Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (187)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Vzpoura dělá z Abramsova zářezu úplného Shakespeara, plného intelektuálních otázek a témat. Frakesova režie je zde až příliš unylá (cloumají s ním hormony nejenom ve filmu) a neposkytuje snad jediný originální nápad (pohledem o deset let srarším; díky Abramsovi víme, že to jde i jinak, více "letně"). Ale přestože všechno mimo hudby bylo špatně, tak tento Star Trek patří k těm zábavnějším a vydrželo mu to s přehledem po celou stopáž. 60 % ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Asi se všichni shodneme na tom, že na minulý, bombastický První kontakt to nemá, ale i tak je Vzpoura pro mě jeden z nejlepších Star Trek filmů. Efekty se opět o něco zlepšili a hlavně Brent Spiner tady opět výborně zaválel. Mě ten Dat baví... I příběh stál za to. Film upoutal, akční scény byly výborné a o hudbě už ani nemluvě. Opět mě také potěšil Jonathan Frakes jako režisér. Trekkies určitě nebudou zklamáni, ale ani nepříznivci ST by filmem nemuseli pohrdat. 85%. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Jakkoli mě prvních pár scén vyděsilo tématikou krásné, bezbranné a ohrožené planety, od chvíle, kdy se děj přesune na Enterprise, je všechno jinak. Frakesova režie nemá stejně jako u Prvního kontaktu chybu a k válečným dilematům přidává i překvapivě výborné vtípky (důsledky účinků planety na posádku se přesně drží na hranici osvěžující inovace a lehké bizarnosti). Obrovskou zásluhu na výsledném dojmu má ale náboj Picardovy postavy. Nechci sice protěžovat starou gardu, ale nejspokojenější jsem byl právě ve chvíli, kdy se kapitán stává téměř až kirkovsky zásadovým i rebelujícím hrdinou. Vadou na kráse je tak snad jen přepálené finále. Těch komplikací při něm bylo až moc a hodně tak zachraňuje vygradované setkání dvou kapitánů. Jinak ale překvapivá spokojenost a poznání, že Jonathan Frakes tuhle filmovou sérii doopravdy zachránil. 75% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Startrekovský fíling mi vždy vadil - elasťáky, smiešne zbrane, málo "ozajstnej" akcie a tak. Ale tento film je fajn. Možno je to tým, že postavy sa trochu vymykajú zo zabehnutého rámca (romantika, humor). Aj napriek nižšiemu rozpočtu sa konečne podarilo navodiť určitý pocit veľkoleposti... Rovnako dobré ako STAR TREK: NEMEZIS... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Musel jsem se trochu smát, když mi došlo, že tento díl Star Treku docela zapadá do filmové linie Red Scorpion (1987), Men of War (1994), Pocahontas (1995) a Avatar (2009). Naprosto stejná příběhová linie, která se ale, na rozdíl od Avataru, netopí ve vizuální onanii. Vzpoura patří k těm lepším ST filmům, jednak pro skvělé triky (romantická scéna v níž se zastaví čas je naprosto výborná, málem jsem upustil slzu) a masky (záporáci opět výborný vzhled) a jednak proto, že je mi podobné téma vždy velmi milé. 3,5* ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Televizní premiéra se měla odehrát 16. 9. 2001, ale kvůli útokům na Světové obchodní centrum byla odložena. (Martin00x)

Reklama

Reklama