Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele Estwen k tomuto seriálu (4)

Season 1 (2016) (S01) 

Je to něco novýho, má to osmdesátkovej feeling, spoustu neokoukanejch talentů, dějovou linku pro každou věkovou kategorii a příjemně hororovej nádech... Takhle se dělá nový fenomén pro yound adults. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Z první série zůstala spousta nezodpovězených otázek, tak se je ve dvojce snaží tvůrci rozvést tak, aby si přišli na své všichni fanoušci.. Bohužel ze začátku nulový drajv, jakoby se do toho příběhu nemohli pořádně zakousnout. Sedmá epizoda úplně zbytečná ztráta času. Závěrečné dvě epizody už jsou návratem k úrovni první série, ale dojem z celku už to nezachrání. Milujeme Jonathana a Nancy, i když je jasný, že tuhle dějovou linku táhne v podstatě Charlie Heaton skoro sám. ()

Season 3 (2019) (S03) 

...A když nemáte nic novýho, tak tam dejte starý dobrý ruský nepřítele státu. Tvůrci hodili do pračky předchozí série, všemi milovaný osmdesátkový klasiky a dobový kulisy a zapnuli ždímání na maximální otáčky..Na obrazovce se to teď točí a mele všechno dohromady, ale moc to nedává smysl. Přerozdělení na menší skupinky a izolace mezi nimi příběhu vůbec neprospěla. Chemie v nich nefunguje, ani kdyby se Millie, Charlie, Brett a Gaten pro ostatní rozkrájeli. Co jsme milovali u Nancy a Jonathana už vůbec nefunguje mezi Joyce a Jimem. Celé to působí jako vata před velkým finále, které samozřejmě doluje emoce ze všech věkových kategoriích. Látka je ale vyždímaná do mrtě, takže se obávám, že naznačená dějová linka budoucího příběhu už bude jenom cupování všeho na kousky, který už nikdo nikdy dohromady nedá. ()

Season 4 (2022) (S04) 

Už od začátku je cítit, že téma je vyčerpané a série se noří víc do hororova než do sci-fi, v sedmém a osmém díle se vzpamatuje a místy dosahuje kvality prvních sérií, aby se v posledním dvouhodinovém díle zase propadla do patetičnosti a keců o záchraně světa. Millie už jen v podstatě 90% času brečí a utápí se ve svých bolístkách, 10% času se tváří naštvaně a bojuje. Dospělácká skupina je trapná a trapnější. Mason Dye dosahuje téměř úrovně Jacka Gleesona z GoT. ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama