Reklama

Reklama

Alenka v říši divů: Za zrcadlem

  • USA Alice Through the Looking Glass (více)
Trailer 12

Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů. Alenku čeká nebezpečná cesta, během které musí zachránit potrhlého Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas. (Falcon)

(více)

Recenze (328)

Kiksi 

všechny recenze uživatele

Po euforickém nadšení z první Alenky v říši divů před 6 lety muselo přirozeně přijít zklamání na základě velkých očekávání. Ze začátku jsem si v duchu nadávala, jak jsem vyhodila peníze za kino, během hodiny se však děj trochu rozběhl a jakž takž zaujmul. Na konci ale zjistíte, že 3/4 filmu tam vůbec nemusely být, protože rozuzlení děje je až směšně jednoduché. Předlohu od Lewise Carrolla jsem nečetla, ale i tak je mi jasné, že tento díl byl tak trochu "navíc". Nicméně 3* si zaslouží alespoň herci, úžasná hudba a vizuální efekty. "První Alenka" je pro mě zkrátka nepřekonatelná. Pohlazením na duši bylo věnování Alanu Rickmanovi. ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

no mám pocit,že jakýkoli nový film zde musí nutně být v červených procentech...to dost vypovídá o průměrné inteligenci publika..nezlobte se,ale včerejší zážitek z kina-do kterého chodím jen asi jednou za rok na vybraný film-byl takový,že všech 6 diváků včetně mě a partnera, nevěřilo vlastním očím...už první minuty kdy Alenka jako pirát z Karibiku otočí lod na bok a hrdě stojí na stěžni,aniž by se zakymácela nebo nedej bože byla mokrá...dále nesmyslný děj o prodeji domu a o tom,jak se k ní všichni chovají jako k malé holce,i když 3 roky byla na moři...svět divů opět nezklamal,ale tam není co zkazit v naší digitální době,děj se opírá pouze o flasbacky,kdy Alenka dlouhé minuty prolétá mořem času,což už ani vizuelně nebylo až zas tak super a více méně nudné...její probuzení v blázinci a následný útěk už byla jen další rána do zad,takže to už jsme se všichni fakt bavili-v negativním slova smyslu....a konec,kdy vlastně Srdcová královna je zlá jen díky ráně do kebule kvůli drobkům pod postelý,to už nejde ani komentovat...zpracování Tima Burtona bylo perfektní,tohle je další sračka z dílny Disney, kteří se měli zastavit někde v 60-tých letech na jejich původních animacích a zachovali by si dekórům...tohle byl shit....přečtu si knížků a uvidíme,pokud budě děj stejný,tak třeba hodnocení zvednu za držení se předlohy...uvidíme..zatím za 1hvězd...ps: kniha přečtena a mám chuť ubrat i tu jednu hvězdu...pss: děkuji uživateli Lapatata,že mi naprosto vážně osvětlil,že Alenka je SCI-FI !!!!!!!! :D ()

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

A zase ti Mupeti! To takhle jednou přišli producenti za Burtonem, aby jim natočil pokračování Alenky. Tim, jsa inteligentní a talentovaný tvůrce, odmítnul znovu ždímat již vytěžené téma. To produkci ovšem nezastavilo. Najali si režiséra (co chcete od člověka, který se jmenuje Bobin!), jehož jediným uměleckým počinem jsou celovečerní Mupeti a vrhli se na scénář. Splácali dohromady co se dalo. Vykradli krom jiného i Piráty z Karibiku, Transformers, ba i seriál Primeval. Alenka nám o šest let zestárla, tatam je Wasikowské typická křehkost, teď je z ní akční hrdinka- námořní kapitán cestující časem. Johnny Depp má oranžový účes stejný jako Iva Janžurová ve filmu Marečku podejte mi pero a jeho postava Kloboučníka zcela postrádá obvyklé vtipné repliky. Na tom přece nezáleží, hlavně je to barevné a není to komplikované, Alenka pořád před něčím utíká a obsahuje to i morální ponaučení- když sežereš vdolek- přiznej se! Na závěrečné titulky s podivnou animací nasadili tvůrci řvoucí hit Pink, aby probudily diváky, kteří v křeslech multiplexů usnuli na hromadě rozsypaného popkornu polití kolovým nápojem. A tak se podepisuji pod petici se žádostí, kterou ve filmu vyslovil Sacha Baron Cohen jako všemocný Čas: "Už se prosím Alenko nikdy nevracej...!" ()

knoxwile100 

všechny recenze uživatele

Už tomu chybí šmrnc. Burton jednoznačně chybí. Není tam prostě nic navíc, scénář mě absolutně nezaujal. Zařazení do průměru hodnocení si u mě druhá Alenka vysloužila především stále kvalitním vizuálním zpracováním fantasy světa a roztomilé Wasikowské. ()

Baru.Class 

všechny recenze uživatele

Pokračování mají vždycky nelehkou úlohu - překonat předcházející díl a málokdy se jim to povede. Nicméně mám víc než ráda Burtona a ve spojení s Deppem je přímo boží. Jednička Alenky byla super ujetá, křiklavá, šílená, hravá, překvapivá, dvojka se snažila v tomto duchu pokračovat, ale to, že netočil už Burton, bylo znát. Nechci říct že vše špatně, rozhodně ně, ale chyběla originalita, spoustu věcí jsme už viděli - kočka furt lítá, kloboučník je furt zmalovanej jak Dáda Patrasová, atd. Nicméně divák se nenudí, děj ubíhá, zápletka zprvu originální se postupně stává čitelnou. Laťka nebyla překonána, ale důstojně při zavření oka alespoň podržena. Alenka prostě blonďatá Lara Croft - všecho zvládá levou zadní (normální pozemšťan by během filmu tak 568krát umřel) a je celkem dost emancipovaná. Kdyby film pokračoval v tom duchu, ve kterém se odvíjel prvních pět minut, tak by šlo určitě o mnohem fajnovější podívanou, protože kapitánka brázdící rozbouřené moře s hordou věrných námořníků je něco, co by chytlo ()

svist10 

všechny recenze uživatele

Přesně tak zbytečné pokračování, jak se dalo čekat. Příběh sice dovysvětluje pozadí počátku války dvou královských sester, ale klidně bych se bez toho obešel, první díl klidně obstojí sám o sobě. Pokračování ustoupilo z Burtonovy vizuální hravosti a přitlačilo na temnotě (viz například osud Staynea). Trailery poměrně zdařile zamaskovaly identitu hlavního záporáka, ale i nekvalitu scénáře. Flashbacky krom jednoho zoufale nefungují a scénáristka dokonce nedokázala vysvětlit chování hlavní postavy jinak než v monologu, který je tam jako pěst na oko. Z nudy a šedi vprostřed filmu mě vytrhl jediný dospělý fór (o ženské hysterii), po výborné úvodní scéně jsem se něčeho zajímavého dočkal až v působivém (a přeslazeném) závěru. Osobně moc nechápu antipatie k Mie Wassikowské. Alenku zvládla už podruhé přesvědčivě a sympaticky podat, Sacha Baron Cohen bavil v každé scéně, snad jen ten Johnny Depp mě už po několikáté ve stejné poloze unavuje. Suma sumárum, trochu horší průměr, přesto je to o světelné roky před katastrofou jménem Mocný vládce Oz. ()

Motherlovebone 

všechny recenze uživatele

Poctivá mizérie. Jedna hvězda je za cestování v tom chrononěco přístroji. Alenka prováděla akrobacii ala Luke Skywalker! Scénář slabej, triky hrozný, postavy komplet hnusný ksichty, co diváka budou ještě dlouho strašit po nocích. Nezpochybnitelným kladem je to, že johny depp si tu není podobnej. Vidět to Carroll na premiéře, asi by to kino vystřílel ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Občas čarovné, dosť patetické a pár pekných myšlienok. Film vie vtiahnuť ako čarovné zrkadlo ale občas aj tak isto vyvrhnúť. Herecké výkony sú priemerné až dobré vadila mi Hathawayka a Depp, milo prekvapil Cohen, rád som opäť počul Rickmana. Spracovanie nie je na danú tému prehnané. ()

Labacan 

všechny recenze uživatele

S takými nekonečnými možnosťami upliesť tak slabý príbeh, je už fakt umenie.. Celý film cvála v svižnom tempe, tak svižnom, že čoskoro zabudnete načo... ()

sarianna 

všechny recenze uživatele

Film je to vcelku průměrný, nenadchne, ale ani neurazí. První Alenka byla lepší, i když musím říct, že Sasha Baron Cohen byl skvělej a vlastně celý film táhnul. Co mě ovšem šokovalo, byl Johnny Depp. Nemůžu si pomoct, ale tentokrát byl naprosto hroznej. Připadal mi jednak strašně starej a sešlej (ano, je to už padesátník, ale přeci jen) a jakoby mu docházel dech, fyzicky, ale zejména herecky, což mě vskutku šokovalo. Člověk si až říkal, co se mu to, proboha, stalo? ()

raru 

všechny recenze uživatele

Blbý príbeh,aj keď cestovanie v čase ma vždy fascinovalo,ale hlavne otrasný Johnny Deep.Sklamanie... ()

MarekT. 

všechny recenze uživatele

Disney a jeho 'Empire of Joy' představují další z řady zbytečných pokračování úspěšných blockbusterů. Navenek se to vizuálně tváří hezky, jako wannabe snímek od Tima Burtona z posledních let, ale dějová linka je slabá a nezajímavá. Veškeré pokusy o humor stojí na napodobování cizích přízvuků, což možná přijde vtipné fandům stand-up comedy a late night shows, ale děti mezi ně rozhodně nepatří. Mezitím všichni pořád věříme tomu, že Johnny Depp 'in between movies' naplno rozbalí svůj potenciál v slíbených rozšířeních kouzelnického světa od J. K. Rowling. ()

Atewi 

všechny recenze uživatele

Za mě obrovské překvapení, protože druhé díly většinou nebývají tak dobré, jako ty první... A tahle "dvojka" je dokonce ještě lepší, než její předchůdce! Možná mi to jen sedlo do mé momentální nálady, nevím, ale za mě opravdu vše propracované do posledního detailu, děj zajímavý, ne zcela předvídatelný... Možná jsem už zkrátka jen byla na rozdíl od "jedničky" připravená na tu směsici barev a netradiční žánr balancující mezi pohádkou, absurdistánem, ironií a snad i (ano, teď lehce přeháním) dramatem. Vše lepší, než v jedničce. No, vše, až na výkon Johnnyho Deppa. Přiznám se, že jsem si celý film nebyla vůbec jistá, jestli to hraje opravdu znovu on. V jedničce mi tedy přišel nesrovnatelně lepší. ()

Rogerone odpad!

všechny recenze uživatele

Spolehlivě jeden z nejhorších filmů, které jsem viděl. Tedy vlastně ne, protože jsem ho neviděl - odešel jsem v půlce z kina. Z mé lásky k předloze, musím dát odpad, protože tohle je její kapitalistický, zakázkový, přeplácaný, neupřímný výsměch. ()

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Legenda o Mulan znovu a živěji

Legenda o Mulan znovu a živěji

31.03.2015

Hraná Popelka je v kinech necelé tři týdny a už má na kontě přes 300 milionů dolarů. Disneyovcům se tak znovu potvrdilo, že tenhle adaptační směr funguje. A v příštích letech z něj hodlají vyždímat… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama