Reklama

Reklama

Alenka v říši divů: Za zrcadlem

  • USA Alice Through the Looking Glass (více)
Trailer 2

Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů. Alenku čeká nebezpečná cesta, během které musí zachránit potrhlého Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas. (Falcon)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (328)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s (ne)Burtonovou "Alenkou". Upřímně, nikdy jsem tenhle příběh příliš nemusela; dávám přednost "Čaroději ze země Oz", který je o poznání méně ujetý. "Za zrcadlem" se nicméně snést dá, především pak díky plejádě britských herců, kterým dominují (zlá? hodná?) Helena Bonham Carter a Sacha Baron Cohen, jehož Čas je nejlepší postavou filmu. P.S.: Pevnost Času? Takhle nějak by zvenku mohla vypadat Temná věž, jen by musela být cca. 2x vyšší:-) ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Tak Alenka nijak zvlášť neboduje ani napodruhé. Narozdíl od prvního dílu jsem tento viděla v kině, takže nehrozilo že film vypnu a půjdu dělat něco jiného. Ale doma by to asi hrozilo. Už v polovině filmu bylo jasné, že celý děj je vlastně úplně zbytečný a vůbec se nepotřeboval stát. SPOILERY... No vážně, kdybych žila ve Wonderlandu a měla za to, že moje rodina někde ještě žije, komůrka Srdcové královny by byla první, kde bych je hledala. Čas byl teda velký sympaťák a hodně filmu pomohl. Srdcová královna opět hlavní tahoun, ovšem velké množství pokusů o vtip se nepovedlo a upřímně jsem se zasmála pouze párkrát. Film jsem považovala za povinnost z několika důvodů. To že šlo o film Tima Burtona už pro mě takové lákadlo nebylo, přeci jen točí poslední dobou docela hovadinky. Ale Alan Rickman? Musela jsem vidět film, na kterém pracoval naposledy. A ano, řekl všeho všudy 1 větu ale co nadělám. Film jsem viděla, znovu ho vidět nepotřebuji, ale zpracován je to docela důstojně. 3* ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Po příběhové stránce je na tom pokračování Alenky výborně. Cestování v čase je zajímavé a prakticky pořád se něco děje. S režíí si taky jakýysi James Bobin popral vcelku dobře, hezky se na to všechno kouká. No a Johny Depp je jako vždy boží. Takže abych to shrnul, určitě vyrazte s celou rodinou do kina.. Jsem spokojen.. HELE, ČAS LETÍÍ.:-)))) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Od předchozího dílu, který jsem viděl před dlouhými 6 lety, kdy jsem ještě míval malé přirození a nebyl jsem ani z poloviny tak dokonalý, jak jsem nyní, se toho v tomto pokračování dost zlepšilo. Parta retardovaných Alenčiných přátel bohužel zůstala, ale naštěstí se kolem nic děj příliš nemotá. Trošku mě mrzí, že nemohu napsat, že by se z Alenky stala nějaká kráska. Je bohužel pořád stejně šeredná. Když se k ní přidaly její čínské šaty, tak už mě neiritovala pouze Alenka, ale i její oděv. Animace byla čarokrásná, z množství barev jsem měl téměř erekci a humor už není situován výhradně pro 3 až 6leté děti, ale s chutí jsem se zasmál i já. Původně jsem zamýšlel dát 4 hvězdy, ale bylo mi to zakázáno, že prý jsem ovlivněn účastí Sacha Baron Cohena, což jsem skutečně byl. V tomto snímku si střihl krásnou roličku, která mu prostě musela sednout, neboť zde hrál svoji typicky arogantní postavu a v tom je nejlepší na světě. Ve fázi rozhodování, či mi stojí s tímto snímkem ztratit část svého drahoceného času byl rozhodujícím faktorem Johnny Depp, který mě rovněž potěšil. Myšlenka s cestováním časem byla moc fajn, ale příběh točící se kolem záchrany několika zrzků byl fajn trošku méně. Závěr mě dost zaskočil. Vše nasvědčovalo tomu, že svět za zrcadlem kvůli pár vteřinám zanikne a už jsem vytahoval kapesníčky, že se po 15 letech rozpláču, ale nakonec přeci jen vše dobře dopadlo a nikdo nepřišel k újmě na zdraví. Lepší 3 kousky. Musím poslouchat. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že sa mi to nebude páčiť, no predpokladal som, že aspoň farebná kompozícia vizuálnej časti ma nejako zaujme. No, a nie. Kontrast farieb ako balzam na oči v tejto snímke zbytočne hľadať, skôr ma z nepodarených efektov a zlého nasvietenia tieňov boleli oči. Príbeh prázdny ako pohár od piva tomu grády tiež nedodal. Pre deti sa mi to zdalo moc "gulášovité" s tými prechodmi v čase, a pre dospeláka zase zbytočne naťahovaná nuda. Predlohu som nečítal, tak neviem ako sa toho držali, ale predpokladám, že nijako.. Inak by to nebolo tak slávne. Skutočne nepodarený kúsok. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Stráže Červenej kráľovnej (Helena Bonham Carter) sú vytvorené podľa vzoru umelca Guiseppeho Arcimbolda (1527-1595). Tento taliansky maliar je najviac známy pre jeho portréty hláv vyrobených výlučne z objektov ako sú ovocie, zelenina, kvety, ryby a knihy. (Astonko)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Legenda o Mulan znovu a živěji

Legenda o Mulan znovu a živěji

31.03.2015

Hraná Popelka je v kinech necelé tři týdny a už má na kontě přes 300 milionů dolarů. Disneyovcům se tak znovu potvrdilo, že tenhle adaptační směr funguje. A v příštích letech z něj hodlají vyždímat… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama