Reklama

Reklama

Než jsem tě poznala

  • USA Me Before You (více)
Trailer 2

Louise ví leccos. Ví, že se jí líbí práce v bistru, a ví, že možná nemiluje svého přítele Patricka. Zato neví nic o klasické hudbě, neví, že přijde o místo, a kdyby tušila, co ji čeká, asi by tomu stejně nevěřila. Will zase po dopravní nehodě ztratil chuť do života. Ví, čím byl kdysi a všechno se mu nyní zdá nepodstatné, a také přesně ví, jak s tím skoncovat. Zato neví, že Lou mu vtrhne do života jako náhlá bouře. A ani jeden z nich neví, že jeden druhého navzájem navždy změní ... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (713)

Frakira 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem četla už dávno (je to krásnej doják, ne že ne), a dlouho jsem přemáhala zvědavost, jak to teda natočili a jaká že ta Emilia bude v jiné roli, než jak jsem zvyklá z těch "Trůnů"...no, upřímně, asi jsem si to radši měla nechat ujít... ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

smůla byla že jsem měla v ruce dřív knihu.Ve filmu se všichni snažili ale nejde tomu věřit ,pitvoření Clarke šlo chvílemi na nervy.Asi proto že hlavní hrdinka v knize vyšla jinak.Film zkrátka nevystihl myšlenkové pochody hlavních postav, což bylo pro příběh klíčové.Doufám že se filmaři nepustí do Život po tobě ()

Apanatschi 

všechny recenze uživatele

Emilia vnáša do filmu úžasnú pozitívnu energiu. Sam zase priam shakespearovsky uchopil svoju tragickú postavu. A dala by som filmu aj 5 hviezd, keby tu zostal ako hrdina a našiel v tom zmysel. Veď tie peniaze jej mohol dať tak či tak! ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Vůbec se nedivím, proč je to hodnocené tak dobře. Mi se to líbilo hodně, ať už přes výkony herců, přes výborný děj až k tomu jak to bylo natočeno. Vůbec tam nebyly nudné místa. Zasloužených 90%. ()

Honzeek95 

všechny recenze uživatele

Vynikající Claflin a Clarke.. Víc netřeba dodávat, myslím, že oba jmenovaní si těmito úchvatnými výkony otevřeli bránu do světa velkých rolí. ()

valasek.m 

všechny recenze uživatele

Prostě nádhera... Nádherný lidský film... A ten soundtrack... No prostě luxus. Dále naši dva Emilia a Sam byli prostě báječní. Takže za mě naprostá spokojenost a 5*. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím konstatovat, že Než jsem tě poznala je pro mě mírným zklamáním. Tento film sází až přiliš na to, že silný námět se prodá sám o sobě, bohužel zpracování na mě působí velice impotentně, jako dramaticky neúčinné a romanticky sterilní. Ano, izolované silné, zajímavé či originální chvilky film má, jako celek mě však nedokázal chytit za srdce (a to romantické filmy rád vyhledávám), chybí mu lehkost, přirozenost, naopak mu nechybí jistá nepřirozená umělá snaha o dobývání diváckých srdcí, aniž by disponoval účinným "střelivem". Vidím problém v nezkušenosti režisérky, která se k předloze postavila stylem tuctové červené knihovny kombinující inspiraci Nedotknutelnými (v tom mají mnozí pravdu), čímž Thea Sharrock přecenila své ambice. Po řemeslné stránce však nemám vůbec výhrad, stejně tak k hereckému obsazení, kde je Emilia Clarke roztomilá a sladká. Úspěch romantických filmů je závislý na subjektivních emočních sympatiích diváků, mnohé jistě film nadchne, mne bohužel spíš minul. ()

jabba 

všechny recenze uživatele

Romantika roku? Ale to vůbec. Tudíž opět vyhrává... Big Boob Moms Bangs Teens vol. 07: Swimming Pool Pussy Fantasies. ;) ()

.baris. 

všechny recenze uživatele

Moje romantické já nezaplesalo. Me Before You je totiž jeden z nejrozporuplnějších filmů, které jsem za dlouhou dobu viděla. Jsou tam jasně pětihvězdičkové scény, které člověka dokáží dojmout až k slzám, ale na druhou stranu je té vydíračky místy už prostě moc a sklouzává to k přeslazenosti. Vypjaté scény u moře a ve Švýcarsku jsou krásné a zvládnuté a naproti tomu stojí absolutně nelogická závěrečná pasáž.. Od pobytu u moře k finální scéně je to celé uspěchané - tím mám na mysli názorový obrat Louise a taky to, že se do toho všeho zcela zbytečně začala najednou plést otázka víry (která mě přivedla k přemýšlení, jak to ta Louise vlastně celé má, viz dále). Stejně jako jiným mi na začátku Emilia Clarke hodně vadila, postupně jsem si ji sice hodně oblíbila (přestože jsem s ní v mnoha zásadních věcech nesouhlasila), ale zpětně mě zase trochu štve, vlastně mi připadá trochu pokrytecká. A vychází mi z toho to, že nakonec moc nevím, jaké povahy její city byly. Na to, aby to byla ta pravá Láska, jakou má moje romantická duše ráda, tam byly z její strany příliš velké náznaky lítosti a snahy o záchranu. A taky mám dost pocit, že za tím jejím záchranářským komplexem byla spíš její vlastní nejistota a snaha zachránit hlavně sama sebe. Že to nebylo ani tak o Willovi, jako o ní samotné. Špatné to nebylo, to určitě ne, ty tři hvězdičky jsou hodně silné, ale výš vážně jít nemůžu. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jako ano. Líbilo, hodně. I když bylo od začátku jasné, jakým směrem příběh povede. Film stojí na skvělých výkonem obou hlavních protagonistů. I když mě styl oblékání Lousie fakt iritoval, srdce si asi našla každého... Na jednu stranu nic originálního, na tu druhou jsme přecejen čekali, jak to může dopadnout. Spokojený, moc. ()

factoryBrick 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se dá klasifikovat dvěma způsoby. Hlavou, nebo srdcem. Jaká to otřepaná fráze, že? V případě hodnocení hlavou bych volila krásný průměr. Bylo tam vše, co by asi romantický film měl mít, nic zvláštního navrch. Ti inteligentnější z vás, z užívání rodu, pochopili, že jsem žena, a proto nemůžu jinak, než hodnotit srdcem. Nemá smysl lamentovat nad tím, jestli ten film měl nebo neměl pointu. Bylo to prostě krásný a nakonec strašně smutný. A to je přesně ten důvod, proč firmy vyrábějící kapesníky nikdy nemůžou zkrachovat. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Sice si kvadruplegici v Anglii neužijou tolik legrace jako ve Francii, zvlášť když o ně pečuje maloměstská husička, ale navzdory občasnému vydírání to bylo velmi koukatelné. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     Film, ktorá sa príliš nevymyká z nekonečného zástupu priemerných romantických filmov. A to kvôli jeho povrchnosti, melodramatickosti a násilnému tlačeniu na emócie. A nevyniká ani v hereckom obsadení. Emilia Clarke je síce výrazná (až príliš), ale tie grimasy, čo strúha a to, čo stvára so svojim obočím, to už je snáď aj za hranicami paródie. A korunu tomu nasadzujú všetky tie totálne nemožné šaty, ktoré strieda. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Krásný a otravný film současně. Krásný v tom, jak si bohatý arogantní chlap a naivní ztřeštěná holka našli cestu k sobě. Otravný v tom, že je hodně natahovaný (čekání na nějakou akci nebo zvrat je tu skutečně nekonečné) a v závěru jsem jim úplně přestal věřit. Mít nějaké hodnoty je v pořádku, ale spláchnout je do záchoda kvůli víkendu u moře už mi přijde fakt přehnané. U humorných drobností jsem se bavil, obočí hlavní hrdinky se kroutilo jak žížala, bláznivé oblečky se střídaly jak na běžícím pásu. Stačí mi to na tři trochu slabší hvězdy. ()

bo.rec 

všechny recenze uživatele

Zpočátku na *** , na konci *****. Slzy - byly, husí kůže - byla, skvělý pocit po skončení filmu - ano. Děkuji za tento film. "Jen si hezky žij. Prostě žij... " ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Kterak se v jednom filmu sešli čtyři spolu nesouvisející lidi - Neville Longbottom, Sarah Connor, Finnick Odair a „doktor“ Clemens, skvěle jim to dohromady šlapalo, ale neměli šanci přemoct ten blbej scénář, kterej je pestrej jak program pračky: pere, máchá, pere, máchá, avivážuje - ale na konci beztak jen usilovně ždímá. Aspoň že Emila byla ve svý roli nepravděpodobně zábavný prosťačky tak okouzlující, jinak by si to na ty tři rudý ani zdaleka nevydělalo. A ideální cílový publikum tohohle filmu jsou právě takoví prosťáčci, jaká je její filmová rodina. ()

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama