Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (187)

tom88 

všechny recenze uživatele

Jeden zo slabších Star Trekov, ktorý ale tiež potešil, no nie tak ako predošlý diel. Bolo to trochu iné, viac sa odohrávalo na planéte teda na pevnine, čo nebolo až také zlé, ale nie každému to mohlo sadnúť. Herci, efekty a celková úroveň ostala Star Trekovsky štandardná. Do štyroch hviezd mi niečo chýba. Možno jedna poriadna bombastická akcia, ktorá by bola adekvátna roku výroby teda 1998, kedy už sa točili poriadne rezničiny. 70% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Púšťať sa do otvorenej debaty s nerdami, ktorým sa každá de§ o Star Treku ešte aj sníva si netrúfam, pretože by ma zasypali fotónovými torpédami ale toto bol jednoznačne najmilší diel. Najmilší, nie možno najlepší ale Picardove rozhovory a vtipne, naivne milý príbeh priateľstva droida s dieťaťom podčiarkli veľmi dobrú atmosféru tejto epizódy. Treba k tomu prirátať lepšie efekty a aj keď to miestami pripománala útek Apačov do hôr vo Winnetuovi Epizódu IX:Vzbura označujem za zatiaľ najlepšiu z tejto ságy. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Další příjemné překvapení, s chytrým scénářem a přesně tím filozofickým, ale ne zas příliš, podtextem, jaký mívaly sem tam původní série. Návrat k původní tradici, společně s dobře dávkovaným napětím, osobně jsem byl spokojen, i když ne natolik jako u osmého filmu. "Zkoumáte vesmír. My jsme zjistili, že jediný okamžik v čase může být sám o sobě vesmír. Plný mocných sil. Většina lidí si přítomnost ani neuvědomuje." O tom celý film je. Abychom si dokázali vážit vzácných okamžiků. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další Star Treková pohádka pro děti a mládež. Některé telenovelické dialogy byly vskutku děsivé, vše navíc podbarveno úlisně slizkou cajdákovitou hudbou. Picardův flirt s přepudrovanou, zmalovanou a vyčesanou emzáckou duchovní vůdkyní jehovisticky idealistické planetární kolonie byl kulervoucí. A opět zpracování některých scén takovým způsobem, jako by se to točilo o dvě dekády dříve, anebo coby TV inscenace. Po relativně zdařilé dvojce nechápu. Ale jako film před spaním, když nemáte žádný jiný zrovna po ruce a máte smířlivou náladu, to celkem lze. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Dozajista jeden ze slabších ST filmů, který ale nezklame fandy, ani příznivce Sci-Fi. Trochu patetické a tempo je pomalejší. Záporáci působí jako doslova "šedá masa" uměle dosazených ošklivců tak, aby už od pohledu působili záporácky. No zkrátka je to horší, ale kvality to má. Např. skvělá hudba, dějový spád a zápletka. Za mě 65% = 3/5 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 1998 na Las Vegaském FF (Cinemavegas FF). (Varan)
  • V malé roli se objevil i kytarista Tom Morello ze skupin Rage Against the Machine a Audioslave. Ztvárnil jehoho z válečníků Son'a. (mirliflore)

Reklama

Reklama