Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (234)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Nový Ben Hur je přesně tím, co se od něj čekalo. Přímočará blockbusterová rutina, kterou ozvláštňuje jen vcelku slušný Jack Huston a pár slušných momentů s ním spojených. Nad rámec toho je to jen další v rámci možností stravitelný blockbuster, který vás nijak nenadchne ale ani vyloženě neurazí, prostě nudná výplňovka u které mohou davy chroupat popcorn do zbláznění, což je výsledek, který by jiné předělávky kultovních filmů braly všemi deseti. [50%] ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky nedotažené, kamerově otřesné a má to jen několik málo světlých momentů (lodní bitva). Tak přesně takhle by se dal Ben-Hur charakterizovat v jedné krátké větě. A aby byl tento filmový kalich hořkosti naplněn až po okraj, musím zmínit i příšerné CGI, které "trpí" zejména při finálních závodech koňského spřežení a Morgana Freemana v hábitu z Harryho Pottera a dredy na hlavě. „You should have killed me.“ ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ok, starou klasiku jsem neviděl, ale rozhodl jsem se, že tomuhle kousku po nějaké době šanci dám, už jen proto, že Bekmambetovo Wanted mám hodně rád a své řemeslo ovládá. Musím tedy říci, že nenáviděný remake dopadl lépe než většina letních outsiderů, kterých bylo letos opravdu požehnaně. Nechtěných sequelů byla pěkná řádka, ale tenhle tradiční sandálovej film měl jakožto remake svou pozici ještě těžší. A ačkoliv dredatý Morgan Freeman fanoušky do kina nalákat nedokázal a z filmu se stal ohromný propadák, tak mi tenhle spektákl přišel nejenom koukatelný, ale vážně jsem se u něj dobře bavil a tempo až do závěru téměř nezvolnilo. Podle počtu hodnocení je vidět, že Ben Hur lidem nestojí ani za spirátění a přitom si takovouhle kritiku nezaslouží. Samozřejmě oscarové předloze nemůže ani náhodou konkurovat, ale na zlepšení nálady nádhernými prosluněnými lokacemi a boji římských vojsk určitě zafungovat dokáže...7/10 ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Celý film není špatný. Herci jsou dobří (Toby Kebell je super) a rozhodně je skvěle natočen. Ale.............. řekněme tak, že mi prvních patnáct minut přišel Ben-Hur jako nafoukaný idiot. A tak by mi asi hlavní hrdina přijít neměl. Vůbec jsem nic necítil když se hlavním hrdinům něco stalo a hlavně............ ke konci se stane něco tak divného a to divné bych klidně nazval propagandou. Opravdu tenhle film celou dobu vypadá jako bojové drama a ke konci to zběhne k propagandě křesťanů. Proč?! No já nevím ale myslím, že producenti asi nemysleli na lidi jiné kultury kteří si na film zajdou. Já v boha nevěřím a prostě mi to přišlo jako WTF. Ale když na tenhle film půjdou židé nebo budhisté nedivil bych se kdyby odešli ještě před koncem filmu. Celou dobu jsem si říkal že tomuhle snímku dám 2 z pěti. Ale celá scéna závodu koňů je tak skvěle natočená že jsem musel dát o hvězdu víc. A upřímně pokud nějak tak vyznívá i původní film nechci ho asi v brzké době vidět. Tento film se tváří jako Gladiátor ale na Gladiátora nemá. A doufám, že Berkomolov konečně natočí Wanted 2. Je mu 55, talent má a je ze Sovětského svazu. Toho přece nejde nemilovat! Ben-Hur ale rozhodně není špatný film. Jenom by tomu prospěl jiný styl a delší délka (Vždyť původní film trval 212 minut!) ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem neviděl, takže nemohu srovnávat. Hned úvodní scéna mě zaujala, jak tam střihali zatáčky na těch koních, jako bych sledoval závod Formule 1. Celkově se mi příběh líbil, zaujal mě, ale bylo tam podle mě až moc střihů. Sledujeme nějaký děj a pak najednou střih a jsme o 3 roky dále. Tam zase chvíli sledujeme děj a střih a jsme o 5 let dále. Ale chápu, že tvůrci se chtěli vejít do 2 hodin. Podle mě však film mohl být daleko delší. Ty 2 hodiny uběhly hrozně rychle, klidně bych tu stopáž prodloužil na 3 hodiny. Jinak nepochopil jsem tu píseň při závěrečných titulcích, to koho napadlo dát takovouhle moderní píseň do historického filmu? Abych se vyjádřil ještě k příběhu, tak mě překvapilo, jak Messala odsoudil celou svou rodinu, že se jim ani nesnažil nějak pomoci. Jasně, Juda udělal chybu, ale tak každý děláme chyby. V konečném důsledky byl Juda moudřejší. Nejlepší postavou však byla Ester v podání Nazanin Boniadi, ta byla luxusní! Chytrá a krásná zároveň. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (12)

  • Film mal mať oficiálne premiéru 26. februára 2016, avšak v októbri 2015 posunulo štúdio dátum premiéry na 12. augusta 2016. (beso74)
  • Pre verziu určenú na Blízky Východ a do ostatných moslimských krajín, boli scény s Ježišom Nazaretským (Rodrigo Santoro) upravené prípadne úplne vynechané. (MikaelSVK)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama