Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (261)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

První série Sense8 byla zjevením. Originální zápletka, postavy na kterých vám záleželo, velmi různorodá směsice národností a extrémně LGBTQ+ friendly. Byla to emoční jízda, kterou jsem si od té doby dopřála ještě jednou před premiérou druhé sezóny. Využití hudby, zastoupení clusteru, společné scény, to vše vytvořilo jedinečný mix, na který byla absolutní radost se koukat. Druhá série o něco rozšířila příběh, ale jestli jeden dojem zůstal pak ten, že tam mnohdy byla extrémně zbytečná výplň (např. hromada sex scén = nuda). Netflix Sense8 bohužel zařízl, ale naštěstí se fanouškům povedlo vyurgovat 2,5 hodinové finále. A to trpí klasickou cyklovitostí Sense8 - hudební montáž, oslava, orgie. Ugh. Mohlo být více času pro postavy, z nichž na zrychlené rozuzlení nejvíce dojíždí Capheus, Riley a Lito, kteří by tam vlastně ani nemuseli být. Je hrozná škoda, že se nikdy nedočkáme těch plánovaných sezon, docela by mě zajímalo, jak by se ti jinak rozuzlilo. Takhle sice máme alespoň důstojné ukončení (s jedním nebo dvěma WTF momenty - nejsem fanouškem RajaKalaGangu), které ale působí dojmem sestříhání celé sezony na minimum. Přesto je ale Sense8 doteď seriálovým zjevením, za které sestrám Wachovským a Straszynskimu moc a moc děkuji. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

70-80% ... Multikulti mystery sci-fi vzťahová dráma. Mám také zmiešané pocity z tejto série. Jednotlivé postavy vrámci clusteru boli dostatočne zaujímavé a príbehy každej z nich tak isto. No čakal som viac z toho spojeného príbehu. Najviac oceňujem tú snahu spájať rôzne kultúry, náboženstvá, etniká, orientácie či spoločenské pomery do jedného a ukázať tak, že aj rozdielni ľudia si dokážu navzájom pomáhať. Hudba bola tiež mňamka. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Kam sa na toto hrabe to, čo som od súrodencov zatiaľ videla. Už samotné príbehy všetkých zúčastnených sú zaujímavé a výborne stvárnené neopozeranými hereckými tvárami. Miestami je to chaotické a veľmi farebné. Nápad originálny, strhujúca atmosféra a hudba to všetko výborne doplnila. Tie skvelé reálie tomu dodávajú šmrnc a cestujete vlastne po celom svete. Ale prím tu určite hrajú tie prepojenia jednotlivých príbehov, ktoré neviete kedy prídu, ako sa budú vyvíjať, kde posunú danú osobu a ako skončia. Mňa to úplne pohltilo. Skvelé. Druhá séria nezaostáva za prvou, drží si rovnakú úroveň a sympatická osmička vás zabaví rovnako dobre ako v prvej. Muzika zase skvelá. Najväčší obľúbenci jednoznačne Wolfgang Bogdanow a Sun Bak. Zbohom! ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Netflix zase niečo "donetflixoval". :( Prvé diely na mňa pôsobili príliš chaoticky. Ako tak sa to začalo dávať dohromady od štvrtého dielu. Prvú sériu som dopozeral už len zo zvedavosti. Čakal som jednoduchšiu "mystériu" . Seriál pôsobil na mňa príliš individualisticky, liberálne a až zbytočne sexisticky. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

původně jsem Sense8 neměl vůbec v plánu,ale nakonec mě jména režisérů přesvědčily a to co jsem dostal je naprosto nekompromisní,strhující a hlavně vtahující seriál,který jsem zhltnul na první dobrou a snesl bych ještě nášup.Některé díly možná trošku slabší,ale zbytek a hlavně některé scény to maximálně vynahrazují.Pro mě zcela určitě nejlepší seriálová novinka a to dost jednoznačně...100% ()

Galerie (412)

Zajímavosti (21)

  • Na konci epizódy, keď Wolfgang (Max Riemalt) a Felix (Max Mauff) prechádzajú cez oslavujúce námestie, pomedzi nich prejde pár. Osoba s ružovými dredmi je režisérka Lana Wachowski. (Astonko)
  • Ve vánočním speciálu  naráží Capheův společník na výměnu v hereckém obsazení, a to konkrétně: ''V poslední době mi přijdeš nějaký jiný, je to něco s obličejem?'' (TaNya_)

Reklama

Reklama