Reklama

Reklama

Městečko Fortitude

(seriál)
  • Velká Británie Fortitude
Trailer
Drama / Mysteriózní / Thriller / Horor
Velká Británie, (2015–2018), 21 h 12 min (Minutáž: 47–91 min)

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Michael Gambon, Sofie Gråbøl, Mia Jexen, Luke Treadaway, Richard Dormer, Verónica Echegui, Björn Hlynur Haraldsson, Nicholas Pinnock (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(25)

Kriminální seriál odehrávající se v osadě Fortitude na arktických Špicberkách, kde prakticky není zločinnost a kde podle místních zákonů nesmí ani nikdo zemřít a být pohřben. Poté, co dva horníci z místních dolů objeví v tajícím ledovci prehistorickou mršinu, je však za záhadných okolností brutálně zavražděn vedoucí vědeckého týmu (Christopher Eccleston), který ve Fortitude zkoumá arktickou přírodu. Místní šerif (Richard Dormer) se pustí do vyšetřování, ale protože zavražděný byl Brit, brzy se na místě objeví také detektiv Londýnské metropolitní policie (Stanley Tucci) s oficiálním pověřením a spoustou nepříjemných otázek. Brzy vyjdou najevo složité osobní vztahy v uzavřené komunitě a ukáže se, že vražda možná souvisela s velkorysým developerským projektem, který prosazuje guvernérka Fortitude (Sofie Gråbøl). (Bluerider)

(více)

Recenze uživatele Franc1s k tomuto seriálu (2)

Městečko Fortitude (2015) 

Tak další nejen kriminálka z jednoho městečka v zamrzlé pustine, odříznuté od světa. Vše začne jednou mrtvolou a mamutem, přijíždí detektiv a začíná rozplétání případu, objevují se skrytá tajemství a další vraždy. Příběh se přibývajícími díly směřuje až k hororu, kde o drsné záběry není nouze. Finále však zůstalo úplně otevřené, takže 2.sérii musím zkouknout a pak se uvidí :) 7,5/10 ()

Série 2 (2017) (S02) odpad!

1. série se mi líbila, krimi příběh, pak linie s těma mamutama, pohoda. Ale toto? Postavy mají myšlení jak po tří týdenním kokainovým večírku, každej si chodí kam chce jak chce, policejní stanice slouží jako samoobslužný nákupák, Dan ať udělá co udělá, všichni to maj někde. A jaktože se za tu celou dobu nikdo neozval po DCI komisaři z Anglie? Trapné a nudné, od třetího dílu jsem vše přetáčel a finále? Opět trapas.. Teď chci zapomenout... ()

Reklama

Reklama