Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (407)

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel, tohle mě jako horor neděsilo (jen jedna děsivá scéna tam byla), jako sci-fi to na mě působilo dost nezajímavě a charaktery tam mi prostě byli ukradený. K takovýmhle filmům, který mě nebaví, nic nedaj a za pár hodin si na ně sotva vzpomenu jsem se rozhodl, že nebudu vůbec shovívavý a dám tomu, co tomu náležitě patří :) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Když v Aktech X chybí Mulder, Scully, a vlastně i celá FBI, je dost velká šance, že se následování stejné dějové stavby nepovede. Přestože se povinné detaily objeví a I am ready to believe zazní. Rodinka mě bohužel nechala drobet chladným, děj ovšem celkem ušel. Ocenil bych ale, kdyby z toho nedělali crossover Paranormal Activity a odpustili si ty kamery... ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Herci otřesní, kromě tedy J.K. Simmonse. Armosféra na dobré úrovni. Režisérův zatím nejlepší počin, i když mě tedy hodně překvapuje, že po dvou kravinách má stále důvěru producentů, aby točil dále pro kinosály. To se málokomu podaří. Je ovšem vidět podstatné zlepšení, kdyby se vypilovaly některé hodně nevěrohodně zahrané dialogy, film by jen a jen získal. Téma je to moc zajímavé a jak jsem již napsal, poměrně solidně zpracované... Což bych u Scotta Charlese Stewarta nečekal. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Danielova rodina je v ťažkej finančnej situácii. Jeho žene sa ako realitnej maklérke veľmi nedarí a on je dlhodobo bez práce. Aby toho nebolo málo, v dome kde momentálne bývajú sa začínajú diať nevysvetliteľné udalosti. Všetko začína rozhádzanými potravinami v kuchyni. Postupom času sa však začína ukazovať, že ide o omnoho temnejšiu stránku, ako sa na prvý pohľad mohlo zdať. Film má ako takú stúpajúcu tendenciu od úvodu do polovičky jadra filmu. Následne však prichádza zlom a všetko čaro o ktoré sa režisér snažil, vymizne ako prd z gatí. Spomínam si na niektoré kritické komentáre k filmu 4 DRUH, ktorý v tejto spoločnej tématike patrí medzi najlepšie snímky. Som teda zvedavý na hodnotenia niektorých mudrákov ( .. si Vás pamätám :D .. ) pri tomto odvare 7 krát destilovaného Pigy čaju. Sklamanie je veľké, nakoľko film neponúkol takmer nič na čo by si divák mohol pamätať - 40%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Budete milo prekvapení asi z 3 častí tejto snímky. Pomerne rýchle zoznámenie sa s postavami do 15 minút, solídne budovanie tajomna v ďalších 40 minútach, kde sa vrstvia jednotlivé javy a napokon efektné ľakačky či až dobre budovaný teror v závere. Sci-fi tu dominuje, horor sa pripája neskôr. Najväčšie napätie prichádza vo finále, ktoré nemusí každý akceptovať, ale ako vyvrcholenie a vydýchnutie si po predchádzajúcich udalostiach sa hodí. Je tu relatívne slušné množstvo klišé a nehororové scény či momenty bez sci-fi môžu vadiť. Nasadenie kamier s nočným videním v polovici filmu je z hľadiska deja vhodné, ale spracovanie ľahko zvádza k porovnaniu s Paranormal Activity a film sa tu stáva dosť ošúchaný. V konečnom zúčtovaní malý, nenápadný, ale na jedno zhliadnutie dobrý sci-fi horor. Nenakrúca sa ich veľa, takže ak máte chuť sa trochu báť a ísť na emzákov, civilných, a nie vybuchujúcich, je tu akceptovateľná alternatíva. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Úvodné motto filmu: "Two possibilities exist... Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.”, patrí Arthurovi C. Clarkovi, ktorý je známy najmä ako autor science fiction literatúry. (Lukoh)
  • Keri Russellovú, ktorá sa zvyčajne nezaujíma o žánrové filmy, zaujal tento projekt, pretože zobrazuje matku bojujúcu za svoju rodinu. (molcan2)
  • Natáčanie prebiehalo v Los Angeles a vo Valencii. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama