Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 4
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele M.i.k.e k tomuto seriálu (3)

Stranger Things (2016) 

nenapadá mě nic co by tu už nebylo napsáno...suveréně nejlepší letošní seriálová novinka a překvapení,které mě neskutečně chytlo a vyrazilo dech.Těsně po posledním díle mě nenapadá nic špatného.Co na tom,že spousta věcí už byla viděna jinde.TAdy všechno krásně zapadlo do sebe.Jak obsazení,hudba,celý ten osmdesátkový look i viditelná inspirace vším možným počínaje Spielbergem.Veliká pecka...100% ()

Season 3 (2019) (S03) 

po druhé řadě jsem se trošku bál kudy se bude ubírat ta třetí.Ne snad,že by ta druhá byla špatná,ale po výborné první to měla sakra těžké.Třetí řada se v prvním díle opatrně rozjede a hned v tom druhém rozbije všechny obavy na atomy.Tempo které bratři Dufferovi nasadí je extrémní a děj vyloženě letí kupředu a nutí diváka hltat díl za dílem.Atmosféra se dá krájet,nechybí odlehčené a vtipné momenty a pak přijde finále,kterému se podaří všechno skloubit dohromady a vyždíme i nějaké ty emoce.Sem moc zvědavý co přinese čtvrtá řada...90% ()

Season 4 (2022) (S04) 

z první řady sem byl kdysi regulérně nadšený, druhá to pak měla těžké a i když byla slabší než první, dokázala si udržet vysoký standard a třetí mě bavila ze všech nejvíc protože se vrátila k osmdesátkové a chvílemi dost zběsilé atrakci, která neustále letěla kupředu a nenechala diváka vydechnout. Čtvrtá řada se vydala trošku jinou cestou a je suverénně nejrozmáchlejší a největší ze všech. Ne vždy je to nutně ku prospěchu, ale většinu času to funguje přesně tak jak má a někomu jako já přináší přesně to co je od ní očekáváno. Počet epizod sice zůstal plus mínus stejný, ovšem skoro každá z nich byla roztažena o dalších 20-30 minut a je to znát. Je tu víc prostoru pro postavy a jejich rozdělení do skupin, kdy každá má svojí danou příběhovou linku funguje mnohem lépe, než kdyby se všechny motali na jednom místě. Často je díky tomu čtvrté řadě vyčítáno, že je zbytečně roztahaná, ale já sem ten pocit neměl ani chvíli a naopak sem se do tohoto světa chtěl vracet víc a víc. Dufferovci ustáli i práci z postavami, které dost vyrostly a je na nich vidět, že už nejsou děti, ale jde o logický vývoj a tak dostaly zatím nejsilnějšího a nejlepšího záporaka z celého seriálu.Už to není jen jakási obecná temnota, využívající nemyslící monstra, ale démonická figura s jasně danou a vysvětlenou motivací. Trošku chápu rozpolcené reakce na dvoudílné finále, které z traileru slibovalo ultimátní nářez, který díky skoro čtyřhodinové stopáži úplně nepřišel, ale to nutně neznamená že finále neobstálo a nepřipravilo skvěle půdu pro nejspíš poslední pátou řadu.Trošku zamrzel zbytečně šroubovaný a hrocený závěr, který šel těžce po emocích a když už si divák myslel, že je konec, přišel další dílčí závěr a pak další a pak ještě jeden. V konečném součtu je to ale jen detail. který mi nezabránil si čtvrtou sérii užít na maximum. Snad pětka přijde co nejdřív. Nejen že sem opravdu zvědavý kudy režisérsko/scénaristcké bratrské duo půjde, ale reálně hrozí, že "dětské" postavy nám vyrostou úplně...90% ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama