Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak málo stačí ke kontaminaci neznámým virem z vesmíru. To zakusí záchranná skupina, která má za úkol najít a přivést zpět jednoho ze svých členů Whita Carmichaela z nejvzdálenějšího konce galaxie, planety Infini. Jakmile se ocitne záchranný tým na planetě, začíná se ukazovat pravá podstata viru, pouhá kapka krve nakaženého a ztrácíte kontrolu, převládá agrese a hněv a zdá se, že už není cesty zpět... nebo ano? (Standic1)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (102)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Z plejády inspiračních zdrojů se v tomto případě imho nepovedl uplácat zcela kompaktní celek. Trochu Event Horizon, trochu The Thing, trochu Solaris, trochu Aliens, trochu Pandorum ... a tím výčet nekončí. Inspirace staršími kousky je ve sci-fi žánru věcí běžnou, to by samo o sobě nebyl problém. Infini bohužel navzdory nesporným řemeslným kvalitám a pěknému vizuálu nedokáže diváka (alespoň mě tedy nedokázalo) vtáhnout do svého světa. Projekce tak pro mě byla takovým zvláštně roztříštěným zážitkem, kdy jsem si vždy u nějaké scény řekl "jo, tohle je dobrý, to jsem viděl támhle..." Nebyl jsem se prostě schopen do děje ponořit, film si ode mne po celo dobu držel odstup. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Vcelku pohodová kosmická vyvražďovačka s podstatnými ingrediencemi, namíchanými dle osvědčených receptů. Podivná nákaza, agresívní choutky, cákající krev, honičky po nekonečných chodbách a špetka časové dilatace navrch. Málem jsem byl i potěšen, nebýt slabomyslného konce, který tomu ubírá jednu hvězdičku. Ovšem musím ocenit neotřelou motivaci hlavního hrdiny, žádná záchrana světa, žádné obětování se za kamarády, vše lapidárně shrnuto v památné větě: "Slíbil jsem ženě, že budu na večeři doma." I přes ten oslizlý konec doporučuji všem fanouškům kosmického hnusu. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Trochu promarněný potenciál. Hned ten úvod mi připadal mimořádně zmatený a tak děravý, že nebylo vůbec jednoduché se do děje dostat. Po chvíli se naštěstí všechen ten zmatek ustálí a úroveň náhle vzroste. I tak bych však spíše ocenil podobný motiv, pouze s větším počtem účastníků. Muselo byt nesmírně zajímavé co se na stanici odehrávalo před příjezdem speciálního týmu. Pro zachování tajuplnosti, stačilo alespoň krátce odhalit ve flashbacku a nebo to raději vzít rovnou z jiného konce. Možná bych to i přes všechno stále viděl na tři hvězdy. Dílu ale nesmírně škodí, že jsem již viděl celou řadu podobných filmů a každý byl o poznání lepší. K tomu je navíc Infini pomalu dvě hodiny dlouhé a nakonec stejně vyšumí do prázdna, neboť to závěrečná scéna úplně zabije. 45% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dost dobře natočené a zahrané béčkové sci-fi inspirující se třeba Dead Space, potažmo Horizontem událostí nebo Carpenterovou Věcí. Jednoduchý, ale slušně dopointovaný příběh, špinavé prostředí opuštěné stanice s trochou 80's stylizace v podobě počítačů jak z minulého století (tu je zase vidět inspirace Vetřelcem), hromada potu, krve a slizu a kdovíjakých tekutin ještě. Když se nad tím zamyslím, je to opravdu jedna velká vykrádačka, ale na to, jak je úsporná, je vizuálně i režijně velmi dobrá. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se Austrálie moc nevytáhla. dá se tu rozeznat několik jasně viditelných nápadů a konceptů obšlehnutých z jiných filmů. Samo o sobě to není úplně blbý, ale... Nebudu chodit kolem horký kaše. totálně to přehnali z délkou filmu a bohužel, když už má po nějaké té nudné pasáži divák pocit, že se to začíná trochu rozjíždět, tak se to zase zabrzdí. prostě je to nuda. Nejde o to, že je to levný, ale hlavně je to nezáživný.30% ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama