Reklama

Reklama

Dítě číslo 44

  • USA Child 44 (více)
Trailer 2
Mysteriózní / Krimi / Thriller / Drama
USA / Česko / Velká Británie / Rumunsko / Rusko, 2015, 137 min (Alternativní 132 min)

Lev Děmidov je válečný hrdina, jeho svědomitá práce pro sovětskou tajnou policii mu zajistila postavení, dobré bydlení pro sebe i pro rodiče a krásnou ženu. Nikdo si ale nemůže být ničím jistý, Děmidov odmítne udat svou ženu a je státní mocí ze dne na den degradován a poslán do vyhnanství. Zde narazí na vraždu, která se podobá jinému případu, označenému za nehodu. S kariérou a životem na padrť začne hledat sériového vraha. Ovšem ve stalinistickém Sovětském svazu v 50. letech něco jako vražda oficiálně neexistuje, musí proto pátrat na vlastní pěst a tajně proti vůli režimu. Jak vyšetřování pokračuje, rozsah rituálních vražd dostává strašlivé rozměry. Přestože jakákoliv pomoc hrozí zatčením, získá nečekaného spojence. Smyčka se postupně utahuje jak kolem vraha, tak kolem hlavních hrdinů. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (564)

DAPDO 

všechny recenze uživatele

V ráji není vraždy. Nebudu rozebírat, jestli to takhle za vlády Stalina přesně bylo nebo nebylo, to už tady udělali jiní chytráci, kteří snad víc hodnotili tohle než samotný film. Knižní předlohu jsem nečetl, takže nevím, jak moc se ho tvůrci filmu drželi. Budu hodnotit jen samotný film, na který jsem se mimochodem hrozně těšil, jednak kvůli obsazení, jednak kvůli tomu, o čem měl být a v neposlední řadě proto, že se z velké části natáčel u nás. Byl jsem trošku zaražený po přečtení komentářů tady a i z hodnocení, ale protože vím, jak to tady chodí a že každý má rád prostě něco jinýho, nenechal jsem se ovlivnit. A dobře jsem udělal. Po začátečním oťukávání se rozbalí velmi dobrý thriller s dobře vystihnutou syrovou a ponurou atmosférou. Napětí, drama, moc pěkně se na to koukalo, místy mi film připomínal český snímek Ve stínu. Toma Hardyho netřeba komentovat, jako vždycky dobře odvedená práce, Gary Oldman možná mohl dostat víc prostoru a Kinnaman hraje neskutečně úlysnýho a nesympatickýho zmrdečka. Jediné co mě nakonec zklamalo, byl nepovedený závěr. Jak už jsem psal, nevím, jak moc se tvůrci drželi knižní předlohy, ale já mám v těchto žánrech a v takovýchto příbězích radši konec jako ve zmiňovaném Ve stínu. I přes tuhle kaňku ale velká spokojenost, vřele doporučuju ! ()

EllinkaD 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha se mi moc líbila, proto jsem byla strrrašně zvědavá na filmovou adaptaci a jen mě to naštvalo :-( Mám dojem, že režisér ani scénárista tu knížku nečetli pořádně, protože tam bylo TOLIK odchylek a TOLIK důležitých scén chybělo, že ten film je prostě katastrofa (alespoň tedy pro mě). Herecké obsazení se mi líbilo - Tom Hardy jako rusák Lev byl dobrý výběr (ale vadilo mi to jeho poameričtěné jméno Leo), ale to bylo asi tak to jediné... Fakt zklamání roku - hodně nepovedená adaptace :-( Jasně že se nedá knížka obsáhnout ve filmu úplně celá, ale takové ty důležité údaje a děje by prostě myly být podle knihy - děj by se měl držet, aby divák pochopil, ale tohle je prostě slátanina od začátku.... ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Scenár tomu dáva podpásovky, ale hutná možno až prehnaná temnota stalinizmu to dostatočne tvrdí a Hardymu jeho prízvuk dva krát neverím, ale toho bezpečáka áno. Asi je škoda, že všetky tie informácie, ktoré sa film snaží vstrebať majú za následok, že žiadna nie je vyrozprávaná dostatočne dobre. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Slušný herecký obsazení, výprava do Evropy (resp. Český republiky) nebo slušná dobová atmosféra nedokážou zvrátit dojem v podobě nudnýho a dramaturgicky nezvládnutýho díla. Všechno se totiž odehrává jen tak mimochodem a povrchně, že nemá divák šanci najít si nějakej dějovej motiv, kterej ho zaujme, natož aby někomu fandil (mimochodem hodně nudně napsaný postavy). Řeší se sovětskej svaz, nefungující manželství a sériovej vrah. Největší potenciál měl sériovej vrah, jenže na to dostal žalostně málo prostoru, aby dokázal výraznějc ovlivnit nebo zdramatizovat už tak nudnej / sterilní příběh. Pověstnym hřebíčkem do rakve je pak dlouhá stopáž, která mdlý tempo vyprávění spolu s bezzubym scénářem ještě umocňuje. Když se bez (větších) očekávání podiváte na snímek, kterej vás ve výsledku zvládne zklamat, nemůže být ani řeč o uspkojivym výsledku. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Už jenom vzhledem k námětu i obsazení z toho šlo bezesporu dostat mnohem víc. Takhle je to poměrně velké zklamání a slabé 3*. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Mysteriozní atmosféra byla výborná, ale ta kombinace thrilleru a dramatu z doby stalinistické poválečné diktatury nebyla tou pravou ořechovou. K tomu pomalé tempo a zde velmi dlouhá stopáž. Škoda... ()

FeroFabus 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět a skvěle rozehraný příběh. Ale postupem času to stále více zacházelo do různých nelogičností vrcholící americkým happy endem. V SSSR v padesátých letech takovéhle příběhy opravdu šťastně nekončili. ()

Whitebeard 

všechny recenze uživatele

Šílená doba v šíleným Rusku. To se nezapře. Ponurost čouhá z každýho záběru. Unuděný výrazy herců taky. Celkem nudně však natočený. Angličtina s ruským přízvukem začne brzo lézt krkem, kyselý ksichty taky. Podezíravost je na všech strašně přehrávaná. Celý to působí docela zajímavě, neni to uplně špatný. Zázrak to ale taky neni. 3* ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

62%????Prostě to nenatočil Ridley Scott a v hlavní roli nebyl nicholson, tak zdejší čuramedáni sází po jedné, dvou hvězdách-někdy mám dojem, že všichni ti zmrdi, co si naklikali tisíce bodů je jeden a ten samej idiot. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Za filmem nehledejte nic jiného než běžnou kriminálku o masovém vrahovi. Stejné scénáře, jen prostředí a nuance se mění. Tentokrát je to v prostředí stalinského SSSR a vyšetřovatel je zneuznaný komunista. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Dítě číslo 44 je beze sporu zajímavý pohled do Stalinistického Sovětského svazu (české lokace tentokrát ani nepotěší). Látka je skvělá. Béčkovitá zkratkovitost akčních scén film bohužel posouvá k braku a náznaky inteligentního thrilleru přetváří na operu z divokého Východu. Škoda. ()

D.Sleeper 

všechny recenze uživatele

Asi takhle: Oldman, Rapace, Hardy a výprava vs. scénárista s alzheimerem (kdo ví proč si nechá říkat "Mr. Nobody"), zmatený střihač a od druhého poločasu režisér - jednoznačně sedící, převážně spící... Noo dotlačit tam tu třetí "pěticípou" bylo pro mě asi stejně snadné jako pro Lva Děmidova udržet si morální kredit - v "ráji". ()

b.fidel 

všechny recenze uživatele

Strhující thriller, který člověka dostane spíše psychologií postav a atmosférou, než dějem. Dějová linka příběhu je trochu zmatečná a působí občas trochu nerealisticky. Největší tahoun tohohle filmu jsou ovšem fenomenální komparzisté! :P :D ()

Chosef76 

všechny recenze uživatele

Kdybych nečetl knihu, asi bych dal o jednu hvězdu méně. Takhle znám některé spojitosti a dokreslení hlavních postav, které jsem ve filmu postrádal a jejichž absence z filmu udělala nesourodé dílo. Atmosféra Ruska 50. let však byla pro mě přesvědčivá a o zklamání z filmu po přečtení knihy tedy mluvit nemohu. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

No tak, že by bylo nějaké nadšení to se říct nedá... Dvě hodiny klábosní opravdu pomalé vyšetřování, prokládané dobovými útrapami, manželstvím, rodinou, atd atd. Přijde i trošku akce, ta stojí za to. Mnoho známých tváří a jejich nevyužitý potenciál, "jen" T.Hardy v popředí. Za mě určitě zklamání... 6,5/10 ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Je uveriteľné, ak každý plače. Na úsmev nie že nie je čas, ale ani vôľa. A takto to je dobré! Nepridal sa však scenárista, ktorý nepochopil slovám ako súdržnosť, nadväznosť, promptnosť, údernosť. Depresia je tam, no nie kvôli kriminálke, ale znovupripomenutí tej ohavnej doby. (videné 15.10.2015, BDrip) ()

waska 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, kde bohužel potenciál nebyl naplněn. Atmosféra je sice perfektní, pražské interiéry potěší, ale místy je to zbytečně překombinované až se v ději dá docela lehce ztratit. Herecky tomu není co vytknout, ale tématicky podobný film Občan X je přece jen o trochu výš. ()

Human_Traf 

všechny recenze uživatele

Kdyby vás zajímal lepší film o ruském masovém vrahovi, tak doporučuji Občana X. Ale tam vám nehraje Hardy, což? Nuže dobrá. Dítě je... určitě mělo potenciál, geniální obsazení (až na Kinnamana, který to fakt nedává), zajímavá doba, zajímavé téma. Je tam všechno a vlastně nic. Po skvělých úvodních 20 minutách film přechází do letmého naznačování a klouzání po povrchu, kdy vás vlastně nebaví detektivní linka (proč v úvodu tvůrci identitu vraha tají, aby ho pak ukázali naplno v obyčejné scéně, je mi záhadou), ani konflikt v rámci odbočky "organizace, které jsem vše obětoval, teď po mě jde". Škoda, Nenadchne to, ale litovat nebudete. ()

Související novinky

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama