Scott Charles StewartScénář:
Scott Charles StewartKamera:
David BoydHudba:
Joseph BisharaHrají:
Keri Russell, Josh Hamilton, Dakota Goyo, Kadan Rockett, J.K. Simmons, Annie Thurman, Alexandra Fulton, Myndy Crist, Alyvia Alyn Lind (více)Obsahy(3)
Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)
Videa (13)
Co furt všichni mají u podobných filmů za problém? Co vlastně čekáte? Skrytou symboliku o smyslu bytí či nebytí? Zbrusu originální nápady? Vždyť už tu VŠECHNO bylo! Co pořád dál vymýšlet, aby člověk nebyl označen za plagiátora, vykradače myšlenek nebo novodobého Eda Wooda? Tohle MĚLO hustou atmosféru a i když originalita chyběla, není třeba to hned poplivat. Ale co, proč se rozčiluji, je to marné, je to marné... ()
V polovici filmu ich napadne zapnúť vo všetkých izbách kamery s nočným videním, aby ráno odhalili, čo sa v noci dialo... Niekde medzi slávnymi časmi Aktov X a prvým Paranormal Activity by to bolo fajn. Dnes nemá tento crossover hororových konceptov čo ponúkuť a iba variauje stokrát videné. Zimomriavkové scény v ňom fungujú, ale je to výhra, keď vo filme funguje niečo iba vďaka práci zvukárov? Nevďačná béčková rola pre J.K. Simmonsa. ()
║Rozpočet $3,5milióna║Tržby USA $17,418,667║Tržby Celosvetovo $25,890,588▐ Tržby za predaj DVD v USA $2,874,733 //počet predaných kusov 192,186║ režisérsky snaživé, tajomná atmosféra tam je, príbeh v norme, pripomenie to staré dobré časy keď frčali Akty X /50%/ ()
Další bezduché ždímání mokrého hadru, kterým v Abnormální pasivitě vytřeli podlahu, když jim nasraná ektoplasma pět minut před závěrem konečně!! alespoň shodila z linky sklenici s ranní močí, protože se vyděšený otec bál jít v noci na hajzl, aby se ten náhodou sám od sebe hrůzně nespláchl, a chcát do dřezu je přeci nehygienické. A tak tu máme jen další Intergalaktickou debilitu, u níž neposedný divák devadesát procent času chcípá nudou a na závěr se jakože strašlivě vyděsí (eufemismus pro zoufalý smích) ze tmy se nořivší siluety bubu Ítího. Omlouvám se všem tři a vícehvězdičkářům, ale mám za uchem hnisající implantát, co mi tam ve spánku narvala Májka z Gurunu, kterým mě kompletně ovládá a nutí nevěřícně kroutit hlavou nad tím, jakou že to klišovitou, plagiátorskou sračku jste schopni nadhodnocovat. ()
Já vůl! Třicet let ho znám! Třicet let ho znám, vim to, a zas do toho spadnu. Sváťa Pulec to řekl za mne. Znám Scotta Charlese Stewarta, viděl jsem jeho dva filmy, na Kazateli jsem byl dokonce v kině... a zase jsem se na jeho novinku docela těšil, šel na ni do kina a odcházel zklamaný. To bude tou Milešovkou. Dark Skies mě lákalo díky svému námětu o mimozemských únosech. Tento lákavý námět nemá v hororovém žánru odpovídající zpracování, takže jsem fakt chtěl, aby to vyšlo. Jenže Dark Skies u toho námětu končí. Nikam jej nerozvíjí. Je to šablonovitej film s křečovitými dialogy, bez napětí. Od hororů nutně nevyžaduju originalitu - odpovídajícím způsobem zpracované klišé je kolikrát funkčnější, než když se fimaři snaží vymýšlet bůhvíjaké originální věci, ale v tomto případě to prostě neklaplo. Tohle je prostě nula nula nic. Nejlepší Stewartův film? Ano, ale to je pořád dost málo. 5/10 ()
- J. K. Simmons bol do svojej kľúčovej malej úlohy Pollarda obsadený veľmi rýchlo. Ak nepočítame jeho krátke vystúpenie v závere (niekoľko sekúnd, nie viac), Simmonsov čas vo filme trvá len 10 minút. (molcan2)
- Natáčanie prebiehalo v Los Angeles a vo Valencii. (Greenpeacak)
- Keri Russell bola prvou a jedinou voľbou pre hlavnú ženskú úlohu. (molcan2)