Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 2
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (112)

dee-key 

všechny recenze uživatele

Nápad mi nepřišel zas tak originální. Je to v podstatě Matrix, akorát že tady lidi vědí, že můžou raz dva zkapat. Ale souboje, styly a postavy byly fakt docela dobré. Velkým plusem je i to, že navzdory vyvražďovací nátuře příběhu se v ději najdou i četné romantické pasáže, což je oproti jiným válečným anime příjemné zpestření. Aniž bych cokoli prozrazoval, v polovině seriálu přijde děsivý zvrat. Tak děsivý, že jsem měl sto chutí zaklapnout noťas. Nakonec jsem se ale překonal, ty debilní víly jsem vydržel a tak jako tak musím říct, že si to pět hvězd zaslouží. ()

Chinese Ashio 

všechny recenze uživatele

Takže SAO... páni, ešte teraz si spomínam ako som na začiatku z neho bola hotová... tie neskutočné očakávania a to nadšenie z nových epizód. Vážne neviem čo k tomu povedať... neskutočne ma toto anime sklamalo. Ten rozbeh bol perfektný, myšlienka originálna a perfektne zakomponované inak klišé charaktery... čo viac to chcelo? Len dobrý dej, a ten tam aj bol, po 14 epizódu. Potom som ja osobne SAO sledovala len z nutnosti. Myslím, že ALO bola príšerná chyba a u mňa tým celkovo toto anime kleslo a začala som si všímať toľko chýb a nevysvetlených vecí v tomto anime (ku príkladu Kiritova ruka a i.). Samozrejme, SAO malo veľký potenciál, no dejom a nekonečným Kiritovým haremom to celkovo kleslo. Mrzí ma to, už len kvôli tomuto anime a kvôli tým 5 mesiacom. Priemerné 3* ()

Reklama

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Výborný pilot sa rozpína do perfektných prvých desiatich dielov s originálnym nápadom, krásnou japonskou animáciou a skvelými postavami. No keď sa prvotný dej a následne aj nedostatočne vysvetlená hlúpa pointa prelomí, spúšťa akúsi neoddelenú druhú sériu plnú nezmyselných a gýčových romantických kecov, cukrových scénok a výlevov emócii s minimom akčných, či akokoľvek napínavých scén, stáva za zo SAO ťažko stráviteľné anime. Treba však uznať, že stále to disponuje peknou myšlienkou, aj keď až príliš zaláskovanou, istou japonskou povestnou úchylnosťou a pútavými dialógmi. Po odpozeranej prvej sérii, kde záver bol už takmer nepozerateľný, priemerujem 4* za prvú a slabé 2* za druhú polovicu. ()

Gucak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jako pro hráče bylo toto anime povinností. Myšlenka hry kterou hrajete sami za sebe je skvělá. Rád bych jí zažil, ale prosím bez té druhé strany mince. Ta spočívá v tom, že když umřete ve hře umřete i v realitě. Welcome to the new Hunger Games ! O příběh je postaráno. A ta hudba co je použita při bojích :3 ! HUSINA ! I openingy jsou skvělé. Hlavně od Eir Aoi - Ignite. Poslouchám do teď. Doporučuji. 5*. Oblíbené postavy : Asuna, Kirito ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spojenie hier a anime je úžasný premyslený ťah. Veľa hráčov pozerá anime a vice versa (a opačne). Celkovo anime Sword Art Online je veľmi kolísavej kvality nie len čo sa týka jednotlivých dielov, ale hlavne toho, že každá séria začína dobre a premyslene a potom druhá polovica tej série je totálna blbosť až niekedy nepozerateľná, zrýchlená, spomalená, nepremyslená, alebo absolútne zbytočná. Takto sa to deje v každej jednej sérii Sword Art Onlinu a potom divák hodnotí celú sériu zle, lebo druhá polovica v ňom zanecháva zlý pocit! Samozrejme ja tu sériu SAO (ako sa zvykne nazývať) sa nesnažím zvoziť pod čiernu zem, naopak ja som celkom fanúšik SAO a dokonca aj jej romantických liniek ...aj prvej série a všade sa nájde nejaká kvalita. Veľa ľudí má za to, že SAO je proste odpad ja si to nemyslím a skôr si myslím, že SAO je príliš veľký mainstream, alebo aspoň toto anime do neho zo začiatku patrilo, ale čo je dôležité jednotlivé série ma bavili z rôznych dôvodov. ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (12)

  • První ze tří závěrečných písní „Iris“ nazpívala zpěvačka Eir Aoi. Druhou „Forget-me-not“ nazpívala zpěvačka ReoNa, která též nazpívala i tu třetí, „Niji no Kanata ni“. (CarnTheNunya)
  • Úvodní skladbou seriálu do 14. epizody je píseň "Crossing Field" japonské zpěvačky Risy Oribe, a skladbou znějící v závěrečných titulcích je píseň "Yume Sekai" taktéž japonské zpěvačky a anime dabérky Haruky Tomatsuové. Od 15. epizody seriálu výše se o průvodní píseň "Innocence" postarala japonská zpěvačka Eir Aoi a o závěrečnou píseň "Overfly" zpěvačka Luna Haruna. (Conspi)
  • První ze tří závěrečných písní „Startear“ nazpívala zpěvačka Luna Haruna. Druhou ze tří závěrečných písní „No More Time Machine“ nazpívala zpěvačka LiSA, která zároveň nazpívala i poslední „Shirushi“. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama