Reklama

Reklama

American Horror Story - Hotel

(série)
  • USA Hotel
Trailer 1
USA, (2015–2016), 10 h 39 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Wes Bentley, Lady Gaga, Denis O'Hare, Chloë Sevigny, Kathy Bates, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Angela Bassett, Cheyenne Jackson, Matt Bomer (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Detektiv John Lowe byl povolán k případu vraždy, při kterém pachatel přitloukl milenecký pár za ruce k posteli. Sotva John ohledá místo činu, zavolá mu vrah na mobil a k činu se dozná. Navíc ho upozorní, že má v plánu udělat to samé v hotelu Cortez, v pokoji s číslem 64... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (171)

Botič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ryan Murphy v AHS: Hotel zpočátku naservíroval divákům přesně to, co sliboval už dva roky a co jsem očekával od Coven a částečně i od Freak Show – módní, krvavou a sexy noční můru, kde si postavy vjedou do vlasů div ne rovnou na mole v průběhu módní přehlídky. Murphy tentokrát skládá poctu srdcovkám jako je Osvícení, Hlad nebo Se7en, jenže z originální vaty, která by měla držet jednotlivé výjevy pohromadě se nakonec stala největší slabina páté sezóny. Výsledek se tak podivně tříští, nedrží pohromadě, přichází s neuspokojivými řešeními a spěje k pochybnému happy endu. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál je opravdu nevyzpytatelný. Po výborné 1. a 2. sérii přišlo naprosté zklamání v podobě velmi nudné 3. a průměrné 4. sérii. Zprvu se mi zdálo, že to bylo jen díky odklonu od děsivosti do propracovanějšího příběhu a psychologie postav, ale není tomu tak. AHS Hotel kombinuje to skvělé z prvních dvou sezón a zároveň má neskutečný vypracovaný příběh. Každá postava má dostatek prostoru, aby mohla zazářit, a i když jsou tu opět i staří známí, tak poprvé za celý jejich pobyt v AHS má každý jiný charakter role. Nejvíc je to patrné na Evanu Petersovi, který vždy hrál poměrně kladnou postavu, avšak tady je charismatickým šíleným zabijákem, kterého si, i přes svou maniakálnost a chuť v zabíjení kohokoliv, oblíbíte. Největším překvapením je pro mě však Wes Bentley, který se již objevil ve 4. sérii, ale krom své duplicitní tváře nepředvedl nic zapamátováníhodného, tady však předvádí neuvěřitelný (hlavní) výkon a patří mezi ty nejlepší charaktery, které se kdy v AHS objevily. Někteří herci se v Hotelu objeví i ve více rolích, ale není to vůbec na škodu a dosti to ozvláštňuje celkový dojem. Co se týče nováčků v této již "rodinné" partě, tak jen plesám blahem. Nahradit Jessicu Lange extravagantní zpěvačkou (teď i herečkou) Lady Gagou to si žádá nemalou odvahu, nikdo podle mě nečekal, že tento cast může vyjít, nicméně to nemohlo dopadnout lépe. Díky odpojení J.Lange dostává American Horror Story zcela novou a neokoukanou tvář a svůj velký podíl na tom má i naprosto překvapivá Lady Gaga. Její výkon není sice příliš dialogový, spíš hraje tělem a fyziognomií, ale její ohodnocení Zlatým glóbem podle mého mluví za vše (samozřejmě, že přes své malé zkušenosti se nevyrovná ostatním, ale díky své padnoucí roli to není nijak patrné a rozhodně také patří k tomu nejlepšímu, co v této sérii najdeme). Co se týče vizuálu a kamery, tak jsem po prvních dílech nebyl obzvlášť nadšený, po barevné Freak Show dostáváme temnější vizuální pojetí s nádechem rudé, která odkazuje i na všudypřítomnou krev, a kamera krom občasného rybího oka nenabídla nic speciálního, stále tu byl ten technický nadstandart, na který jsme ovšem již byli zvyklí, ale po dalších a dalších dílech jsem nemohl být spokojenější, ta detailní propracovanost zde je a i ta mě dovedla (k téměř) dokonalému zážitku. Samostatným kladem je retro soundtrack, který nabízí nevšední hudební zážitek a perfektně doprovází brutální / děsivé scény. Nečekal jsem již od kreativního dua R.Murphyho a B.Falchuka, tak různorodý a přesto celistvý příběh a oni mě překvapili tou nejlepší sezónou AHS vůbec. 9/10 ()

Reklama

applause 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hotel byla vůbec první série AHS, na kterou jsem se začala dívat hlavně kvůli Lady Gaga. Po tom co jsem shlédla ostatní série, tak chápu rozčílení fanoušků, kvůli obsazení Lady Gaga do Hotelu místo Jessicy. Hrála to fakt dobře, ale Jessica Lange a AHS prostě patří k sobě.Musím říct, že nevím, co jsem čekala, ale první díl mě naprosto šokoval, což myslím, že byl účel, a byla jsem zvědavá co bude v dalších dílech. Samotnému AHS musím nechat zpomalené retrospektivní vyprávění postaví, které vysvětluje jejich podstatu z minulosti až do současnosti. To se mi moc líbí. Ale je tady na můj vkus až moc dějových linek, což působí chaoticky, a kdybych měla na konci každého dílu shrnout, o čem byl, tak bych to ani pořádně nevěděla. Někdy naopak je tu jedna dějová linka moc dlouho, což mi přijde nudné a moc zpomaluje děj. Samotnou poutavost příběhu zvyšuje to, že skončí v nejlepším a my pak musíme týden čekat abychom věděli, co bude dál... ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Seriál American Horror Story se mi rychle dostal pod kůži, a vlastně mě to dost bolí dávat této sérii tak nízké hodnocení, ale nemohu si pomoci. Naprosto mě sledování AHS touto sérií přestalo bavit. Moc jsem od této série neočekával abych nebyl právě zklamaný, ale ve finále je to pro mě stejně utrpení, které jsem při předchozích sérií nezažil. Jakoby se rozhodlo u kulatého stolu, že Hotel bude o nechutnostech, krvi, sexu, krev, sex, nechutnost, krev, sex... a tak stále dokola. Kde je ta atmosféra předchozích sérií? Ještě se mi nestalo abych zapomněl, že vlastně před pár dny se vysílal nový díl, nebo abych se do nějakého seriálu musel tak moc nutit jako do Hotelu. Takže se nutit přestávám. Počkám si, třeba se mi na Hotel nálada vrátí ale pro teď je pro mě Hotel u ledu a vlastně mě nezajímá (nebo je mi to fuk), co bude dál. ()

Bonaparte. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hotel střídá skvělé díly s těmi průměrnými, někdy i velmi špatnými. Obrovská škála postav a minipříběhů, které se ztrácí v chaosu hlavního příběhu desatera, tedy alespoň předpokládám, že to byla hlavní myšlenka série. V tom množství postav však těžko nalézáte postavu, které by se dalo fandit. Jednotlivé charaktery umírají a znovu se rodí v různých podobách, v důsledku toho i odpadá napětí nebo dokonce strach (zlaté Asylum). Každá série ztrácí časem dech a i v Hotelu tomu nebylo jinak, z mysteriozní detektivky se stal jakýsi kočkopes úchyláren, rodinného dramatu a já nevím čeho. Nejlépe zahrál Peters v roli spirita majitele hotelu Marche, O'Hare jako skvělá transka a v menším štěku Lili Rabe. Čisté AHS přišlo pouze dvakrát a to v podobě Devils Night, kterou jsem si užil! 75% ()

Galerie (173)

Zajímavosti (34)

  • V této epizodě zazní skladba „Spellbound“ od kapely Siouxsie and the Banshees. (Epistemolog)
  • Postava Ramony Royale (Angela Bassett) je napísaná podľa herečky Pam Grier, ktorá sa preslávila ako hviezda tzv. blaxploitation filmov. Typický imidž si tvorcovia vypožičali z filmu Foxy Brown (1974). (BlackTom)
  • Lady Gaga byla obsazena do jedné z hlavních rolí. Pro film byla napsána píseň „Cheek to Cheek“. Poslední album Lady Gaga bylo nazváno „Cheek to Cheek“. (Epistemolog)

Související novinky

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama