Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 630)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott asi stárne. Alien byl pro mně rozhodně jeden z nejočekávanějších filmů a první půlku jsem si také podle toho patřičně užíval. Naprosto fantastiky to ale posrali v půli druhé. Vetřelec je kultovní film, jedníčka dokonce i dvojka, pak to stálo za prd a poslední dil skládačky také. Ano prometheus 2 s tím musím souhlasit, ale ani ten jsem moc nepochopil. Asi jsem jednoduchej, nebo jsme jednodušší všichni. Bohužel ani obsazení mi nebylo nijak zvlášť sympatické :( ale stále je to vetřelec a jako takový je furt lepší než všechno ostatní ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Scenar, ktery si rika o cenu lobotomie roku, mozna dekady a mozna i stoleti, jiz po prvni pulce filmu. To, co predvadeji veskere postavy na platne, to nema ve filmu co se naproste, ale opravdu naproste (uz jen kvuli tomu se film musi videt) imbecility obdoby. Zlate bezeni dopredu pred padajici "lodi" a ztrata pruzkumniku se super vybavenim v Prometheovi.,. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Opravdu otřesně vybraný ansámbl absolutně nesympatických a bezkrevných dvojic (danny MCBride je světlá vyjímka) zasazený do něčeho, co alespoň posledních 20 minut připomíná slavné univerzum vetřelčích rejdů... Vyslvětlení vzniku této ohavné kreatury je také pochybné a nezajímavé, ten vetřelec navlečený v kondomu působí jak z parodie... strašidelnost, stísněnost a obava o život, tedy pocity, které filmy s vetřelcem, aĺespoň ty první dva, naprosto opanovali, jsou ty tam... to, že je vetřelec vytvořen kompletně digitálně mu také nepřidá... Propojení s debilním Prométheem taky ne... A označení thriller a horor je označení úplně mimo mísu, spíše by tomu slušelo označení "týnejdžorvská vyvražďovačka"... a ta Sáblíková v hlavní roli... WTF... je to ufňukané... nepovedené... a jak beru Ridleho Scotta jako jednoho z nejlepších režisérů, tak toto je krok vedle, stranou, do propasti... takové nemilé šlápnutí do hovna... ()

Hillock odpad!

všechny recenze uživatele

Za celou dobu mého působení na tomto serveru to je poprvé, co jsem film nedokoukal a nebylo to z důvodu usnutí. Jako co to má být? Nic neříkajíc ubohá slátanina. Musel jsem to vypnout u 16. minuty, abych neztratil dalších 106 minut svého drahocenného času. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Smutná výpověď senilního režiséra. Prometheus 2 aneb rozmrdám ještě to, co jsem nestačil rozmrdat předtím. Totální ignorace Cameronovy tvorby ohledně matky a totální ignorace Omnibusů, kde jsou také velmi dobré příběhy. Scénář jak přes kopírák jedničky. Herci nezajímaví, nesympatičtí, vše uspěchané, divák si k žádné postavě nevytvoří vztah. Sálá z toho lacinost. Když se objeví první pseudovetřelec, musel jsem se začít smát, jak je roztomilý. Kam zmizel strach a napětí? Největší wtf scéna je Davidův pozdrav svému "potomkovi". Parodie. Totální. Ještě, že se toho Giger nedožil. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nemal nejaký vzťah k týmto Votrelcom a Predátorom a inej vesmírnej hávedi. Prometheus bol pre mňa preto príjemným prekvapením. Covenant v nastúpenom trende pokračoval. Správne desivé, so správnym napätím, bez výraznejšieho hluchého miesta, krásnymi kulisami a veľmi slušným obsadením. DO ďalšieho pokračovanie ale poprosím pridať ešte tak 5 Fassbenderov a spraviť medzi nimi jeden epický fight, lebo čím viac Fassbenderov, tým lepší film. A Scott je proste macher a stále to vie. 4 z 5 ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Silný tlak na střídání filozofického díla a krvavé akční jízdy. Kde jsou ty časy, kdy jsme se více báli u nedigitálních efektů. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Mno, Prometheus se mi líbil, neboť mimo jiné nahodil spousty zajímavých otázek a navnadil na další vývoj. Tohle je sice řežba, ale spíš úsměvná a moc se mi to nelíbilo. Většina postav se tam chová dementně a pouze pár nadějnějších scén v náznaku hutné atmosféry vytahuje A: C z bahna. Dvě hvězdy z lásky ke staré škole a úcty k Ridleymu. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem dva filmy: jeden průměrný teenagerský horror (všichni se navzájem hledají ve tmě a zásadně lezou tam, kam nemaji - a po jednou jsou vyvražďováni) a jeden velmi zajímavý, téměř asimovovský, příběh o vztahu androidů k jejich stvořitelům a touze stát se také stvořitelem. Celé to bylo propletené a zahalené působivým vizuálním kabátkem s odkazy na předchozí díly jako knoflíky... Přestože jsem shlédla v TV, dovedu si představit, že na velkém plátně by to byla ještě větší pecka - proto čisté hodnocení 3,5 zaokrouhluji nahoru... ()

anli 

všechny recenze uživatele

Takže jsme po "Prometheovi"čekali 5 let ,abychom viděli ,jak že to bude pokračovat a kde se tedy naši vetřelší nekámoši vzali.Jejich původ byl až doposud záhadou.Děj pokračuje 10 let po událostech v "Prometheovi" a soustřeďuje se na vesmírnou loď Covenant s dvěma tisíci lidmi ,která se chystá kolonizovat vzdálenou planetu ,opět ale zachytí neznámý signál a opět se jdou mrknout ,odkud se vzal.A tak se tváří v tvář setkají s mimozemským monstrem ,který stvořil H.R.Giger a divákům naseríroval Ridley Scott.A ano ,bude tomu už téměř 40 let.Naše oblíbené vesmírné monstrum ale vůbec nezestárlo ,ba naopak a má se čile k světu.Předně je nutno říct ,že Scott pokračuje v té nejlepší tradici ,kterou začal i přesto ,že je prostě jiná doba a pojetí filmů a zejména takovýchto se vnímá a točí prostě jinak.Je to pochopitelné ,vyvíjí se to stejně jako my sami.Vetřelčí vesmír ,jeho vizualizace je opět perfektní a dokonálá ,stejně jako Kurzelova hudba a Wolskiho kamera.Je tu spousta nových nápadů ,monster i vesmírných udělátek, které možná působí chvílemi až příliš digitálně..Scénář výchází z toho nejlepšího a snaží se na to nejlepší navázat ,místy je malinko naivnější a chvílemi se postavy chovají trochu nelogicky ,ale to sem asi tak nějak patří ,kdoví ,jak bychom se chovali my sami.Je tu mnohem víc akce a napětí ,než v "Prometheovi",Scott zřejmě vyslyšel volání fanoušků po jejich oblíbených monstrech ,ale také spousta filozofie o stvoření a životu samém ,čemuž se Scott prostě nikdy neubrání.A to je moc dobře.Úvodní scéna člověk stvořitel versus android je opravdu dokonalá.No a ono výsledné pojetí ,že vetřelčí monstar stvořil android ,kterého stvořil člověk je naprosto dokonalé a nemám proti němu vůbec nic.Trochu mi to připomíná Skynet ,viď Jamesi?Je to opravdu akční sci-fi horor se vším všudy s troškou té režisérské filozofie o nás lidech a o tom čím jsme a co tvoříme.Ano ,myslím,že spousta diváků bude skuhrat ,ale je dobré nevracet se příliš k původním flmům a nesrovnávat tolik.To se prostě nedá ,je tam příliš velký časový odstup.Ač nám režisér zestárl ,stále umí a umí ,to je marné.Osobně u mě "Covenant"předstihl "Promethea" a myslím ,že také malinko převyšuje třetí a čtvrtý díl z původní série.Vím ,že mnozí budou nesouhlasit ,ale já to tak při srovnání cítím.Jinak herci jsou skvělí a Michael Fassbender opravdu skvostný a spousta uvěření stojí právě na něm ,včetně závěrečné pointy ,kterí je vskutku skvostná a zvedá celý film o kus výš.Těším se tedy a moc na pokražování ,protože mi něco říká ,že to bude finále ,jak má být..Dávám jasných 90% a sakra co znamená tahle tečka na displey a proč se pořád přibližuje. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(99/2017) / Spokojnosť. Jednoduchý príbeh dáva vyniknúť atmosfére a vypiplanému vizuálu. Kto naivne čakal prelomový film nedočká sa. Covenant je ale každopdádne skvelý sci-fi thriller komornejšieho strihu. (8/10) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Covenant ani nepůsobí jako druhý díl Promethea. První díl se točil kolem etiky a náboženství. Vyvraždění posádky se odbylo jen tak mimochodem a vyznění filmu by se bez něho téměř obešlo. V Covenantu akce vyplňuje polovinu děje a stojí na ní většina dojmu. Kdyby šlo čistě o horor, neměl by chybu. Scény jsou perfektně vymyšlené, nasnímané a ozvučené. Děj má úžasnou gradaci a dává vzpomenout na to nejlepší z celé série. Jenže čas od času se spád událostí zastaví a pokračuje dlouhá, přerušovaná debata o ambicích a hledání smyslu života. Psychologická (filosofii a otázku rodičovství už máme za sebou) hádka je sice zajímavá, ale rozpolcenost škodí jak atmosféře, tak sdělovanému poselství. Takže zbývá otázka, proč Ridley Scott zopakoval stejnou chybu a znovu si nepohlídal scénář. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

No, na jednej strane sme dostali čo sme chceli. Rko. Viac krvi, viac akcie, viac hororu a vysvetlenie čo je ten votrelec vlastne zač. To kvitujem. Ale celková pointa ma skutočne vôbec nebrala. Takto by som bol radšej keby o Alienoch neviem nič. Celkovo príbeh ma až tak nebavil. Olizovačky Fassbendera s Fassbenderom som tiež vidieť nemusel. Tu vidím ale problém ságu posunúť. Buď je už Ridley starý a neschopný. Alebo sa téma vyčerpala. Všetko nové je opičované. A všetko staré je okukané. Možno by som si ešte pozrel verziu od Blomkampa. Ale Ridley už ruky preč od votrelca. U mňa je to tak 70-75% Slabé 4*. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšeným fandou do série Vetřelce, zejména do jedničky.. Přiznám se, že Ridleyho "Prometheus" mě také velice bavil, pokud jsem se na tuhle sci-finku nedívala jako na pokračování Vetřelce, ale jako absolutně nový snímek s podobnými charakteristickými rysy.. Na film "Alien: Covenant" jsem se děsně těšila a očekávala od prvního režiséra nějaký nostalgický a našlápnutý výkon.. Bohužel starý dobrý Ridley Scott nám už asi zesenilněl.. Hlavní postavy nejsou nikterak silné, vetřelec se dějově stahuje do pozadí a jediná hlavní úloha filmu je filosoficky přetřásat a zbytečně blábolit nad tematikou robotího otrokářství.. Scénář tak slabej, že ho dokonce ani dvojitý Michael Fassbender (u mě pan herec) nedokázal uhrát a zaujmout pozornost obecenstva.. Katherine Waterston byla jako famme fatale naprosto děsivá, kam se hrabe na Sigourney Weaver, ba i Noomi Rapace.. Naprosto zbytečný a zoufalý filmový počin, který se bohužel tváří na konci dost otevřeně.. Prosím příště svěřit do svědomitějších rukou nebo na vetřelce jsou pro vždy hodit bobek.. ()

Quen11 

všechny recenze uživatele

Z traileru som čakal kopírku pôvodného Aliena. A ono sa z toho vyklubalo zaujímavé scifi s nádherným vizuálom, atmosferickým soundtrackom a poriadnou dávkou rozkošnej brutality. Nechápem veľmi všetok ten hate. Ak je pre ľudí takto precízne zrežírovaný a natočený Rkový veľkofilm tým najhorším čo kedy videli, tak by si mali pozrieť skvosty, ktoré tomu reálne odpovedajú. Uznávam, že hlavne posledných 20 min. je akoby iný film, ktorý zráža moje hodnotenie dole, rovnako ako pár idiotských rozhodnutí hlavných postáv. No to, čo robí pre mňa nového Aliena dobrým filmom je celá dejová línia s androidmi. Fassbender tu exceluje. Keby sa Ridley zameral len na to (Čo sa asi aj chcel, záverečné naťahovanie s Votrelcom mi príde ako požiadavka štúdia po neúspešnom Prometheovi), hodnotenie by šlo razantne vyššie. No stále sa jedná o kvalitný film, ktorý ponúka veľký potenciál pre pokračovanie. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda. První zajímavý moment přijde po 45 minutách filmu, ani se nenaděju a napínavá scéna je fuč. Jediné co tak zaujme jsou záběry na Vetřelce, protože ten snad nikdy neomrzí. A ještě výkon Michaela Fassbendera. Ostatní postavy jsou nic neříkající a vztah k nim žádnej. Atmosféra se vytratila. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí jsem dala 4 hvězdy. Asi za dva měsíce mi to nedalo a musela jsem si film pustit znovu. Po druhém shlédnutí pálím 5 hvězd a za pár měsíců si pustím zase. Zdejší komentátoři si ťukají na hlavu a že jsem asi totálně blbá, že se mi tahle slátanila líbila. A hádejte co. Líbila. Banda kolonistů, kteří se předběžně probudili zachytí signál, ve kterém lidský hlas zpívá a naleznou, že vychází z obyvatelné planety, vzdálené jen nějaký týden od jejich lodi než planeta, na kterou plují založit novou kolonii. Jelikož jejich kapitán zemřel při nešťastném probouzení z cryospánku, jeho zástupcem se stal trochu despotický a puntičkářský debil, který dělá jedno špatné rozhodnutí za druhým. Možná je to tak trochu alegorie i na to, že tohohle debila musí všichni poslouchat a následovat, i když se to hlavní hrdince Danielsové nelíbí. Víc asi nemá smysl prozrazovat, na planetě se to hemží alieny, většina posádky zařve a zlatý hřeb celého filmu je Michael Fassbender ve drojroli. David 8 se vrací z Promethea a Covenant si vezl svého vlastního androida Waltera, který má lepší update než David 8, avšak postrádá vlastní úvahy a tvorbu.Střet těchto dvou androidů je prostě geniální a scény, kdy jsou tihle dva spolu sami patří k těm nejlepším v celém filmu. David 8 touží po genocidě svých stvořitelů a sám chce vytvořit nový život - jak už víme z předchozího Promethea a Walter ho jaksi jen nevěřícně sleduje. Konec filmu má otevřená vrátka a věřím, doufám, chci aby se David 8 zase vrátil a ukázal nám, jak zlý a nelítostný dokáže android být. A popravdě bych byla i ráda, kdyby se vrátil i Walter, protože jejich konečné vyúčtování zůstalo divákům neznámé - zabil David 8 Waltera a nahradil ho nebo Walter ustoupil a uznal mistrovský plán Davida 8? ()

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama