Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 078)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Život si s Vetřelcem vytřel zadek a jasně ukázal jak má dobré hororové sci-fi vypadat. Napětí, atmosféru, solidní herecké výkony i pár sympatických postav...to vše Život na rozdíl od k uzoufání nudného Vetřelce nabízí. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Vesměs nezajímavá žánrovka, která je směsicí několika slavných filmů, z nichž si půjčuje to nejlepší a snaží se to spojit do jednoho celku, což moc nefunguje. Espinosa totiž postrádá jakoukoli osobitost a větší nápaditost, která by film posunula o úroveň výš a udělala z něj něco déle zapamatovatelného. Kamera je moc hezká a různé naklápění obrazu (povětšinou vzhůru nohama) je fajn, jenže je ho tu málo, a i když vizuální stránka je propracovaná, nějak to k uspokojení nestačí. Zpočátku to vypadá, že půjde o chytrou a filozofickou sci-fi, jenže postupem času se na tyhle ambice rezignuje a snímek se mění ve standardní, solidní, ale nijak výjimečný vesmírný horor, v němž se postavy nechovají úplně logicky a k vědeckému uvažování mají trochu daleko, ale to tolik nevadí. Spíš zamrzí to, že tvůrci nedokážou využít potenciál slibného obsazení, protože většina herců nemá moc co hrát, jedinou výjimkou je snad jen Rebecca Ferguson a v závěru i Gyllenhaal, jehož účast jsem ale moc nepochopil, o Reynoldsovi nemluvě. Osvěžující je ovšem samotný závěr, který působí podvratně a zároveň absurdně a černohumorně. Škoda, že tu humoru není víc. Life není špatný film, ale ve výsledku působí jen jako Vetřelec light, což není úplně pozitivní. 60% ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Blahopřeju režisérovi k natočení další srágory (Dítě č. 44). "A když nemáte dobrý scénář a ani ždibec režisérských schopností, prdněte tam třeba trochu Shyamalana." ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Tak nejak sa cudujem preco ma tato atmosfericka pecka modru farbu... potom som si precital komentare miestnych kundovanych odbornikov na film a je to jasne... vykradacka. Vazeni a mili soudruzi... Pica, Pica, Pica, kokot, zasyflena klika od hajzlu vole... Pri tom kvante filmov co sa natocilo za posledne dekady je vykradacka vsetko !!! Takze sa netvarme, ze ide o vykradacku Veci...pretoze nejde. vykradacka je, ked sa Jewishhood rozhodne natocit Zeny, ktore nenavidia muzov len preto, lebo u McDonnaldovcom sa im nechce citat titulky. Ale k filmu... je to genitalne natocena lahodka s R-kovym ratingom...dobrym obsadenim...prijemnym zvratkom a vsetkym co k tomu patri. Za mna maximalna spokojnost a uz predhonievam na dvojku... ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller jež vcelku tradičně trpí nějakými těmi pitomými rozhovory, stupidním chováním postav a někdy haprující logikou. Pokud ale vypnete mozek, dívat se na to dá vcelku dobře, ačkoli opisování od Vetřelce je zde dost okaté. A v samotném závěru snaha oblbnout diváka vyznívá dost zoufale, každému je jasné, jak se věci mají. 74% ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Moji pratele novy zivot dissujou, ale ja se postavim na zadni a dam tomu prijemne 4 hvezdy. Calvin (jak pojmenovala mala negrice ufouna) by byl schopen zlikvidovat i Vetrelce a Predatory a to behem jedine minuty - takovej je to frajer! Pokracovani ale doufam nebude, protoze si nedokazu predstavit, jak moc by ufoun dal rost nebo jak ho prakticky zastavit. PS: Dekuji randomovi v diskuzi "hledam film" (kterou obcas sleduju) za zaverecnej spoiler, pomoci kteryho se tam ptal zrovna na tenhle film asi den predtim, nez jsem to mel v planu si pustit. Fuck You! ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Výborné sci-fi , které mě zpočátku velmi nudilo, ale pak to dostane spád až do vynikajícího finále. Bohužel díky spoustě hluchých míst nemohu dát větší hodnocení. Filmu prostě schází život, ale jinak velice dobrá podívaná. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Jasně, už vidím ty stovky rozhořčených scifi fanoušků...haters gonna hate a Ripleyová je jen jedna. Ale já, jako skalní scifi prznivec jsem víc než spokojenej, ukojenej, nadšenej. Prostě všechny možný druhy fyzickýho i psychickýho uspokojení. To přišlo s prvními záběry vesmírné stanice a drží mě snad až doteď. Už dlouho jsem si tak neužil krev ve stavu bez tíže, navíc smárt Kelvina, kterej byl tááák moc roztomilouš. Samozřejmě nejde nesrovnat s Gravity nebo s Alienem, ale Daneček Espionáž si jde svoji cestou. Sice je už nepatrně prošlápnutá Ridleym a zbytkem světa, jenže to nevadí. Napětí totiž nechybí, trikově bezchybný a že je příběh trochu průhlednej? Čert to vem. Jsem rád za takový filmy. 85% P.s.: vyměnil bych prince Persie za Deadpoola.....Džejký byl totiž na můj vkus dost přeslazenej a jak se vyflusl Deadpool, skončily i vtípky a hlášky... ()

j.bena 

všechny recenze uživatele

Ale, ale, ale co pak se nám to tady vyklubalo? Za mě dobře natočené sci-fi, které si určitě pustím ještě jednou. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak hrozné, jak jsem si myslela ani zas tak dobré. Řekla bych, že film je průměrný a celkové hodnocení mu odpovídá. Nejsem v tomto žánru moc sběhlá, ale dost mi to, co se děje týče, připomínalo Vetřelce. Dost mě překvapil zvrat na konci. Snad jen mírně doporučuji. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

2* provedení i atmosféra tohoto sci-fi kopíruje sérii Vetřelce i pozdější Věc, jen tu samozřejmě v modernějším kabátku, takže se na to hezky kouká. S dějem mám ale problém, který mě několikrát při sledování vytočil. Chování některých členů posádky je nesmyslné, prostě jako v béčkových filmech a tenhle má scénář možná i céčkový. Doporučuji tedy těm rozumnějším vypnout mozek a nebo se mu vyhnout velkým obloukem. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Klasické dražší Béčko obsazené hvězdnými herci. Ano, vykrádačka Gravitace a Vetřelce v jedné podobě, ale vůbec mi to nevadilo. Mám podobné filmy v oblibě, takže jsem jen usedl a nechal se unášet. A přidávám hvězdu za konec. Docela mě to překvapilo. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pár logických děr se tu najde,ale nakonec má Life asi tak 3x víc atmosféry a napětí než Covenant s Prometheem dohromady a jako dobře vypadající řemeslná sci-fi funguje na jedničku,S klidem se mu tak dá odpustit,že připomíná hned několik o něco lepších sci-fi.Svým klidem,pohodou a očekávání v první třetině připomíná Sunshine,aby pak nakonec přepnul do trochu toho Vetřelčího módu se špetkou Gravitace.Já to Espinozovi sežral,protože zase tak moc takhle dobrých a lavně hutných sci.fi moc nevzniká.Mám tendenci přidat i pátou hvězdu protože takhle nízké hodonocení si nezaslouží...80% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Sci-fi horror je můj šálek kávy. Tento film jsem si tedy s gustem užil. Začátek mě pěkně vtáhl do děje, poté dostal příběh grády, ale postupně tempo kolísalo. Závěr byl trochu slabší, především kvůli tomu, že se vytratilo napětí. Ovšem pěkné efekty, krásné záběry kamery, sympatický tým na lodi i povedený "marťan" daly zapomenout faktu, že v rámci žánru nepřinesl tento film vlastně zhoa nic nového. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Co je to tady za hnusnou máničku? ... No úprimne, je mi z toho na grc, že by sa takéto niečo mohlo naozaj stať. Čo sa však filmu týka, tak to bolo vcelku obstojné, miestami nadpriemerné, ale mňa osobne tá hororová atmosféra až tak nevzrušovala. Dejová línia zaujímavá, hoci dosť jednotvárna, teda až na ten záver. Poučenie: dajme mimozemšťanom pokoj, aby oni dali pokoj nám ;) ()

Rajesh_K. 

všechny recenze uživatele

Co vlastně chcete vymyslet nového? Film Life jistě hodně připomíná Vetřelce a je na stejném principu. Ale mě to nevadilo.. Výborná hudba, napětí, solidní herci, triky, nápady a scény..až na některé, kde rozebírali zbytečnosti to vše fungovalo jak mělo. Velmi mě překvapil závěr...a ptáte se jestli to tak mělo dopadnout? To posuďte sami :-) (80%) => 4★ ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Nemám to slovo moc rád, ale tohle prostě je vykrádačka Vetřelce a tak trochu i tý Gravitace. Z každýho si to vzalo trochu, ale kdyby to aspoň posunuli na lepší úroveň, nikdo by neřekl slova půl. Takhle si to bohužel svý kritiky najde, ačkoli to byla super podívaná na kvalitní sci-fi horor zase po nějaký době. Obsazení nadmíru obstojný a vetřelec sice nebyl kdovíjak zajímavej, ale nepříjemně vychytralej a zákeřnej. Našlo se tam pár logickejch kiksů, jak se asi zachovat trochu líp, ale nejlíp, jak tomu předejít, je nezkoumat cizí životy a organismy a nechat je tam, kde jsou. Nás taky nikdo nezkoumá, (snad). Konec potěšil a dokážu si představit, jakou neplechu dokázal způsobit, vzhledem k tomu, jak se rychle učí a vlastně je i nesmrtelnej. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Daniel Espinosa? Tak tenhle panáček u mě nezačal vůbec dobře s Nepřítelem pod ochranou, nicméně potom si to filmem Dítě 44 hódně napravil a po Životě mi jen dokazuje, že ten chlapík opravdu umí! Mě to bavilo moc! Vžil jsem se do dalšího člena posádky a opravdu jsem s těma borcema unikal po vesmírné stanici "životu" kdesi z neznáma! Mělo to atmošku, napětí, nádech hororu, mělo to vše co jsem si v ten večer představoval! Naprostá spokojenost a vřele doporučuji! 95% ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama