Reklama

Reklama

Šéf

(seriál)
  • USA Boss
TV spot 2
USA, (2011–2012), 16 h 55 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrají:

Kelsey Grammer, Kathleen Robertson, Martin Donovan, Christian Stolte, Bill Stoneking, David Pasquesi, Jonathan Groff, Connie Nielsen (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Starosta Chicaga Tom Kane (Kelsey Grammer) sa práve dozvedel, že trpí degeneratívnou neurologickou poruchou. Napriek tomu sa rozhodne ostať vo funkcii a nedať pred nikým najavo, že trpí nevyliečiteľnou chorobou. Vie o tom len jeho doktorka. Všetci v Kaneovom okolí sú priveľmi zaneprázdnení, aby si mohli všimnúť, že niečo nie je v poriadku. Podarí sa niekomu odhaliť jeho tajomstvo, aký dopad to bude mať na jeho politickú kariéru? (Tolf)

(více)

Videa (3)

TV spot 2

Recenze (59)

Fr 

všechny recenze uživatele

ZÁKLADNÍ PILÍŘE POLITIKY JSOU: PENÍZE, SVALY A NEUTRALIZACE NEPŘÁTEL.... /// Politika. Chudák starosta (Chicaga) – to jsou samý starosti: volby, stavba letiště, šťourající novinář, dcera, nemoc (hlavně ta NEMOC). Politická špína a zákulisí radnice. Něco málo ze života politika (toho americkýho, buď v klidu Míro Kalousku…). Píchání (jako sex Míro Kalousku). Seriál, kterej z politiky (NE)dělá lidovou zábavu (a možná by mohl i nasrat. Tebe ne Mirku….). POLITICKEJ SERIÁL. Chcete vědět, vo čem je politika? S kým starosta (politik) souloží? Koho má rád? Co ho trápí? Kde bere prachy? Jak má velký péro? (no dobře – není to priorita…ne Mirku, nezajímá mě to!). POLITIKA. POLITIKA. Spousta POLITIKY. Kecy, gradace keců, sliby, starý sliby, kostlivci ve skříni. Údery a protiúdery. Tahy a protitahy. Jak věci fungují (asi nejen v Chicagu). Jak se žije ,,na vrcholu“ a jak, když se loď potápí. UMĚNÍ DEMOKRACIE. Likvidovat a koukat se přitom do vočí. Pro dobro města. (Kam se na ně sere ta NEMOC! ) Kontinuita, status quo a zachování zájmů. Vítězství, po kterým zůstane v držce jen hořká pachuť. Obyčejným lidem. ….Dobrý den, měl bych pro vás nápad na předvolební televizní seriál…. /// 2.SÉRIE ***** ,,OBĚTOVAT HRAD, ABYSTE SE ZBAVIL KRÁLE?“ ... ,,HRAD MŮŽE BÝT ZNOVU POSTAVEN, ČLOVĚK NE“...... /// Zajímavý a nečekaný zjištění, že se to má ještě kam posunout. Další prostor pro konstantu se štěrbinou Meredith, Zajace, kterej třeba, kdyby čirou náhodou šel politicky do řiti, tak si aspoň pořádně zašuká, novej (tajemnej?) pomocník, ale hlavně očekávání, jestli to zase všechno tomu starýmu čurákovi projde. Tahle série už není jen o volbách, ale o pomalý a úmyslný změně chodu celýho stroje. ,,STUDNA UŽ JE DÁVNO OTRÁVENÁ.“ Zajímává vás politika…. TAKHLE SE TO KURVA HRAJE! A jméno mé je Bůh…. tak vám nevím – nebyla tahla sérka lepší než ta první? Ale nechám ty 4*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem českej politik a hodlám nakouknout do americký demokracie (voličům NEDOPORUČUJU!). 2.) Hledám rozdíl mezi Mužem na radnici ve Starým Kunštátu a v Chicagu. 3.) Jmenuji se Lewy Body. A jsem na cestě…. 4.) Thx za titule ,,ELiRa“ a ,,Kooha“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

1. série: V podstatě jediný zápor na tom asi bude, že jsem se s každým dalším dílem více těšil na nové lechtivé záběry Kathleen Robertsonové než na vývoj politických událostí a osobní trable skvěle zahraných postav. Boss je hodně podobný čtvrté sezóně The Wire a je to sakra povedený seriál, trochu mi tu ale chybí zásadnější, napjatější atmosféra. Možná vypustit hudbu, jako u již zmíněné starší televizní řady? Těžko říct, ovšem zejména závěrečná epizoda "šéfa" ukazuje, že držet diváka napnutého celou hodinu Starz umí. Uvidíme, co přinese další řada - jen doufám, že jich nebude víc. 2. série: Nevěřitelné. Každá minuta seriálu nabitá dramatickou energií, o kterou se marně snaží kompletní televizní konkurence. Poslední tři epizody jsou vzhledem k hrozícímu infarktu jen na vlastní nebezpečí! ()

Reklama

mrksik 

všechny recenze uživatele

"The punishment must be proportional. It must be a signal. But you decide. The form of the punishment is upon to you. Boss." Dokonalé. Vizuálne dokonalé. Auditívne dokonalé. Naratívne dokonalé. Ľudsky pokryvené. Syndróm Lewy Body nie je len fyziologickou poruchou hlavného predstaviteľa, degeneratívnou poruchou trpí celý systém, v ktorom zahnívajú a postupne odumierajú - či sú odumierané - všetky jednotlivé bunky. Ako odumierajú bunky, pohráva sa s nami i rozprávanie celého seriálu, s istotou nevieme, čo sledujeme, dialógy sa vedú mimo obraz, v obraze sú predstavy. Ľadová estetika prešedivelých detailov vedie k skepse, malá hĺbka ostrosti a neustále preostrovanie znervózňuje, hudba pozdvihuje a posiela do prdele podľa potreby, tak ako to robí i samotný Boss. "It's a game." Dokonalý seriál o pokurvenom svete. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Filmová ilustrace Machiavelliho Vladaře o osmi hodinových dějstvích, která sociologický výzkum jádra politiky přepnula do módu ‚hardcore‘, takže jsem tomu v závěru odpustil i to, že Kaneova novinářská Nemesis je nesympatický debílek a že záminky k sexu bývají lacinější, jak v osmdesátkovém pornu z NDR; charisma Kelseyho Gramera je ale prostě něco, na co bych se dokázal koukal celé dny. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Temný a ponurý seriál z prostředí zkorumpované politiky, na můj vkus možná trochu až moc ponurý, ale to právě krásně dokresluje celou atmosféru a prostředí seriálu. První řada: První čtyři díly vypadají, že je seriál trochu těžkopádný, ale další čtyři díly pak ukážou, že to všechno byla jenom příprava na tu následnou smršť, kde se divák nenudí ani pět minut. Dávám 4 hvězdy. Druhá řada: Do seriálu přišla hromada nových postav, některé ději pomohly, jiné moc ne. Celkově bych řekl, že zábava byla zhruba stejná jako u první řady, akorát tentokrát to bylo rozvrstveno rovnoměrněji mezi všechny díly. Asi nejzábavnější byly poslední dva, každopádně na konci stále zůstalo mnoho nedořešených dějových otazníků. Opět 4 hvězdy. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (2)

  • Kelsey Grammer v poslednej epizóde sitcomu Frasier (1993) odlieta žiť nový život do Chicaga. V seriáli Boss stvárňuje starostu Chicaga. (AxelWers)
  • Kelsey Drammer získal za roli v tomto seriálu Zlatý globus 2011 v kategorii nejlepší herec v dramatickém seriálu. (Terva)

Související novinky

Julia Roberts a knižní bestseller

Julia Roberts a knižní bestseller

13.06.2018

Julia Roberts (Pretty Woman, Blízko od sebe) si zahraje v chystané adaptaci knižního bestselleru Včelička od spisovatele Chrise Cleavea. Roberts bude zároveň i produkovat, o scénář se potom postará… (více)

Reklama

Reklama