Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antikrist v těle Damiena Thorna je nyní na vrcholu sil a poznání a dychtí po vládě nad světem. Jeho jedinými nepřáteli je sedm mnichů, kteří se zasvětili Damienovu zničení a kteří mají posvátné meče ukované pouze k tomuto účelu. Damien je po nečekané sebevraždě velvyslance jmenován do jeho funkce. Na recepci velvyslanectví se seznámí s novinářkou Kate Reynoldsovou a později i s jejím dvanáctiletým synem Petrem. Ty zcela ovládne Kate se stane jeho milenkou a Peter apoštolem, kterého využívá při systematickém vyvražďování novorozených chlapců věří totiž, že na zem přišel znovu Kristus, a chce se ho tak zbavit. Mniši Damiena pronásledují - zvítězí dobro, nebo zlo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

Han22 

všechny recenze uživatele

Ale jistě. Omen 3 není geniálním filmem jako první díl nebo neobsahuje promakané vraždy jako díl druhý. Dá se říct, že horor ve smysl bát se už to v podstatě ani není a chvílemi je i to celkem nuda. Jenže třetí díl funguje tam kde má - jako skvělé uzavření celé ságy o Satanovu synovi. Výborný scénář pokračuje přesně tam, kde by to člověk čekal - dospělý Damien je na vzestupu, je slavný magnát, filantrop i politik a jediné co ho může ohrozit je sedmero knězů a jejich sedm nožů z Megida. A také znovuzrození Ježíše v podobě nemluvněte, což ovšem není pro Damiena žádný problém. Kněží umírají, Damienovi nohsledi likvidují novorozeňata (tady mi hodně zatrnulo) a od hlavní hrdinky se postupně odvrací její syn, který přechází na jeho stranu. Dá se říct, že tam kde trojka selhává v hororu funguje v budování beznaděje o boji proti zlu. Navíc i když film není zrovna brutální, pár scén je vynikajících (žehlička, celý hon na lišku), Sam Neill hraje jako o život a k tomu burácí monumentální Goldsmithova hudba. Na plný počet to není, protože první dva filmy jsou trochu jinde, ale 4 hvězdičky jsou jasné. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech si tvůrci řekli "Damiáne, dost! Přišel čas, abys i ty dostal na budku." Konečně se na scéně měl objevit borec těžkýko kalibru, co s každým záporákem zamává. Inu přemýšleli a dumali, koho by proti panu Thornovi do lítého souboje nasadili... A protože Chuck Norris zrovna nebral telefóny, postavili proti ďáblovi... (teď se podržte)... mimino! A to je celý. Bohužel poněkud pozapomněli na několik důležitých věcí. Například, že mimino přece jen není zrovna dramatický terno. A tak je ten Omen 3 tak nějak úplně o ničem... Navíc se závěrem, který se nedá popsat jinak než "velký zklamání". Ještě osobní akademická poznámka na konec: A taky jsem čekal, že toho hnusnýho černýho čokla konečně zastřelej, vyhoděj z vrtulníku a dole ho 666krát přejede parní válec. ...No jak říkám...Zklamáááání. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Třetí "Omen" je pro mě zklamáním a nezachránil to ani jeden z mých oblíbených herců - Sam Neill. Film vzbuzuje spíše nudu než strach, Damien je akorát slizký kariérista a jeho postava ani tak neděsí, jako opruzuje. Jeho oponenti mi zcela vyletěli z paměti, souboj dobra se zlem mi byl tentokrát ukraden (no, svého psa jsem chtěla pojmenovat Damien, takže antikrist měl asi přece jen vyhrát:-)). Škoda, ráda bych viděla důstojnější završení výborného "Omen" a velmi slušného "Omen 2". 40% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ještě to šlo, než se začal Damian modlit ke svému otci a v hajzlu to skončilo, když začal promlouvat ke svým ovečkám a žádat je, ať zabijí Ježíše (nejen, že je ta scéna naprosto tragická a výkonem Sama Neila v ní až komická, ale zatažení „druhé strany“ do příběhu a odstavení boje ďábel vs. člověk, mi vůbec nesedlo, ještě když ta zápletka a pointa s druhým narozením Krista je tak průhledná a předvídatelná již po pár minutách filmu). Navíc je to docela nuda. Ale má to dobrou hudbu. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dějově důstojné završení trilogie, i když je asi na místě otázka, zda vůbec byla trilogie třeba, jelikož jednoznačně kraluje první díl. Zpětně se to kecá, že by byla mnohem lepší dějová tečka hned v prvním dílu, no scénáristé se s dalšíma dvěma evidentně dost prali, z čehož taky vyplývá výsledná (ne)kvalita a taky ve všech dílech přítomná, vtipná relace na americkou politiku prezidentem konče. Sam Neill dělá co může, no dospělej Damien Thorn už prostě není to, co by divák očkával. 60% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • V prvních dvou filmech Omen bylo Damienovo (Sam Neill) znamení bestie skryté na temeni jeho hlavy. V tomto filmu je to za jeho pravým uchem. (Johnny.ARN)
  • Film se natáčel v létě, což je patrné z listí. Při přijetí Damiena (Sam Neill) jako velvyslance USA na dvoře svatého Jakuba je manželka jeho asistenta zobrazena v pozdním stádiu těhotenství a důležitým aspektem zápletky se stává skutečnost, že její syn se narodí 24. března. Pokud by byla v pozdním stádiu těhotenství, měla by tedy být pozdní zima, nikoli léto. Zeleň neodpovídá načasování v dějové linii s jejím těhotenstvím a datem narození dítěte. (Johnny.ARN)
  • Natáčení filmu probíhalo ve Velké Británii (Cornwall, Ripon, Hertfordshire, Northumberland, Yorkshire, Londýn) a v USA (Washington a Wisconsin) v květnu 1980. (GASTON73)

Reklama

Reklama