Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Recenze (869)

cortez 

všechny recenze uživatele

Původně jsem čekal hodně. Po prvních informacích o přetáčkách a prvním traileru jsem čekal to nejhorší. Výsledek je tak někde mezi. Mohli jít ještě trošku do hloubky postav a děj o něco zajímavější. Solo byl pašerák, tak mě trošku sklamalo že tam nebyla větší konfrontace s impériem, že to bylo občas o hazardu, a pak už se jen předháněli kdo lépe intrikoval... A když už to bylo o Solovi tak trošku více mohli věnovat i Millenium Falconu. Prostě takový hodně narochylo udělaný buřtguláš. Od každého jen trošku a rychle rychle jedeme dále. Jako je to fajn podívaná. Neurazí, ale že by to bylo úplně "uau" to ne. Je to spíš ten tip filmu, na který když se nepodíváte o nic nepřijdete. Stačí si přečíst par stránek ze star wars omnibusu a je to :) Myslím že podobný názor budou mít i u Disnyho a .... další Solo nebude, příště si to disny více ohlídá, a určitě příště bude film opět prošpikovaný sílou a světelnými meči, případně to i to. Typoval bych že to bude film o Obim. Asi ještě čekaji až Ewan trochu zestárne... ()

panki9922 

všechny recenze uživatele

Je pekné vedieť trochu viac o postave Hana Sola. Je pekné vidieť v hlavných úlohách Mother of dragons a Woodyho, ale film samotný vo mne nevyvolal ani zďaleka pocity úžasu a pozornosti ako Poslední Jediovia. Technická stránka filmu výborná, tam nie je čo vytknúť - za 300 miliónov ani niet divu. Ale chýbajú tomu emócie, strach o postavy a po skončení scény kradnutia cenného nákladu z vlaku aj tempo. Záverečné twisty síce nečakané a prekvapivé, ale z môjho pohľadu tak trocha podkopávajú charakter postáv budovaný počas 120tich minút. Medzi ostatnými Star Wars, sa Han Solo len tak tak drží priemeru. 60% ()

gruzdej 

všechny recenze uživatele

Pro mě, jako milovníka starých dílů je to možná vůbec nejlepší film z nové série. Chápu výhrady, občas je sdílím, ale tohle je prostě srdcovka na první pohled. ()

FireOfFilth 

všechny recenze uživatele

Herec, který tu ztvárňuje Sola, bohužel není Solo. Sice se tak nějak snažil, ale nelíbilo se mi to. Za to Lando docela ušel. Jinak celkově příběh o krádeži byl poměrně jednoduchej, ale za to šlapal parádně. Takže průměr. ()

Trinculo 

všechny recenze uživatele

Další příběh ze světa star wars. Pokračují a dokreslují se v něm některé příběhy. Na konci se na scénu vrátí nejvýznamnější záporák vedlejších línií. Problém je samotný představitel Hana Sola, který je vedle Emilie Clark a Thandie Newton dosti nevýrazný. Donald Glover je zde absolutně nevyužitý, měl jsem dojem, že si došel pro výplatu a že se zrovna nenadřel. Zároveň film trochu neví jestli je seriózním temným příběhem nebo odlehčenou westernovou gangsterkou ve vesmíru. Což je ale problém toho, že když chcete udělat film přístupný pro všechny, ale zároveň je nutné ukázat nepěkné věci. Připadá mi, že film zabilo hlavně uvedení v dost hloupé roční době. Mělo se s ním možná počkat na vánoce. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Asi opět to kouzlo SW ve mě způsobilo, že jsem si to opravdu užil. Věřím, že pro lidi, co jsou SW napolíbený nebo viděli 2 díly z celý ságy, je tenhle film nudnej nebo nesmyslnej. Plno věcí se tady opět ukáže a osvětlí. Já jsem byl spokojenej, Alden byl do role Hana hodně dobře zvolenej a celkově to byla, pro mě, jen další třešínka do celkovýho příběhu. Za mě 4* a DOPORUČUJU ()

Aiwcz 

všechny recenze uživatele

První půlka docela našlapaná. Lepší, než jsem čekal. Druhá - spíš taková nuda, utahaná, jakoby prostě ten film ztrácel dech. Finále naprostá katastrofa. Ale pořád lepší než TLJ. ()

Illithune 

všechny recenze uživatele

Upřímně nevím, zda mě film tak nadchl, protože recenze byly opravdu přehnaně degradující, nebo zda toto dílo je opravdu tak dobré. Herecké obsazení výborné, stejně tak jako jejich výkony spolu s napínavým příběhem. Film mě neskutečně bavil, byl rozhodně mnohem lepší, než dva díly "nové trilogie" a dokonce i lepší než Rogue One. Disney by se měl držet dál od světelných mečů a možná dělat filmy spíše tohoto typu, těším se, až uvedou do kin "star wars story" o některé z knižních postav, například bych rád viděl takovou Maru Jade a Talona Karrdeho. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Oddychovka zo sveta Star Wars. Spokojnosť, aj keď nemôžem tvrdiť, že príbeh je skvelý ale scenáristi sa vyhli hlúpostiam a nepopustili fantáziu za hranice známeho vesmíru. Chýbal nejaký kvalitný záporný hrdina a možno by to chcelo pridať prešpekulovanosť Sithov. ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Představte si star wars a odmyslete si to jediné, co je na této sérii trochu zajímavé. Jediové s jejich schopnostmi a mečíky. Zbývá film, který je takříkajíc úplně zbytečný. Není úplně hrozně špatný, ale prostě vyloženě zbytečný. ()

Pan_Kritik 

všechny recenze uživatele

Solo ve mně zanechal dobrý pocit, zejména díky tomu, že Disney si u Hana prostě mohla dovolit humornější děj. Kromě toho zachovali víceméně logiku (ne jak v předchozí nelogický sračce) a díky nostalgii jsem měl i párkrát husí kůži. Každopádně žádná megabomba to nebyla, dávám 75 %. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, nakolik se až může všechno pokazit, přestože jste dali dohromady kvalitní tým herců, trikařů a kameramanů (kteří sice umí točit ve tmě, ale mají ukrutně rádi bleskurychlé střihy, aby nebylo nic vidět), máte záda krytá ověřenou značkou a vynašli jste řemeslně dobře připravený scénář, který sice není kdovíjak promyšlený nebo překvapující, ale nijak neurazí a nemá díry ve své logice... Především je totiž nutné myslet na to, že sága Star Wars se vždy točila kolem Síly a zjednodušeného boje dobra se zlem, onen barvitý ostatek ze všech koutů galaxie byl pouze působivou omáčkou. Nejasně vedená hranice mezi jednotlivými stranami proto nemůže skalní fanoušky potěšit, jakkoli dává smysl a je nyní v kurzu, a množství odkazů na třicet i více let staré hračky všechno nezachrání. Inu co naplat: Han Solo je/byl jen jeden. ()

Jack_F. 

všechny recenze uživatele

Nudná režie bez nápadu, pár trapných postav a scén (které se snaží být hrozně vtipné). Příběh bez jediné zapamatování hodné akce. Chvíli jsem uvažoval, kde jsem to viděl toho zjizveného záporáka,,takže Vision :D Lando slabý, Solo trochu malý a bez toho neuvěřitelného charismatu Forda...dračí královna mě ultimátně opět nudí... ()

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama