Reklama

Reklama

Vymítač ďábla: Zrození

  • USA Exorcist: The Beginning (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Poté, co ztratil svou víru v Boha, vydává se otec Merrin (Stellan Skarsgård) na archeologickou expedici do Keni. Zde byl právě objeven neuvěřitelně zachovalý byzantský chrám. Zdá se, že stavba byla pohřbena do země těsně po ukončení prací. A pod ní spí neklidným spánkem cosi prastarého, co čeká na své probuzení. Když mezi domorodci a britskými vojáky propukne spor, Merrin jen bezmocně přihlíží krutostem páchaným na nevinných vesničanech. Takové ukrutnosti již ve svém životě viděl a modlil se, aby už nikdy nebyl svědkem něčeho podobného. Opravdová hrůza však přichází, když se krev nevinných vsákne do vyprahlé africké planiny. Tam, kde se zrodilo zlo, musí otec Merrin pohlédnout do jeho skutečné tváře. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Vymítač ďábla: Zrození“ je pro mě prostě jen něco, co navazuje na skvělý film a ne až tak výbornou sérii, a buduje si vlastní mýtus, který pravda není úplně špatný a funguje. Bohužel propojování s druhou světovou válkou mi v tomhle případě přišlo hodně samoúčelné a děj by se bez toho v podstatě obešel. Jen ta Stellanova postava tím alespoň dostává další rozměr a otec Merrin tak zůstává tím nejzajímavějším. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku prijemnej horor a popravde receno, i kdyz kvalit puvodniho Exorcisty zdaleka nedosahuje, bavil jsme se vic. Pribeh filmu je docela zajimavej, sem tam je naka atmosfericka scena nebo lekacka, najde se i par pekne krvavejch zaberu a Stellan v hlavni roli je fajn. Jedinej problem je, ze me film nejak vyrazne nepostrasil, obcas jsem byl napnutej, ale to je tak vsechno. Podil na tom taky ma, ze nektery sceny vyznej spis smesne, hlavne zaverecny vymitani se dvakrat nepovedlo. Takze ve vysledku to je jen drobet lepsi prumer. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

S tímhle vymítačským hororem nemám vůbec problém. Předně jsem si to nijak nespojoval s klasikou 70tých let, což se nejspíš mnohým nepodařilo a tomu odpovídá i hodnocení. Takže jedná se o solidní horor se slušnou výpravou a přehledným vizuálem. Takže žádná komíhající se kamera, žádný zběsilý střih. Scénář plný klišé zachraňuje slušné vypravěčské tempo a sympatické obsazení v čele se Stellanem Skarsgardem. Závěrečná exorcistická scéna sice může u někoho vyvolat úsměv, ale já s ní byl i tak spokojený. Slušná práce. 70% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Některé momenty byli celkem dost silné(např. úvodní průlet bitevním polem), ale jednoznačně nestačej. Zajímalo by mě však co zde komentující a kritizující lidé čekají od hororu, aby mu dali 5*. Tento film není úchvatný, ale určitě je zajímavý a krom pár šrámů (hieny aspol.), celkem slušný. Po pár měsicích jsem se vrátil a snížil hodnocenní o hvězdičku, protože si už nepamatuju skoro nic z tohoto filmu)nic dobrého :o)). ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že filmům, které zde mají hodnocení pod 50% už se spíše vyhýbám, stejně jako se většinou vyhýbám prequelům slavných trháků, protože bývají ještě většími průšvihy než sequely (u nich aspoň někdy dojde k zachování osazení, i když ani to vždy není výhra). Zvlášť v případě Vymítače, kdy jsem se i těm sequelům radši vyhnul...nicméně můj oblíbený Stellan Skarsgard v roli otce Merrina mě přitáhl ke sledování Zrození. Jakékoliv pokračování legendárních trháků mají už dopředu prohranou bitvu a je jasné, že zejména u kritiky propadnou. Jejich úkolem tedy je (kromě toho, aby se alespoň částečně zaplatily:-)) udělat to co nejvíce důstojně. Exorcistovi se to dobré dvě třetiny filmu daří velice dobře - právě za vydatné podpory naprosto přesvědčivého Stellana. Atmosféra je budována hezky postupně , převládá hlavně stracj z neviděného a napínavých momentů je dostatek. Bohužel svou bitvu prohrává film příchodem vojsk a zamotáním místních obyvatel, čímž se dějová linie rozplizne jak pan Jeffries. Natahovaný a přemrštěný závěr v kostele s nepříliš uvěřitelným náhlým návratem otcovy víry pak ten pokles podrthne. To, co původní Exorcista ještě udržel pomocí zvrhlé atmosféry, už tady prostě působí absolutně přepáleně a ony zlé obavy se naplňují. Nicméně času stráveného u filmu rozhodně nelituji, minimálně za ty dvě třetiny to stálo....a zdejší hodnocení by si zasloužilo minimálně 10 procentních bodů navic, ale víme, jak to s těmi pokračováními kultů bývá... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

Související novinky

Run, Renny, Run!

Run, Renny, Run!

16.05.2005

Za Vyháňača diabla: Počiatok režisérovi Rennymu Harlinovi (na obr.) síce ruky nikto nebozkával, no čo nie je, môže byť. Jeho ďalším filmom totiž má byť akčný thriller RUN, čo naznačuje, že Harlin sa… (více)

Nové filmové peklo?

Nové filmové peklo?

16.04.2005

Peklo hej, ale určite nie nové. Paul Schrader dostal šancu uviesť do kín svoju pôvodnú, producentami zamietnutú verziu Exorcist: The Beginning,. Tá pre nich nebola dostatočne presiaknutá krvou, čiže… (více)

Reklama

Reklama