Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(série)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenze (144)

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoct, ale druhá sezóna mi nepřišla tak dobrá jako první. Jsou zde podobné prvky, ale trochu více se z toho vytratil onen černý humor. Není zde vyloženě skvělá postava jako v první sezóně, alespoň tedy ne záporná, zato kladné postavy se povedly, ty mi přišly velmi dobře napsané a nenudily mě, a to i díky svým hereckým představitelům. ()

Foma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších seriálů, vymazlenost, propracovanost postav, děje, skvělí herci. Dunstová až překvapila, Hudba, UFO, napětí, filosofování, krajina, paráda! ()

ibeh 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série měla velký spád a napětí, ale herecké výkony mě neuspokojily tolik jako v první sérii. Dunst mi byla vždy vyloženě nesympatická. Litry krve byly už až moc. Přesto jsem ještě hodnotila slabší 4. Do třetí série půjdu jen kvůli McGregorovi. Uvidím, jestli dokoukám. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opustilo od hvězdných jmen, ale postavy, které jsou definicí autority a respektu zůstaly stejně výborné. Známá hudba téměř vymizela, ale když nastoupila, její efekt se zněkolikanásobil. Zato humor, který na Fargu tak miluji, vystoupal do absurdních výšin a celou sérii, protkanou úžasnými situacemi a náhodami táhl dopředu. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Laťka byla první řadou nasazena ukrutně vysoko, takže jsem byl zvědavý, jak se s tím tvůrci poperou. Za mě se ctí, pořád je to nadprůměrná záležitost, ale už se našlo pár věcí, které mi úplně nesedly. V první řadě výběr hudby, která byla až nepříjemná, pak hrátky s děleným obrazem, no a první dvě epizody byly docela slabé. Přitom jsou použity stejné ingredience, tzn. charismatický záporák, který filosofuje, nekompromisní zabijáci, odhodlaní policajti, omáčka kolem jejich rodiny a samozřejmě původně bezúhonní občané, kteří svou chybou úsudku, nebo morálním selháním, spustí události, které vyústí v lavinu násilí. Tvůrci nás šupli v čase zpět, aby nám povyprávěli o masakru v Sioux Falls, o němž se v první řadě zmiňovali jeho pamětníci. Takže s některými postavami se potkáme...víme že přežijí...což není úplně ideální. V první řadě to vše fungovalo dokonale a hlavně jsem si užíval tu "Cohenovskou poetiku". Dvojka je ale o level...ne snad vysloveně níž, ale tak nějak vedle, vzdálenější dokonalosti jedničky. Rozpaky a mírné rozladění. Nicméně samozřejmě se těším na další řady. PS: První řada, scénárista Noah Hawley...druhá řada....scénáristé, Noah Hawley a smečka dalších. Neustálé prupovídky o zážitcích z války, smrdí cizí invencí... ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby byla druhá série Farga ještě o něco lepší, tak mě roztrhá na kousky. Devět hodin druhého Farga patří k absolutní top seriálového světa v kvalitě filmového plátna. ()

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je kvalitou srovnatelná s tou první, takže jsem si její sledování opět užila se vším všudy. Strhující thrillerová jízda prošpikovaná hudbou, která snad nemohla být vybraná lépe, mě upoutala natolik, že jsem rázem přestala vzpomínat na výrazné ústřední postavy první řady seriálu a plně se soustředila na trable řezníka a jeho umanuté svérázné ženy, do nichž destruktivně zabředali s každou další epizodou. Tvůrci se vrátili v čase, příběh okořenili pořádnou mafiánskou zápletkou a já už se nemůžu dočkat, čím mě překvapí a uchvátí příště. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série pro mě byla oproti první hořkou pilulkou zklamání. Hloupost hlavních protagonistů narostla do obludných rozměrů, bohužel vtipu pomálu, zato jsme se dočkali mnoha nudných pasáží o ničem. Peg se svým manželem mě neskutečně iritovali a strašně jsem jim přála, aby nepřežili a nemohli tak zplodit dalšího blbého potomka, i když jsem v skrytu duše tušila, že v jejich případě bude spíš platit známé přísloví o štěstí a o rozumu .Ke konci už jsem se přistihla, že nepokrytě fandím indiánovi, který jako jediný měl všech pět pohromadě. 50% ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je pro mne jakési zjevení z nebes, neboť jde o jednu z nejlepších sérií ze všech seriálů, co jsem kdy viděl. Tak jsem od druhé měl veliká očekávání, ikdyž jsem dopředu počítal, že první určitě nepřekoná. A ano, nestalo a k tomu jsem trochu zklamán. Počítal jsem zase s pětihvězdičkovou záležitostí, ale došlo jen na 4. Především za to může pomalý začátek, až od 5. epizody mě to chytlo a poslední epizoda je docela zbytečná, protože to málo co v ní je, šlo dát do deváté, což bylo takové finále a byl to fakt Masakr v Sioux Falls. Další mínus vidím v postavách. První řada měla démonického BBT, coby Lorna Malva, kterého jste, ikdyž byl zápornou postavou, měli rádi. Tady jsou skvěle vykreslené jen kladné postavy. I přesto jde o solidní seriál, který stojí za zhlédnutí. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zpevak z metallici a jeho rodina posuku.. 😀 reznik a blbka a souhra nahod..vypichl bych brutalitu, wilson serif ok, indian pekelnej - zamotany,ufo a scena v chalupe je top..presto horsi nez 1serka --- konec me zamrzel, ze vlastne nebyl.. 🙁 ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Zlato, musíš do něj přestat bodat..." Za mě skvělý, bavilo mě to moc - takovej zvrácenej american dream naruby. Je to zase (pro mě) hlavně o tom fasicnujícím kousíčku, kterej je normální americká rodinka (s křečovitě pozitivnim mindsetem) vzdálená od toho stát se chladnokrevnejma vrahama - a samozřejmě nejen americká, žejo. O tom kousíčku, kterej dělí můj dosavadní život od situace, kdy už si nejdu jen za svym snem, ale vlastně už jdu přes mrtvoly (tady doslova, haha) a už neni cesty zpět - třeba ta scéna, kde do něj Dunst bodá tim nožem, to je úplně mrazivej přerod od takový tý slepičky v brutální bestii. Bavily mě ale i režisérský postupy - rozdělená obrazovka, rozhovor manželů v autobuse beze slov...) - celkově je to pro mě znovu skvěle namíchanej audiovizuální mix se spoustou rovin, který si v tom člověk může vybrat. Chybí mi šedesátky... Volná láska, věčně na tripu, Woodstock. Jednoho dne ses probudil, rozhodnul se, že si budeš říkat Květinka Dešťokvítková, a tak sis prostě začal říkat Květinka Dešťokvítková. Sedmdesátá léta musela přijít, jako... kocovina. A víš, co se stalo s Květinkou Dešťokvítkovou? Bere v Bismarku metadon... A prodává se, aby měla na snídani. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá desítka dílů je úplně jiný seriál. Kriminálka se změnila v pseudowestern, černý humor vystřídal absurdní a dokonce postupně zmizely i ty atmosférické zasněžené krajinky, bez nichž si Fargo ani nedokážu představit. To poslední by se mohlo zdát jako marginální, ale ve skutečnosti posouvá vyznění úplně někam jinam. Ve filmu a v první sérii působily postavy na obrovské nehostinné ploše. Ve srovnání s všemocnou a všudypřítomnou přírodou vypadaly jejich životní problémy skoro nicotně. Ve druhé sérii tahle perspektiva chybí. Osudy zúčastněných se dostaly do popředí a prostředí je jen kulisa. Bohužel si od nich scénář drží uctivý odstup. Nejde mu o jednotlivce, ale o vyprávění příběhu, a tak je hodně těžké si k někomu najít cestu. Což je moje největší výtka. I tak si myslím, že se tenhle krok do neznáma povedl na výbornou. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem obrovským fanouškem první série. Druhá pro mě byla obrovským zklamáním a dost o tom svědčí, že jsem ji "sledovala" rok :D :D Vážně mě to nebavila, zklamala mě a byla to nuda :D Tato série se mi "táhla" a nedokážu ani přesně popsat co pro mě bylo tak nezajímavého. Na třetí sérii jsem zvědavá a mám v plánu si ji sehnat a uvidíme :) ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S02 – Musím se přiznat, že druhá série seriálu „Fargo“ mne hned na úvod zklamala, protože opustila původní hrdiny a příběh, a vydala se novou cestou.. Pokračování mi přijde krapet slabší než byla pilotní série.. Postavy nejsou tolik propracované, děj je poněkud rozmělněný a nemá takové grády.. Trošku mi přijde, že se postavy v celém ději tak nějak plácají a nejsou ukotvené.. Šerif Patrick Wilson je až nechutně kladný hrdina (trošku mi přijde takové ty zidealizované osmdesátkové komiksové hrdiny ze světa, kde je vše černobílé).. Humoru a absurdit ubývá.. Přiznám se, že absolutně nejvíc mě bavila dějová linie s dvojičkou Kirsten Dunst a Jessem Plemonsem, která vzdáleně připomíná laického pošuka Lestera Nygaarda z první řady.. Na seriálu „Fargo“ mě asi prostě nejvíc bere to, že Ti nejobyčejnější lidé v sobě skrývají ty nejtemnější charaktery a v případě vyhrocených situací je neváhají použít.. Druhá série prostě není tak šťavnatá a svěží jako ta první, ale stále je relativně příjemně koukatelná :-) ()

hroubek

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S02 - První řada Farga se mě moc líbila, a v mých očí je malinko výše, než slavný film. Na druhou řadu jsem se hodně těšil. Ještě, aby ne, když vyfasovala samostatný příběh a nové postavy. Těšil jsem se hodně, a pak s prvním dílem přišlo mírné zklamání. Celé mě to přišlo překombinované, do sebezahleděné a postavy mě nijak zvláště nepřirostly k srdce. Druhý díl byl na tom o dost lépe, ale teprve třetí a čtvrtý díl mě pořádně chytl. Od té čtvrtého dílů jsem si fakt užíval každou scénu, vizuální hrátky, rozdělování obrazovky, perfektní dialogy, zvraty, soundtrack a parádní herecké výkony. Fakt jsem se těšil na závěr, od kterého jsem čekal, že mě totálně rozseká. A ono to nepřišlo. Takhle vyměknout před koncem to se prostě nedělá, a to "prsim tě ví". Chápu, že to byl jistě tvůrčí záměr, ale ke všemu co se před tím odehrálo to bylo dost nefér. Jak už jsem zmínil máme tady nové herce, kteří předvádí perfektní výkony. Patrick Wilson je hodně fajn, ale ostatní postavy jsou mnohem zajímavější. Kristen Dunst a Jesse Plemons mají velmi vděčné role, a využijí je na sto procent, a hlavně na nich je vidět typické coenovský humor. Bokeem Woodbine si už od prvního záběru krade prostor pro sebe a je to velmi zajímavá postava a její vývoj se mi dost zamlouval. Dost mě mrzelo, že nedostal více prostoru Nick Offerman, jelikož jakmile dostane prostor, tak je nejlepší hercem na scéně. I zbytek herců je hodně fajn jako Jeffrey Donovan nebo Zahn McClarnon ve svém terminátořím módu, kdy zabil všechno co se mu postavilo do cesty. Druhá řada Farga je z mého pohledu malinko slabší, než ta první a může za to pomalejší rozjezd a cuknutí na konci, přesto nelze říci, že Fargo ve své druhé štaci nějak vyměklo, ba naopak přitvrdilo a vyzkoušelo nové věci. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série už neměla takovou šťávu jako ta první. A to zejména proto, že nebyla tak přímočará a prostě celé to až tak kvalitní nebylo. Fakt jsem se snažil, ale čtyři hvězdy bych sám před sebou neobhájil. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série Farga mě naprosto uchvátila a jen díky ní tento seriál považuji za druhý nejlepší, co jsem zatím viděl. Proto jsem se zákonitě musel pustit do pokračováním, jež se bohužel povedlo méně a to o celý stupeň. Jak je to možné? Vše pěkně popřadě. Začnu pozitivy, těch výrazně početněji. To, co vás dostane na první pohled je jistě zasazení. Zimní Minnesota zůstává, co se mění jsou. Přesouváme časem do konce 70. let a já jen z toho chrochtám blahem. Léta, jimž kralovali hard rockoví bozi, art rockoví mágové a punkoví rebelové, se neskutečně hodí a tvůrci dokázali s citem k výběru doprovodné hudby a palety barev vyloudit výrazně sympatickou retro atmosféru, jež je v posledních letech dost populární. Dále se znovu trefili do černého v castingu. Hlavního ňoumu tu po Martinu Freemanovi přebral Jesse Plemons, jemuž výrazně sekunduje Kirsten Dunst (plus se tito dva dali díky Fargu dohromady i v reálu, tudíž se i já řadím do početné skupiny lidí, jež závidí Plemonsovi to, že může čistit trubky naší milované Mary Jane Watson jak často jen chce, cywe), Patrick Wilson je taky kupodivu výrazný, jenže na mém vrcholu se tyčí nakažlivě sympatický Ted Danson, bezvýrazně odstrašující Zahn McClarnon a cynicky charimsatický Bokeem Woodbine. A třetí výrazné pozitivum je samotná řemeslná práce. Tvůrci se drželi svých brilatně zajetých postopů z minula, do nichž zakomponovali prvek půlení někdy i čtvrcení scény, jež díky bohu není Hulkovsky kýčovatý, naopak přináší mnoho nápadů, v nichž se tvůrci vyblbli například v časové návaznosti. Prvek, jež tuto sérii v mých očích dekraduje od kvalit té minulé je scénář. Ano, je stále těžce nadprůměrně kvalitní, jenže jakoby si tvůrci od minule nahnali trochu ega a tady si kvůli tomu ukousli trochu větší sousto. Téma je přeci je velkolepější, v první sérii se o organizovaný zločin spíše otírali, tady kolem něho vystavěli celou hlavní zápletku, jež sice byla kvalitní, ale dalo to více epizod, než jsem se do ní mohl pořádně ponořit. Mé slintání nad schopností představit mnoho postav, v nichž jsem se neztrácel se tady nedostavilo a já se v úvodní epizodě setkal se zbytečně moc lidmi aniž bych je nějak várazně pochopil, natož pojmenoval. Tato situace setrvávala s mou občasnou pociťovanou nudou do poloviny série, kdy se na obou frontách šláplo na plyn a já byl téměř stejně intenzivně lapen tak, jak už od začátku série první. Kvůli tomu se druhé Fargo propadlo na stále geniálních 9/10. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mapuje události zmíněné už v 1. řadě, a skrze jednu postavu se tak vracíme o několik desítek let zpět do minulosti. Propojenost s první řadou je větší, než by se mohlo na první pohled zdát, a pro plné pochopení všech pojítek je v tomto případě i nutné zapátrat na internetu, v koho se transformoval Hanzee atp. Vyjma přepálené linky s UFO, která stejně vyzní tak nějak do ztracena a chválabohu není řešena na velkém prostoru, si i druhá řada Farga drží onen absurdní nádech, kdy postavy odjíždějí se sestřeleným vrahem na kapotě, boty zůstávají na stromě...Podobně jako v první řadě, se i do druhé řady podařilo získat výborné obsazení, které zkušeně ztvárňuje více či méně ulítlé typy postav. ()

Reklama

Reklama