Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 3
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Videa (34)

Trailer 3

Recenze (187)

prome 

všechny recenze uživatele

Nebýt hlavní postavy (Eren), na kterou jsem byl v prvních cca deseti dílech naprosto alergický, tak bych hodnotil lépe. Svoji otravností mi připomínal postavu Rekiho z Claymore. Divím se, že jsem pokračoval a sledoval to dál. Ještěže jsem to udělal. Příběh poté upoutá a člověk se baví u akčních scén, které jsou sice udělané hlavně na efekt a občas moc logiky nepoberou, ale ve výsledku to vůbec nevadí. Na postavu Erena jsem si stejně nezvykl, ale najdou se jiné postavy, kterým divák začne fandit. Další řada bude až za dlouho, tak je načase číst mangu. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Na doporučení jsem zkusil i tohle anime. Není to špatné, ale nejsem moc anime fanda. Nakonec jsem změnil názor. Po pár dílech se to rozjede a dost mě to chytlo. Určitě se těším na další díly a prohloubení mytologie. 1. série se nakonec dost rozjede. Dozvíme se pár nových informací o obrech, ale zbytek se dozvíme až později. Seriál s každou sérií graduje a až ke konci se dozvíme vše o historii lidí a titánů a proč vlastně spolu válčí. Vše začne dávat smysl a my se podíváme i mimo ostrov. V seriálu jsou super zvraty a neskutečně promakané akční scény. Nebojí se zabíjet postavy a má to fakt grády. Některé bitvy se roztáhnou i na několik dílů. Je tam pár časových skoků, takže postavy během seriálu celkem zestárnou. Jsem vážně zvědavý, jak to celé skončí. "Nepijte to víno!" ()

Reklama

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[Komentár je v stave prepisovania] WIR SIND JÄGER!!! (Ach ten opening je dokonalý - aj ten druhý je vynikajúci!) No na to ,že som si toto Anime pred tromi rokmi zhnusil a teraz som mu dal druhú šancu to vôbec neľutujem. Naopak som priam nadšený ,že som mu tú druhú šancu dal! Postavy sú zapamätateľné ,sympatické a bojíte sa o ne. Dabing je skvelý ako v Japončine tak aj v Angličtine. Vedľajšie postavy sú napísané rovnako precízne a rovnako ako hlavné postavy každá z nich má svoju vlastnú osobnosť. Animácia je priam nádherná! Oproti tomu vyzerajú Anime ako SAO a One Punch Man odfláknuto. Animácia je niečo medzi 2D a 3D a jej prechody sú vynikajúce. Seriál má dej niečo medzi epizodnými dielmi a dielmi na pokračovanie ,čo ho robí ešte zaujímavejším. Finále je geniálne a teším sa aj na 2. a 3. Sezónu.....Finálny verdikt: Seriál ma šokoval vo všetkých miestach a i keď je extrémne brutálny ,beztak som si ho hneď zamiloval.... ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Hrozně jsem chtěl, aby se mi to líbilo, ale prostě ne. Nejdřív, co je dobré: Nerozumím moc animaci, ale vizuálně mi Attack on Titan přišel velice v pohodě. Drží se tu na uzdě taková ta komická stylizace postav a hodně se používají počítačově dokreslované scény, takže to vypadá velice cool a vlastně i dospěle. Ale nepomůže to, protože scénář to má jak britská konverzačka ze 70. let. Zatímco v normálním seriálu máte na díl jednu nudnou scénu, tady máte na díl jednu zajímavou. Sledovat dvacet minut o tom, jak se někdo rozhoduje mezi tím, jestli narukuje k jedné jednotce nebo druhé, to je prostě ne-ne. V celém seriálu je pár super akčních scén nebo vypjatých momentů, ale když píšu pár, je jich fakt pár (pamatuju si dva, než jsem na to někde u 15. dílu přestal koukat). Nejlepší z celého seriálu je rozhodně znělka, tak si je obě dvakrát, třikrát pusťte a dobrý. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Velmi nadějný potenciál absolutně zabitý! Jednotlivé oblasti chrání vysoké hradby před Titány a mladá krev je chce za každou cenu zničit a žít v míru. To je nadějná látka, ale naprosto bídně uchopená. Takový to seriál měl být rozložen aspoň do tří až čtyř řad! Navázání kontaktu diváka s hrdiny je téměř nulový, sem tam se najde sympatičtější charakter, ale zbytek je nanejvýš otravný. Řvané dialogy bez věcného sdělení také zrovna na přitažlivosti tématu napomáhají. 25 dílů je zkrátka málo na to, to pořádně rozjet. Musím se přiznat, že jsem vydržel pouze do sedmého dílu a jak to všechno skončí jsem si přečetl v kostce. Spoiler: změna Erena na Titána, zase dobrý nápad, ale nedotažený! Opravdu nejsem s tímto "kultovním" anime spokojen, nebyl to můj šálek čaje... ()

Galerie (3 257)

Zajímavosti (51)

  • Autor mangy Hajime Isayama ju pôvodne plánoval ukončiť veľmi dramaticky - smrťou všetkých hlavných hrdinov, alebo aspoň väčšiny. Po obrovskom úspechu u fanúšikov svoj názor zatiaľ zmenil. K začiatku roka 2015 nebolo známe, ako sa manga končí. (Hees)
  • Jean Kirschtein je Isayamova oblíbená postava, protože říká to, na co myslí a nedělá si starost s následky. (fallanga)
  • Zhruba v polovině epizody lze vidět malého Zeka, jak si hraje s plyšovou opicí. Ta nápadně připomíná podobu jeho titána, kterého získá později v příběhu. (Myslivir)

Reklama

Reklama