Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (187)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc teda nechapu, co se tu vsem nelibi, jiste, jsou i lepsi ST filmy a po Prvnim kontaktu je clovek zmlsanej, ale i tohle ma svy kvality. Mame tu vcelku zajimavej pribeh, kterej sice zbytecne casto omyla furt dokola myslenky o braneni slabsich a podobne, ale to nejak extra nerusi. Akce tu je taky vcelku dost a ani nevadi, ze pribeh neni pojatej nejak zvlast temne a dokonce dojde i na spoustu vtipku, z nichz nektery fakt pobavi. Herci si odvadej svuj standart, Frakes tu je dokonce bez bradky a Abraham jako zaporak paradni. Triky jsou taky slusny, i kdyz se najde mezi nima sem tam i nejakej nic moc. To ostatne plati i o jednotlivejch scenach, krome tech komickejch nebo akcnich jich tu je i bohuzel dost, ktery jsou komicky a asi bejt nemeli, pripadne vypadaj lacine. Nicmene jako celek to je fajn star trekovsky dobrodruzstvi za slusny 4*. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Púšťať sa do otvorenej debaty s nerdami, ktorým sa každá de§ o Star Treku ešte aj sníva si netrúfam, pretože by ma zasypali fotónovými torpédami ale toto bol jednoznačne najmilší diel. Najmilší, nie možno najlepší ale Picardove rozhovory a vtipne, naivne milý príbeh priateľstva droida s dieťaťom podčiarkli veľmi dobrú atmosféru tejto epizódy. Treba k tomu prirátať lepšie efekty a aj keď to miestami pripománala útek Apačov do hôr vo Winnetuovi Epizódu IX:Vzbura označujem za zatiaľ najlepšiu z tejto ságy. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

3* v pořadí třetí film s dobrodružstvím hvězdné lodi Enterprise pod vedením Pickarda dopadlo dobře. Oproti předchozím je tu víc místa na mezilidské vztahy, ale kdo se těší na vesmírné bitvy, tak bude asi zklamán. A jestli se podaří ochránit malou civilizaci před zájmy hlavné Spojené Federace Planet, tak to si už musíte zjistit sami. Za mě standardní tři hvězdy - a fanoušky sci-fi by nemusel zklamat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jak kdyby to byl jeden díl z Nové generace. Ale od filmu bych čekal víc. Bohužel, tohle byla fakt nuda jak v Brně. Jo, byly tam trošičku lepší efekty, než v seriálu, ale až tak moc to poznat zas nebylo. Navíc ten děj a hlavně planeta osídlená 600 obyvatelama a že by se kvuli nim dělaly takovyhle patálie...? No, nic, prostě fakt docela velkej shit. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Filmová řada televizní velkoepopeje je neméně pozoruhodným dílem hraného filmu. Precízní scénář, i po létech nápaditě působící výprava a triky, myšlenková hloubka, tedy v úhrnu věci, které se většině současných autorů tohoto žánru dostávají jen zřídka. Ještě více však působí anticipační potenciál, srovnatelný s Vernem či Karlem Čapkem, tj. opravdu špičkovými autory fantastiky. Ano, takhle nějak .... někdy ... tzn. za 500-2000 let (ale třeba i rychleji) může vypadat náš vesmír (vesmírů je patrně víc) a lidské pronikání do něj. Zatajený dech a mrazení v zádech je asi tím nejlepším doporučením, vedle kterého velká třpytná slova a vzletné obraty chudnou a ztrácí se v neurčitém mlžnu. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 1998 na Las Vegaském FF (Cinemavegas FF). (Varan)
  • Jediný film ze série Star Trek, který se neodehrává na Zemi (nebo alespoň v její blízkosti). Zároveň také první díl série Star Trek, ve kterém jsou všechny záběry z vesmíru generovány počítačem. (Martin00x)
  • Jedná se o jediný Star Trek film, který nemá uvedené hvězdné datum. (mirliflore)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno