poster

Vařte jako šéf! (TV pořad)

Reality-TV

Česko, 2013, 25 min

Režie:

Jiří Charvát

Kamera:

Adam Kruliš

Účinkují:

Zdeněk Pohlreich
  • Peytl
    ****

    Ale ano, tři pologramotné čtvrtvařečky a jejich servilní žvásty a orgastické výkřiky u vejce, které je sice ztracené, ale přesto je vidět na kulajdách a jiných srajdách. Přeze všechno si myslím, že averze jistého gurmána a seržanta Kulyka k šéfovi, pramení už ve výše zmíněné pochutině, neboť je nesmírně zhrzen, že se poblífka nejmenuje Kulykajda, Kuldo, ty jsi pomsta sama a neodpouštíš. Znám i tvou nechuť žrát menu ve 4D, ale, kurva, je to lepší, než smažák obalený ve špatně prokátrovaném písku, politý půl litrem salmonely, pravda, přehledně nablitý na talíř z RaJe. Takže, jasně, Zdenda je Měchačka prapodivná, utíkající za kopečky v nepochopitelný rok a klasický předrevoluční vekslák se žrádlem, rozuměj, zloděj, tak jak je z dob socialismu známe, jedna verbež zelinářů, řezníků a jiných kokotích hlav, nic sympatickýho. Je to vlastně jen velká reklama a sebeprezentace... ale vést polemiku, jestli bujón z kostky, nebo poctivě a přitom snadno, je asi zbytečné, vítěz je jasně daný. Pořad má tedy pořád svůj řád a kdejaký neřád se leda může chytit za vyschlé varle, když sype mrtvého muže na flaksu a hlásá něco o gastronomii, takové hajzly bych nepustil do kuchyně ani v Bergen-Belsenu. Nicméně kolik lidí, tolik chutí...každopádně Zdenda klidně na Hrad, neboť u nás je již zavařeno a provařeno vše, takže by mohlo být pouze lépe.(10.6.2013)

  • honajz
    ***

    Tak nějak jsem po prvním díle v rozpacích. Samozřejmě to kopíruje Gordonovo vaření pro radost (včetně psaní křídou na tabuli!), ale u Gordona alespoň máme empatického kameramana. Tady točí na kameru trdlo, které neumí zabrat detail, hlavně detail toho, o čem se mluví, což u vysvětlování postupu při vaření je důležitá věc. A kde to nezkazí kamera, tam se nasadí zběsilý střih. Ocenil bych komornější tón a skutečně podrobnější vysvětlování. Ne, že se řekne - děláš to blbě -, ale už se neřekne, co dělá blbě, a jak to teda dělat dobře.(24.5.2013)

  • Moena
    *****

    Bravo tleskám! Konečně pořad o vaření kde se učí VAŘIT a ne jen DĚLAT jídla. Hezky od základů se postupně propracovat. Jinak jestli to někomu přijde jako "nuda" jenom proto, že v tom nekřičí, nenadává a nebrečí tak je mi ho trochu líto. A jelikož TV pořady na ČSFD nehodnotím tak tu pětihvězdu berte spíš jako projev radosti, souhlasu nebo uznání.(23.5.2013)

  • ondrula
    ***

    Samouci kuchtíci a patlalové mýho ražení se dozvědí něco málo zajímavýho, ale jinak je to nic moc. Zděnda je už nějakej vyčpělej, recykluje i starý vtipy a vůbec mi přijde, že ho to moc nebaví. Strašný jsou ti tři retardi, kteří jen tak občas něco nervózně žblebtnou a hlavně strašně lezou Pohlreichovi do prdele.(7.6.2013)

  • kulyk
    *

    Šéfko nám zde ukazuje tu lidštější část svého přirození. Vypadá to, že umí i vařit! Tím bychom měli vyčerpánu onu pověstnou špetku chvály, kterou je záhodno každý komentář přikořenit. Kde se Pohlříší dobral oněch tří řitních alpinistů? Tentokrát asi nejde o nejbližší příbuzenstvo, které by nasadil do honu o korunky.... Přerostlý šprtajzlík, vyblitka a nablblo jsou nejspíše pečlivě vybranými absolventy nějakého jeho klohnícího kurzu. A svou roli plní dokonale, Zdenda mezi nimi intelektuálně vyniká jako Sheldon mezi makaky. Škoda, že nemají na čelech vytetovánu, či lépe přišroubovánu, nějakou tu reklamu, ideálně v provedení neonovém. Jinak nás totiž provádí veškeré její druhy od začátku kvedlání až do jeho hořkého konce. Poté, co jsem byl šestkrát upozorněn, že nemám opomenout onu radostnou novinu, ten předěl v dějinách gastronomie, prostě fakt, že vychází další šéfova bichle, se obávám, že na to vážně jen tak nezapomenu. Snad mi pomůže několik dalších desetiletí úporné psychoterapie.(10.6.2013)