Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele WugWugs k tomuto seriálu (2)

Stranger Things (2016) 

Odkazy sú cool, ale v podstate je to len lacné nadbiehanie divákovi, vzájomné ťapkanie sa po pleci/plagáte, že "toto poznáš, to je ale nostalgia, čo? To boli časy, ty jeden velký pašák". V 90tych rokoch som bol rád za videokazetu Shaolinu, v ktorom jeden týpek daboval všetkých. Star Wars bol divný film, ktorý v televízii išiel raz za 5 rokov niekedy poobede a rodičia ho aj tak prepli na iný kanál. Na RTL dávali zriedka aj Dunu, ale nerozumel som ani prd. Zato v knižniciach bolo všetko(skoro), členské zanedbateľné, nikomu vtedy nevadilo, že si v podstate zadarmo požičiavate jeho "intelektuálne vlastníctvo" a na Pánovi prsteňov a Dračím doupěti ešte nebolo nič "popkultúrne". Takže nie, Stranger things nie sú mojím splneným detským mokrým snom, ani návratom do neho. Je to však veľmi dobre napísaný a zručne vyhotovený seriál pre viaceré generácie - čo je vlastnosť dosť zriedkavá (najmä pri paškviloch przniacich žánre, ktoré sa za ostatné roky objavili pod názvom "young adult science fiction/fantasy/horror", ich spoločným znakom je, že takmer výlučne pochádzajú od ženských autoriek a mladého človeka považujú za hlupáka bez vkusu a s mikroskopickým nárokom na kvalitu). ()

Season 2 (2017) (S02) 

Tínedžeri a tínedžeri v dospelých síce tečú, pre nás, čo oceníme kvalitný základ oproti vzťahovej vate, je seriál príliš urevaný. Problém je, že čokoľvek v ňom môžu mudrlanti referovať k 80. rokom, a od jeho tvorcov to musí byť samo osebe super "chytré", no nie? Nie. Stále je to však fajnová zábava pre celú rodinu, čo je dnes zriedkavé. 3.5 ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama