Reklama

Reklama

Městečko Fortitude

(seriál)
  • Velká Británie Fortitude
Trailer
Drama / Mysteriózní / Thriller / Horor
Velká Británie, (2015–2018), 21 h 12 min (Minutáž: 47–91 min)

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Michael Gambon, Sofie Gråbøl, Mia Jexen, Luke Treadaway, Richard Dormer, Verónica Echegui, Björn Hlynur Haraldsson, Nicholas Pinnock (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(25)

Kriminální seriál odehrávající se v osadě Fortitude na arktických Špicberkách, kde prakticky není zločinnost a kde podle místních zákonů nesmí ani nikdo zemřít a být pohřben. Poté, co dva horníci z místních dolů objeví v tajícím ledovci prehistorickou mršinu, je však za záhadných okolností brutálně zavražděn vedoucí vědeckého týmu (Christopher Eccleston), který ve Fortitude zkoumá arktickou přírodu. Místní šerif (Richard Dormer) se pustí do vyšetřování, ale protože zavražděný byl Brit, brzy se na místě objeví také detektiv Londýnské metropolitní policie (Stanley Tucci) s oficiálním pověřením a spoustou nepříjemných otázek. Brzy vyjdou najevo složité osobní vztahy v uzavřené komunitě a ukáže se, že vražda možná souvisela s velkorysým developerským projektem, který prosazuje guvernérka Fortitude (Sofie Gråbøl). (Bluerider)

(více)

Recenze uživatele fabecc1222 k tomuto seriálu (4)

Městečko Fortitude (2015) 

S chladnou hlavou jsem koukal na všechny jatka v Hře o trůny, na kráječky v Hannibalovi, na úchylnosti ve filmech Larse von Triera, a spousty dalších, ale až řezání mužských přirození ve Fortitude mě zvedlo ze židle tak, že jsem myslel, že se pozvracim... První série je ještě průměrná kriminálka, u které si říkáte, že tam máte aspoň pěknou krajinu, když už ne úplně smysluplnej příběh, ale od druhé řady se to zvrtne, a je to prostě divné, ale ne tak divné, že si řeknete, že je to zajímavé, ale tak divné, že si řeknete, že je to tak divný, že to vůbec někdo pustil do televize. ()

Série 1 (2015) (S01) 

Ke koukání mě už před lety nalákalo hlavně atraktivní a netradiční prostředí Špicberk. Teď při druhém sledování jsem se zatím ujistil v tom, že ono prostředí je i hlavní výhodou tohoto seriálu. Přibližně první polovina první řady nabízí několik zajímavých otázek, které se ale postupně začínají ztrácet ve změti postav, jejichž počet postupně bobtná, a následné snaze až tvrdošijně vše vysvětlit. Oproti minulému sledování na Prima Cool teď přejdu plynule na druhou řadu, tak uvidíme, co nabídne, jelikož se zdá, že dost linek se uzavřelo. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Šamani, démoni... wtf, tvůrci si asi dali před psaním scénáře moc "Sobích chcanek". Jestli se ještě někdy budu muset dívat v jakémkoliv seriálu na scénu, kde si chlap řeže své přirození, tak končim sledování televize. ()

Série 3 (2018) (S03) 

Řezání penisů pokračuje, skvělý, přesně po tom jsem toužil...Tady už je celý seriál tak divný, že si říkáte, jestli jste taky divný, když se na to ještě díváte. ()

Reklama

Reklama