Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 3
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Videa (34)

Trailer 3

Recenze (191)

Philcze 

všechny recenze uživatele

Bezesporu anime událost letošního roku. Efektivní kombinace silného příběhu spojeného s komiksovou brutalitou a nervy-drásající akcí. Je to Araki, takže každý díl nutně musí končit obrovským cliffhangerem, ale i bez jejich pomoci se mi podařilo zhltnout tuhle animovanou lahodu jedním dechem. Mám s tím jisté problémy. Hlavní trojice postav rozhodně nejsou univerzální sympaťáci a nějakou chvíli trvá, než vám přirostou k srdci, přičemž u některých se vám to pravděpodobně nepovede ani po 25 dílech (Mikasa ať je dál fan-favorite, ale takhle plochou a nudnou postavu jsem v anime už hodně dlouho neviděl, nejlepší je naopak skrz naskrz anti-hrdinný Jean). Finále, jakkoliv brilantně vygradované a skvěle napsané, vlastně nepřináší žádný výsledek a trochu vyšumí do ztracena. To jsou ale jen malé kaňky na jinak brilantní animační i dramatické práci. 1. sezóna - 90% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Na doporučení jsem zkusil i tohle anime. Není to špatné, ale nejsem moc anime fanda. Nakonec jsem změnil názor. Po pár dílech se to rozjede a dost mě to chytlo. Určitě se těším na další díly a prohloubení mytologie. 1. série se nakonec dost rozjede. Dozvíme se pár nových informací o obrech, ale zbytek se dozvíme až později. Seriál s každou sérií graduje a až ke konci se dozvíme vše o historii lidí a titánů a proč vlastně spolu válčí. Vše začne dávat smysl a my se podíváme i mimo ostrov. V seriálu jsou super zvraty a neskutečně promakané akční scény. Nebojí se zabíjet postavy a má to fakt grády. Některé bitvy se roztáhnou i na několik dílů. Je tam pár časových skoků, takže postavy během seriálu celkem zestárnou. Jsem vážně zvědavý, jak to celé skončí. "Nepijte to víno!" ()

Reklama

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Dobře, přiznejme si že asi jedu na anime mainstreamu, ale zatím mě to baví. Tohle mě oslovilo lehce nezvyklou animací, ne úplně běžným dabingem a to hlavně ženských postav a tím, že ač jsou určitě mnohem brutálnější kusy, tohle anime se se svými hrdiny nepáře. Uvidíme co bude dál. Zatím mě jenom vyloženě mrzí že postava Erena přežila a je zněj teď uberklučina, mnohem víc by mě to asi zajímalo, kdyby bylo vážně po něm. EDIT: Vracet se po deseti letech ke svým komentářům je bolestné i úsměvné. Hvězdičky nechám spolu s předchozím komentářem, ať se můžou další generace bavit naivitě diváka po první sezóně. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zasloužený fenomén, který svého času rozbořil lehce stojaté vody a zamířil si to do všech koutů světa. Nevídané tempo, šokující zvraty a láska k ústřední trojici Eren-Mikasa-Armin, stejně jako k parádním postavám vedlejším (Levi, Sasha a postupem času další a další) měly za následek, že než jsem se nadál, namířili si to Titáni mezi moje nejoblíbenější anime světy vůbec. Takhle dravý střih, soundtrack i efekty se zkrátka jen tak nevidí a i s přibývajícími epizodami a sezónami (jakkoli je čekání na ně mnohdy vražedně dlouhé) se nestačím divit, jak odvážně racionální odpovědi jsou řečeny na ty nejtroufalejší dějové otázky. Od jisté chvíle tkvělo největší kouzlo v otazníku největším, tedy otázce "Jak jen tohle může skončit?" A odpovědi předčily veškerá očekávání a rozehrály nejednu etickou hru idejí a strachu. Nejraději bych se pídil po každé stopě ještě pěkných pár let a tuze mě mrzí, že to není možné a že konec vážně přijít musel. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Tohle anime si mě ihned získalo. Hudba naprosto boží, všechny OST poslouchám dost často, jen mě mrzí, že nemůžu najít pár kousků, které byly v anime a na OST nevyšly. Animace velice krásná. Příběh zajímavý, napínavý a plný akce. Škoda, že těch 25 epizod uteklo tak rychle a to se ani nedostali do toho sklepa. Snad se dočkáme druhé série, ale ohlasy byly výborné. Samotné hodnocení je taky vše říkající. Na AP je to 6. nejlepší anime a na MAL je to 9. nejlepší anime. Takže s druhou sérií to vidim dobře. Pro mě nejlepší anime roku 2013 (2. Silver Spoon, 3. Kill la Kill). 90% ()

Galerie (3 257)

Zajímavosti (53)

  • Tvůrci oznámili, že druhá série seriálu vyjde v březnu roku 2016. Později se ukázalo, že manga předloha nebyla dost obsáhlá na to, aby z ní mohla vzniknout celá série. Proto si scenáristé vzali víc času na dopilování a prodloužení příběhu. Samotný seriál by měl opět běžet až v roce 2017. (Jokerada)
  • Ve znělce první série se objevila scéna, ve které Eren zkušeně skolil titána pomocí svého 3DMG při bitvě o Šiganšinu. Nicméně tato scéna se v seriálu vůbec neobjevila (Eren tímto způsobem titána skolil až mnohem později). Účelem pravděpodobně bylo vzbudit v audienci očekávání, že se boj s titány bude dařit hned od začátku a ještě prohloubit šok, který „skutečná“ scéna prvního Erenova útoku na titány přinášela. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama