Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 4
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele Willynka k tomuto seriálu (3)

Stranger Things (2016) 

1. série - Zábava pro celou rodinu (no fakt, lovestory v každé generaci) do rytmu troních synťáků, úzkostlivě vyhýbající se jakémukoliv pokusu o zajímavý zvrat nebo kontroverzi ze strachu, že by to mohlo snad někoho urazit, a to k tomu témata pokusů na dětech, využívání psychotropních látek k vojenským účelům za studené války a kde by měly končit přirozené hranice vědění vyloženě vybízí. Osmdesátky z retra miluju nejvíc včetně těch příšernejch hadrů, hudba mi sedla, herci také, reference, kam se podíváš, budiž, ale absentující přesah to v mých očích rozhodně neposouvá na hranici vyšší než 70%, a to se tam v posledních třech dílech vesele rotuje skrz shnilou vagínu z jedné "dimenze" do druhé. Nu, z vnějšku krabice je to čisté 2D. Uvidíme, co druhá sezóna. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Dvojka trpí prakticky všemi pozitivy i neduhami série první, kdy postavy opět zamlčují věci v naprostou nevhodnou dobu, semtam se chovají jako naprostí retardi a existence sedmé filler epizody mi zatím taky jaksi uniká v kontextu věci. Každopádně je tu ale i několik velice silných momentů, které lehce překlápí moji prvotní ideu "fajn, ale znovu to vidět nemusím" na " hmmm to bych si chtěla prožít znovu". Doufám, že třetí série se už vykašle na interdimenzionální střety (což se bohužel zřejmě k poslednímu záběru nestane) a nabídne nový zážitek třeba ve formě rozplétání tajemství Hawkins Lab a celé organizace nebo ideálně zaměření se na osudy ostatních dětí z projektu. Jen ne stylem další afektované píči ze squatu, bože! ()

Season 3 (2019) (S03) 

Opět se nám tu opakují hrůzně ohrané motivy této značky aka posedlý příbuzný, nebo mlčení o zásadních věcech v nejhorší dobu na nejhorším místě, ale tentokrát je to tak dobře napsané a na konci vygoreované, že i já nasolím ty čtyři. Upřímně jsem si na konci poslední epizody pobrečela, to jsem měla chuť dát i pět. PS kecy o vtipech nechápu, množství humoru mi přišlo stejné ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama