chorobou. A já jako divák budu svědkem snad nejpůsobivějšího vymítání dábla z nepřirozeně zkrouceného těla dívky, jejíž lože raději bylo umístěno do sklepa, jaké jsem viděl. A to nebylo všechno. Film nemá dlouhou stopáž, a tak až na pár keců do kamery, se ve filmu pořád něco dělo. Padaly zajímavé teze a úvahy na téma exorcismu, které v jiných filmech na podobné téma rozhodně nezazněly. Jako pseudodokument to přišlo ve svém žánru s něčím nářezovým a to v subžánru found- footage bývá zřídkavé. Kamera byla sice na mnoha místech přestřeleně autentická, ale jak film postupoval kupředu, přestal jsem její třes a "nekvalitu" vnímat. V závěru jsem měl pocit sugesce, že se nejedná o podvrh, tak silný, že jsem dokonce chtěl zabrousit na webovou stránku, o které je v závěru filmu informace, zda náhodou opravdu neexistuje. Neudělal jsem to, a tak ve mně zůstaly příjemné pochyby o pravosti právě viděného. A tak to asi autoři filmu zamýšleli. Mimochodem, Exorcista a jim podobné bláboly posílám po tomhle do odpadu, a jen mě utvrdily, jak trapné filmy to jsou. 100% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se opít trailerem, během filmu pak přišla nepříjemná opice. Nikomu neberu jeho osobní prožitek, ale mně to nedonutilo ani k zamyšlení, ani k opěvným ódám na scény vymýtání, dokonce ani k výměně plíny. Přitom nejvíc jsem sázel právě na to, že se budu bát. Skutečně zajímavých věcí se tvůrci jen letmo dotkli (spory s církví, několikanásobná posedlost), jinak se furt jen žvatlalo a někam přebíhalo. Je mi líto, ale pokud chcete napětí, volte vedlejší sál s Ženou v černém. Tohle je kukuřičná ptákovina, která upadne v zapomnění už cestou z kina, ne-li ze sálu. Dvě hvězdy dávám snad jen z toho důvodu, že nechci vzpomínat na to, kterak jsem nastřádané body na CineStar kartě vyměnil za pytel odpadků... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Matthew Peterman a Brent Bell přišli s nápadem natočit film poté, co si přečetli kníhu o Vatikánu, ve které byla zmíněna škola exorcismu. (maluti)
  • Film mal rozpočet 1 000 000 $ a zarobil až 101 000 000 $, čo bol pre produkčnú spoločnosť najzárobkovejší film za posledných 5 rokov. (BoredKid)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 5. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)

Reklama

Reklama