Reklama

Reklama

Lidožrout

  • Česko Žralok útočí 3: Lidožrout (více)

Obsahy(1)

Pláž jihoafrického Kapského Města je plná koupajících se lidí. Ale jen do chvíle, než zaútočí žralok lidožrout. V ostatcích roztrhaných obětí pak vědci naleznou něco šokujícího. Zub patřící dávno vyhynulému pravěkému bílému žralokovi, který dorůstal délky až osmnáct metrů. A tak, někde v hlubinách oceánu číhá obří predátor a lidé i se svou moderní technikou jsou proti němu zcela bezmocní... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (139)

lamps 

všechny recenze uživatele

Ach jo, na filmy s podobnou tematikou jako Lidožrout jsem vždy zvědavý, ale zatím pokaždé, až na pár vyjímek, je z toho výstavní průser. Beru, že se tvůrci pokusili zpestřit děj o obrovskou, již dávno vyhynulou bestii, ale ty efekty! Jejich dočiněním vyvolává nemotorný dvacetimetrový žralok spíše smích než hrůzu a polykání jeho obětí, člunů nebo dokonce ponorek působí tak debilně, až se divím, že producenti snímku nepožadovali tučné odškodné. Herecké výkony jsou také absolutně o ničem, bez emocí a nadělávají určitě více škody než užitku. Jediné, co by film mohlo ještě zachránit, tedy pořádně husté napětí, se tvůrcům také nedaří navodit a veškerá akce je taková malátná, dopředu čitelná a navíc téměř bez krve. Jednu hvězdičku dávám hlavně za to, že žraloky mám rád a krmení jejich přerostlých bratříčků mě opravdu pobavilo. ()

vesper001 odpad!

všechny recenze uživatele

Plážové povaleče spásá pravěký žralok. A jeho mamka je polyká i s těžkou technikou. Nejvíc mě dojímala vědkyně, která za každou cenu chtěla žraločí rodinku zachovat živou pro příští pokolení. Tedy za předpokladu, že by si zuboun nechal něco ze své přesnídávky na potom. Musí to být v pravém slova smyslu hustá smrt, sjíždět žralokův střevní tobogán na skútru a řvát při tom na celý trakt „do pr*ele!“. ()

Reklama

Hromino odpad!

všechny recenze uživatele

Co dodat, veškeré pocity a "dojmy" shrnuli již předchozí uživatelé. Snad jen, že největší salvu smíchu jsem chytil při jedné opravdu pikantní scéně - mladý páreček si večer vyhlédne jako místečko pro milování uzavřený tobogán, který bůhvíproč pohání zrovna v zavírací dobu voda... a přímo pod ústím tunelu si na ně počká zajímavé-zvuky-vydávající žralok, který si ještě několikrát zatraceně hlasitě krkne - a večeře je vyřešena. :) Shitózní majstrštyk, kdy nevíte, zda hodnotit odpadem či 5*. ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Keď už zo žralokov dorastených do normálnej dĺžky nejde strach, treba prísť s niečim novým. A preto je tu predsa Megalodon, ktorý hravo zhltne loďku aj s posádkou. Či sa to niekomu vidí hrozivé, to už je iná vec, navyše divák dostane zdarma pribalenú aj kopu filmárskej demencie a nelogičnosti (brokovnica po kúpeli v mori hravo strieľa, po zničení lodnej steny hlavou žraloka (!!!) sa loď nepotopí, ale prevrátená pláva atď), takže u mňa jednoznačne stoka. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Třetí díl série už nemá s předchozími dvěma jedinou souvislost a my místo toho sledujeme další film z počátku století, kde vystupuje obří pravěký žralok. A je zajímavé sledovat odlišný přístup než u filmu ze stejného roku Megalodon. Zatímco ten sází na počítačové efekty, tady tvůrci v některých záběrech použili záběry skutečného žraloka (patrně po vzoru Eda Wooda vzali vyřazené záběry z lepších filmů) a doplnili je různými maketami. I proto jsem se na začátku obával, že tam bude jenom Megalodoní mládě. Pak se však objeví dospělý a začne ta pravá šílenost. Je to neskutečná blbost, ale prostě baví. Žralok zaútočí na jachtu, lidi z paluby skočí šipku do jeho úst, borec najede na vodním skútru do tlamy... Ze série Žralok útočí mne zatím tento film bavil nejvíc, stejně tak z trojice megalodoních filmů ze začátku milénia (krom výše zmíněného ještě slabší Lovec žraloků). Dávám slabší dvě hvězdy, ale čekal jsem to horší. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • (Ne)slavná hláška "What do you say I... take you home and eat your pussy?" nebyla ve scénáři. John Barrowman (Ben Carpenter) chtěl pouze rozesmát Jenny McShane (Cat Stoneová). McShane však nijak nereagovala. Nabídku orálního sexu v českém dabingu bohužel neuslyšíte. (L_O_U_S)
  • Jenny McShane, představitelka Cat Stoneové, si zahrála již v prvním dílu série Žralok útočí (1999), avšak jinou postavu. (L_O_U_S)
  • Přestože je film pokračováním série Žralok útočí, kromě tématu nemá s předchozími dvěma díly prakticky nic společného. V českém prostředí byl dokonce vydán pod zcela odlišným názvem Lidožrout. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama