Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 5
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele Yardie k tomuto seriálu (5)

Stranger Things (2016) 

Tak tohle se prostě povedlo. Shrnu tedy samostatné komentáře u jednotlivých sérií. Všechny jsou perfektní, každá jinak, ale perfektní. Výborné skloubení mysteriózna, drama, akce, vtipu, dokonce nějaké té romantiky. Perfektní obsazení, výborné postavy. Každá má své místo, ke každé si člověk najde cestu a je rád, že ta je. Řekl bych, že můžeme vidět i vynikající herecké výkony. Vše šlape, jak má. Má to atmosféru, napětí, mystiku, akci, vtip, prostě vše. Pecka! Howgh! ()

Season 1 (2016) (S01) 

Poctivých 90%. Od začátku mě to zaujalo - od prvního dílu. Mám tyto náměty rád - tajemno, konspirace, nezodpovězené otázky atd. Tady je toho hromada. Dalším plusem jsou perfektní postavy, včetně jejich protagonistů. V podstatě všechny kladné postavy mají něco do sebe, člověk si je oblíbí. Trošku jsem se z počátku obával dětských herců, protože jsem nevěděl do čeho jdu, a že tam vůbec budou. Ale jsou perfektní. Mladí kluci, s těmi je i zábava a člověk se zasměje, hlavní dívčí postava to hraje velmi dobře. I ostatní postavy do toho pěkně zapadají a jsou prostě fajn. Celkově se tam velmi povedlo skloubení fantasy, mystery, krimi, thriller, spolu s v vtipem a lehkostí. Je sice pravda, že v prvních třech dílech se mi tam zdálo dost omáčky kolem a řešení nepodstatných věcí, mohlo se to více zaobírat hlavním tématem. Ale to mi bylo vynahrazeno v posledních 3 dílech, které byly fakt pecky, a viděl jsem je v jednom tahu. Tohle se velmi povedlo. Přítelkyně měla zase jednou šťastnou ruku s výběrem. :-) Howgh! ()

Season 2 (2017) (S02) 

Nooo, tak ještě lepší než jednička. I když už bylo v podstatě odhaleno oč jde, povedlo se udělat druhou sérii neméně zajímavou než první. Něčím jiným, ale pořád to člověka nutí se dívat a je vtáhnutý do děje a chce se dozvědět nové a nové věci. Objevily se nové postavy, kdy člověk čeká, co z nich vyleze a jak vlastně zapadají do celého dění. To také přidá na zajímavosti, resp. podezřívavosti. Navíc je to více temné a to já vždy ocením. Kromě jednoho dílu, dílu č. 7, který mi přišel trošku zbytečný, je to fakt našlapané. Tentokráte byly snad jen první dva díly takové rozehřívací, potom už to jelo na plné obrátky. A poslední dva díly výborné. Celkově tedy druhá série dosahuje kvalit série první. Je jiná, ale pořád je to majstrštyk. Už se těším na třetí sérii. Velmi povedené! Howgh! ()

Season 3 (2019) (S03) 

Je neskutečné, jak se i ve třetí sérii dokáže udržet kvalita, to se moc často nestává. I když na druhou stranu těch dílů není mnoho, takže tam není takový prostor. Ale zpět... Jede se dle klasické šablony, kdy první dva tři díly jsou seznamovací, uvolněné a postupně se připravuje půda pro to, aby se to mohlo řádně rozjet. A zde se to rozjelo naplno na konci třetího dílu a až do konce to nepolevilo. A potom přijde velké finále, které zde máme okořeněné silnými scénami, které drtí emoce. Jako v předešlých sériích se zde umně střídá napětí, vážnost, vtipné scény a dialogy, které prostě nenarušují celkový dojem. Mladí herci opět vynikající, hudba také. Není tomu co vytknout. Prostě paráda! Howgh! ()

Season 4 (2022) (S04) 

Dlouho očekáváná čtvrtá série je tady a myslím, že splnila očekávání. Kvalitou navazuje na předešlé série, i když bych měl nějaké maličkosti k mírné kritice. Každopádně jako celek to opět funguje a už bych pouze psal to, co v předešlých sériích. Za zmínku stojí výborný záporák, ukázání kusu historie, ale také dlouhá stopáž, kdy by se dala mnohdy zkrátit. Ale všude se něco najde... Každopádně to pořád baví a je to jeden z nejlepších seriálů. Howgh! ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama