Reklama

Reklama

Úplně normální

(seriál)
  • USA The New Normal
všechny plakáty
Trailer
USA, (2012–2013), 7 h 59 min (Minutáž: 21–22 min)

Hrají:

Justin Bartha, Andrew Rannells, Georgia King, Bebe Wood, NeNe Leakes, Jayson Blair, Ellen Barkin, John Stamos, Michael Hitchcock, Jackie Hoffman (více)
(další profese)

Epizody(22)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

kingik 

všechny recenze uživatele

Najít na tomhle seriálu něco poutavého by by zázrak. Zkusím to u hereckého obsazení, které se jeví úplně normální. Přítomnost vyhaslé hvězdy nižší svítivosti Ellen Barkin by mohla být dostačující, i když její herectví, i ona sama, mě nikdy nebralo. Tím druhým tahákem je Justin Bartha, který na filmovém plátně relativně sklidil úspěch, jen když byl kolem něj nějaký zářivější herec, případně herecký tým, nebo se mu povedlo vlézt do komerčně úspěšné filmové série, která ale rozhodně nestavěla na něm. Tihle dva se sešli v prazvláštně pojatém seriálu, jehož námět sice nemá s realitou příliš mnoho společného, ale dá se považovat za neotřelý. A teď jde hlavně o to, jestli máte v oblibě gay tematiku, emancipované ženy a téměř sitcomové dialogy. Jenže to není celé příliš vtipně pojato. Vtipe vylez - to by se asi pro charakteristiku tohoto seriálu hodilo nejvíc. I když na to budu hodiny čumět, prdel nezvednu, stejně najdu za celou dobu jen uschlé vtipy, pro něž se nevyplatí to vidět. Po pár snesitelných dílech, se to rozmělnilo na břečku, ve které kolektiv druhořadých herců nahazuje repliky Ellen Barkin. Barkin je tak nevzhledná herečka, že pokud "ulítáváte" na pěkných herečkách, musíte být nakrknutí. Dívat se na bandu teploušů mně opravdu vrcholně nebaví. Ze seriálu jsem si nic nevybral. Stále se mele v průsečíku dialogů, které jsou díl od dílu stále fádnější. Abych to sledoval dál, to by mě to muselo nějakým způsobem zajímat a bavit. Ani jedno z toho se nestalo. Naštěstí se cicmání homo orientovaných udrželo v důstojných mantinelech. Jinak bych dal odpad. 20% ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Možná by to byl i v pohodě seriál nebýt v něm pár naprosto příšerných aspektů. Ten patos mě vadí asi nejvíc. Snažit se v průběhu neuvěřitelně filozofovat a ukázat, jak je to vše vlastně úplně normální. Oslavné a neuvěřitelně tupě sentimentální kecy a naprosto nelogické chování postav. Jde z toho cítit snaha vytřískat emocionální maximum a donutit diváky zamyslet se nad tématem. Možná, že mnoho citlivých děvčat a chlapců budou skutečně spokojeni, na mě tahle umělá dojárna však nezabírá a bohužel právě ona ruinuje celý seriál, který by mohl ve výsledku být fakt příjemný. No a pak tu máme přeafektovanou dívku v mužském těle, ačkoliv seriál nese název "normal". Takže místo, aby se k prvnímu panu normálnímu přidal i druhý pan normální, je tu zas ta nesmyslná tendence to celé zlehčit a vytvořit další z milionu homo karikatur. Proč, proč, proč? Kazí to celý seriál, který by jinak působil fakt inteligentně, kdyby se zbavil těhle otravných cliché. ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Ryan Murphy si za svojí seriálovou kariéru stačil střihnout teen komedii, jedno z nejkontroverznějších televizních dramat, odlehčený muzikál i hrůzostrašný horor, všechno s velkým diváckým úspěchem. Proto je paradox, že seriál, který je jeho srdci údajně nejbližší, byl zrušený už po první sezóně. The New Normal, ultragay výchovná taškařice plná stereotypních postav (extrémně zženštilý gay, sassy černoška, naivní blondýna se zlatým srdcem i zlatým jménem, babička typická republikánka) v nestereotypních situacích. Bryan a David jsou dva úspěšní šťastní chlapi ve společném dlouhodobém vztahu, a už jsou oba připravení stát se rodiči. K tomu jim dopomůže dobrosrdečná Goldie, která se nabídne stát se náhradní matkou pro jejich dítě. To se ovšem vůbec nelíbí její babičce Jane (výtečná Ellen Barkin). Upřímně přiznávám, že začátek seriálu mě nijak nenadchnul. Pokud jde o výchovnost, obzvlášť ze začátku se tlačí na pilu vážně hodně, což je problém především proto, že Andrew Rannells, představitel Bryana, onoho extrémně zženštilého gaye, je vážně poměrně iritující. Naštěstí během pár dílů zmírní jak jeho charakter, tak výchovný tón, a ve výsledku přinese seriál několik skutečně zajímavých myšlenek a dokonalých epizod. Z těch bych vypíchnul kupříkladu díl o volbách, díl o víře, nebo třeba skvělý díl o skautech. Navrch potěší Murphyho sebezesměšňování, kdy Bryan má být očividně on sám (je to televizní producent teen seriálového muzikálu jménem Sing!, ve kterém hlavní hrdinka nezdravě obdivuje Barbru Streisand), a do toho všechny ty popkulturní a gay odkazy (kde jinde narazíte na zmínku o Leontyne Price? kdo nezná, youtube "Leontyne Price "Ritorna vincitor" 1980", stačí část 1:30 až 1:50, a ještě řekněte, že vám z toho nelezly oči z důlků). Pravda, ze spojení s Ali Adlerovou (mimochodem expartnerkou Sary Gilbert, představitelky Leslie Finkle z Big Bangu) nevzniklo tak nablýskané děcko, jaké se Murphymu narodilo s Falchukem, ale po celé první sérii mě nakonec vážně mrzí, že nedostalo větší šanci. Škoda přeškoda. 70% ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Po dvou epizodách můžu říct, že mě New Normal docela baví, a malá Edie z Grey Gardens v druhém díle byla přímo famózní...:)_Po třech epizodách jdu na 4, Murphy mě i jako v Glee chytil za srdce a velmi se těším na další epizody (má se objevit Leisha Hailey a spektrum postav se rozšíří)._Finále bylo tak dojemné, jak jen to Murphy&spol. umí. Těším se na druhou sérii!__Novotenův komentář mi mluví z duše, a moje zklamání z toho, že seriál po první řadě skončil, lehce vykompenzoval. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Bohužel, jako gaye mě tenhle seriál celkem uráží. Snaží se rádoby nabourávat stereotypy a přitom dá jednu z hlavních postav klasickou stereotypní vykroucenou buznu? To snad ne. V reálném světě takové typy prakticky nepotkáte, tak proč má někdo (Ryan Murphy) potřebu gaye takhle zobrazovat prakticky v každém svém seriálu (Glee, New Normal, American Horror Story)? ()

Galerie (90)

Zajímavosti (4)

  • Seriál je inspirován osobním životem režiséra a scenáristy Ryana Murphyho. (jakear)
  • Herec Matt Bomer, který v jednom díle ztvárnil bývalého gay přítele Bryana (Andrew Rannells), je gay i v reálném životě, k čemuž se přiznal v únoru 2012, čímž šokoval mnoho jeho fanynek po celém světě. S přítelem dokonce vychovávají 3 děti. (funhouse)

Reklama

Reklama