Reklama

Reklama

Smrtelné zlo: Probuzení

  • USA Evil Dead Rise (více)
Trailer 2

Snímek Smrtelné zlo: Probuzení, od tvůrců hororové klasiky, přesouvá děj z lesů do města a vypráví zvrácený příběh dvou odcizených sester, jejichž shledání přeruší probuzení démonů posedlých masem, což je vrhne do totálního boje o přežití, v němž čelí té nejhorší verzi rodiny, jakou si lze představit. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (514)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Přesto, že nejsem fanda série, mě nové Evil Dead celkem zaujalo. Je dobré to vidět v novém kabátě, případně od jiného tvůrce. Je to dost děsivé a dějí se tam vážně nechutnosti. Alyssa Sutherland v roli matky předvádí skvělý výkon. Přežije vůbec někdo tuhle noc plnou hrůz ve starém domě, kde skoro nic nefunguje? Tato rodinka si skutečně projde peklem. Dost se mi to líbilo, hlavně závěr v drtičce. :D "Maminka pase červy." ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po nepovedeném remaku, který jsem nyní opětovně zhlédnul a nejraději bych mu ještě jednu hvězdu sebral, jsem byl v očekávání opatrný. Nakonec můžu říci, že tenhle poslední počin ze světa lesních démonů se vcelku povedl. Kladně hodnotím přesun z lesní chajdy do věžáku, i když si člověk hned vzpomene na Poltergeista 3. Vůbec filmových odkazů je tu řada - explodující výtah připomene Osvícení, drtička Univerzálního vojáka, posedlí jsou jak z Démonů od Bavy, monstrum dá vzpomenout na Věc, a kdo v závěru neviděl Ripleyovou zachraňující malou Newt, nezná asi Vetřelce. To mně ale nevadilo. Gorefest šťavnatý, z řady povedených scén stojí za zmínku kukátková a rozhodně ta s vykousnutým okem. Naopak garážová scéna mohla být ještě fantastičtější. Ostatně více fantazie bych uvítal v celém snímku. Stačilo by převést působivé ilustrace z Knihy smrti (nevím, proč to najednou není Necronomicon) do filmových obrazů. Vadilo mi, že ani tentokrát není film příliš strašidelný, spíše má napínavé scény, a že v momentě, kdy se má divák vyděsit, se třískalo do klavíru, nešvar posledních let. Závěr se nesl v takovém randálu, že jsem šel z kina napůl hluchý (to ale byla nejspíš chyba promítače). Obrovskou hvězdu si zaslouží Nell Fisherová (malá Kassie), páč jestli ji nemučili, aby brečela, tak klobouk dolů. A konec v kečupové lázni si museli herci (nebo musely herečky) užít. Všiml si někdo, že jako v Halloweenu zde hrají první housle ženy a muži jsou naprosto k ničemu? Ale to by mi nakonec vadilo nejméně. Takže čtyři ušmudlané od bahna a lesní hrabanky tentokrát dám. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You don't look so good, mom..“ Technicky uspokojivé Smrtelné zlo ve věžáku se sice nemůže moc opřít o dětské herce (především ve fázích possession), ale to je vyváženo madam Sutherland, na kterou by byl momentálně krátký i Russell Crowe v sutaně XXXL! Krejčovské nůžky pod postelí, zlomená násada od mopu, drtička na dřevo zaparkovaná v podzemních garážích (kdyby měly větší vjezd, byl by tam i kombajn), to všechno dle očekávání najde své využití a ještě se při tom rudě zkouší, jestli se trumfne maximální nosnost výtahu hotelu Overlook. Zbývá jen otázka. Po tom intru v chatě u jezera, vyhne se trojice Ripleyová, Newt zlu z ventilace a odletí z planety Monde..? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEPŘIPOMÍNÁ TI MÁMA OBRÁZKY Z TÝ KNÍŽKY?“   - tak logicky – připomíná! A taky mi to připomíná předešlý filmy. Což – je zase – logický, páč za filmem stojí Raimi a Campbell. Je fajn, že je to hodně o hororu. Žádnej sáhodlouhej úvod… brzo jde do tuhýho. Jenže nějak mě to nebere. Nevím, jestli je to tím panelákovým prostředím… ale spíš to bude tou jednotvárností. Je tady pár zajímavejch nápadů, ve scéně s pilou prostě znovu vidím Ashe Williamse, ale… prostě víckrát to vidět nepotřebuju.  ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jedná se o nejvýdělečnější film série. Původně měl být jen streamován na HBO, ale díky pozitivním ohlasům šel do kin, kde vydělal cca 120 mil. $. (Rozpočet 20 mil. $) 2.) Bratři Raimiové sepisují „Bibli“ Evil Dead, která má určit další (a jediný) směr série. 3.) Thx za titule „Petra Procházková“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi zaprodukoval a Lee Cronin natočil Smrtelné zlo: Probuzení tak, aby udělal fandům originálu co největší radost. Audiovizuálně agresivní krvák se skvělým zvukem a hodně nápaditě pojatým násilím je divoká jízda, která i díky krátké stopáži zatraceně rychle uteče. Navíc má fajn hrdiny a i to prostředí vybydleného domu funguje dost dobře na to, aby nevadilo, že nepřináší moc nového. Jen si nejsem jistý, jestli podobně ze řetězu urvaný horor může zaujmout diváky. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Pizzerie, ze které děti mají pizzu, se nazývá „Henrietta's Pizza“. Toto je odkaz na Henriettu Knowby (Lou Hancock), jednu z postav ve snímku Smrtelné zlo 2 (1987). (HanzoBureshi)
  • Při přehrávání gramofonových desek jsou značené jako: One 13. listopad 1923, Two 24. leden 1923, Three 24. leden 1923. Navíc u „dvojky“ hlas mnicha datum potvrdí. Chronologicky to tedy nedává smysl a deska č. 1. by měla být správně datována 13. 11. 1922. (Haymar)
  • Ve filmu je množství odkazů na předchozí díly. Auto s drtičkou „Fonda's Tree Surgery“ odkazuje na původní „lesní tématiku“ ED jedničky a dvojky. Další z aut dole v garáži má SPZ „T7H238“, kde čísla odkazují na předešlé filmy (rok): Smrtelné zlo 2 – 1987, Armáda temnot - 1992, remake Lesní duch – 2013 a 3. série Ash vs. Evil Dead – 2018. (Haymar)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama