Reklama

Reklama

Městečko Fortitude

(seriál)
  • Velká Británie Fortitude
Trailer
Drama / Mysteriózní / Thriller / Horor
Velká Británie, (2015–2018), 21 h 12 min (Minutáž: 47–91 min)

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Michael Gambon, Sofie Gråbøl, Mia Jexen, Luke Treadaway, Richard Dormer, Verónica Echegui, Björn Hlynur Haraldsson, Nicholas Pinnock (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(25)

Kriminální seriál odehrávající se v osadě Fortitude na arktických Špicberkách, kde prakticky není zločinnost a kde podle místních zákonů nesmí ani nikdo zemřít a být pohřben. Poté, co dva horníci z místních dolů objeví v tajícím ledovci prehistorickou mršinu, je však za záhadných okolností brutálně zavražděn vedoucí vědeckého týmu (Christopher Eccleston), který ve Fortitude zkoumá arktickou přírodu. Místní šerif (Richard Dormer) se pustí do vyšetřování, ale protože zavražděný byl Brit, brzy se na místě objeví také detektiv Londýnské metropolitní policie (Stanley Tucci) s oficiálním pověřením a spoustou nepříjemných otázek. Brzy vyjdou najevo složité osobní vztahy v uzavřené komunitě a ukáže se, že vražda možná souvisela s velkorysým developerským projektem, který prosazuje guvernérka Fortitude (Sofie Gråbøl). (Bluerider)

(více)

Recenze uživatele warrenur k tomuto seriálu (2)

Městečko Fortitude (2015) 

Konecne paradna, temna a mraziva zalezitost. Ked som tam zbadal Sofie Grabel,ktoru poznam z vyborneho Forbrydelsen a tiez ten "seversky" uvod a scenerie, bol by som dal ruku do ohna, ze tvorcovia su od skandinavcov. Na moje prekvapenie zapracovali tentokrat briti a par tych skandinavskych hercov im tu vyborne pomohlo. Od prveho dielu az po cca 8mi to malo fakt grady a stale sa neprezradilo prilis, potom sa postupne priciny diania vo Fortitude zacnu odkryvat a skoda, ze som odhadol dovody konania postav presne. Preto davam o jednu hviezdu menej. Kazdopadne sa jedna o poctivu filmarcinu a divak je vtiahnuty do tej mrazivej zimy a medzi jej, v mnohom zvlastnych, obyvatelov. Ten pocit mensej uzavretej spolocnosti bol hmatatelny aj cez uzku spolupracu medzi obyvatelmi, policajnym zborom, "starostkou". Zabava v miestnom lokale, tiez co-to o miestnych vypovie. Zvlast ta obycajnost tych mladych policajtiek bola usmevna a uveritelna, kocky v uniforme. :) Verónica Echegui tiez spanielsky povod nezaprie, v skutku nadherna zena. Tucci i Sienna takisto na jednotku. Potesil ma ten mix kriminalnej zapletky, mysteriozna a vztahov. Hra to spolu znamenite. Istotne odporucam. 80% ()

Série 3 (2018) (S03) 

Dost slabe ukoncenie serie a za mna sklamanie. Skoda, ze sa to uberalo tymto smerom. ()

Reklama

Reklama