Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší mejdan je ten poslední. Svérázný, upjatý a ambiciózní pianista Andi se potkává s floutkem a pohodářem Bennem a oba zjišťují, že mají jedno společné. Oba třicátníci mají na krku diagnózu smrtelné nemoci a na dveře jim už klepe zubatá s kosou. Jeden přesvědčí druhého, že mají ideální příležitost se vykašlat na jakoukoliv zodpovědnost. Společně utečou z hospice s cílem pořádně si vyhodit z kopýtka u žít si ty nejbáječnější dny v životě. Taky kdy už jindy ... Napůjčovat si peníze nebo nakoupit hromadu věcí na splátky je jednoduše geniální nápad, jak přijít rychle k penězům a oba smrtelně nažhavení třicátníci vyrážejí první třídou na fantastický výlet po Africe. Pro hypochondra Andiho je začátek výpravy malou noční můrou, zatímco Benno má svůj tajný plán. Jejich cesta se skládá z řady zábavných i tragikomických situací až jim nakonec nabídne to, po čem toužili – ten Nejkrásnější den. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (97)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie, která se vedle (prozatím) obou dílů Fakjů pane učiteli řadí mezi nejlepší kousky, které nám v poslední době Německo nabídlo. Vtipné scény fungovaly velice dobře, stejně jako ty pochmurné. Nejeden uživatel Nejkrásnější den srovnává s Klepáním na nebeskou bránu, a proto jsem se rozhodl onen starší snímek též zhlédnout. Oba filmy mají něco do sebe, a i když si Nejkrásnější den od Klepání vypůjčuje nejeden motiv, tak mi přišel více humorný a přímý vůči divákovi. Zkrátka slušně natočený film, který disponuje sympatickým obsazením a dobrým (byť dříve použitým) námětem. ()

embecka 

všechny recenze uživatele

Stále si myslím, že Nemci (na pár svetlých výnimiek) nie sú úplne dobrí vo filmovej tvorbe. Keby tento námet zobral do parády niekto iný, verím, že by z toho vytrieskali viac emócií. A to mňa podobné príbehy veľmi bavia, aj keď boli spracované už tisíckrát. Takže postavy ma nielen že neohúrili, ale ani nedojali. Neverila som im takmer nič z celého príbehu a niektoré scény mi prišli vyslovene trápne. Na tento film pravdepodobne tiež rýchlo zabudnem, tak si tu odložím tento komentár, aby mi náhodou niekedy nenapadlo pozerať to znova... ()

Reklama

nevermore 

všechny recenze uživatele

Úplně normální road movie, řízlej nemocema, kterej když člověk mine, tak se vůbec nic neděje. Já vůbec nechápu, proč tenhle film vznikl, když existuje Klepání na nebeskou bránu, který je i lepší. Prvních 20 minut jsme si myslel, že to je jeden a ten samej film. Když je tak moc podobnej příběh, že to skoro nejde odlišit. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Florian David Fitz je zajímavý člověk, který v Bez věcí nad věcí šel úplně mimo můj vkus, v Téměr dokonalá tajemství se mi do vkusu přesně trefil a zde mě opět obešel obloukem. Komedie, u které jsem se během 45 minut nezasmál doslova ani jednou, příběh hloupý s hromadou logických děr a už od začátku je jasné, že film cílí opět na finálové emoce a už ohrané, věcně omílané “pouto” přátel, nicméně tohle po půlce vypínám, protože je to nezáživné až hrůza. A přitom se z podobného nápadu dalo vytěžit více, zejména po komediální stránce. Nebrat. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh filmu a samotný záver filmu asi len málokoho prekvapí. Podobné filmy v tomto žánru, ktoré som naposledy videl, však mali premyslenejší scenár a boli jednotnejší. Film Knockin' on Heaven's Door z Nemecka v tomto žánru stále zostáva najjednotnejším. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama