Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele Omnibus k tomuto seriálu (3)

Stranger Things (2016) 

"Žárovka když bliká, příšera se vzteká. Chytne nerva, ze zdi leze... slizká larva, scifi léze." Ujetá uprchlá El, coby pokusná laboratorní myšOholka, citový analfabet, ale jako psychomonstrum "tátou" kvalitně vyškolená. Studená příšera ze šera, která už chudinka nemá co žrát, neb v šeru všechno živé či mrtvé dávno zkonzumovala (viz temný slizký les, liduprázdný a zcela bez zvířat) , ale před bídnou smrtí hladem ji zachránila studená válka a nezodpovědní vědci ze CIA (oprava, z Ministerstva energetiky) lehkomyslným otevřením Fujky Brány. Nevěřících Tomášů je v seriálu jak naseto, takže v první sérii cca 300x zazní zaříkávací formulka "Trust me!". Navíc El + E.T. chlapci aka Rambo junioři, ozbrojeni jen prakem, svou fantazií, vírou ve scenáristu a dobře nahuštěnými osmdesátkovými dětskými koly, vytřou zrak i vrtulníku a čtyřem dodávkám po zuby ozbrojených agentů z ČEZu. A jako scifi třešnička na dortu snaživá Winona Ryder, se stachanovským závazkem zahrát starostlivou mámu na 150%. Sečteno, podtrženo, NEPOCHOPITELNÁ ZÁHADA, to moje vysoké hodnocení. Nemá v tom nakonec prsty El?! Jen lehce cuknula hlavou na stranu... a moje ruka na myši sama, proti mé vůli, odklikla čtyři hvězdy za dobrou zábavu! ()

Season 2 (2017) (S02) 

"MyšOholka roste z vody, puberta se plíží... u telky se vztekne z nudy, zápletka se blíží." Z průměru nakonec na čtyři hvězdy, kvůli mé kvalitní husí kůži, když El zavírala Bránu! Druhou řadu si užijí zejména amatérští speleologové bez špetky pudu sebezáchovy, i nekritičtí seriáloví žrouti se zdravým chrupem. Ten se hodí zejména pro zkousávání zápletek se spoustou slepých odboček a při skřípání zuby nad vražděním ducha jedničky. "This is your home." ... between the homeless :-). Pro laboratorní myšoholku vlastně vhodný domov. V první sérii pozabíjela pár nevinných komparzistů (personál ústavu, provinili se jen blbou volbou zaměstnavatele, to se holt stává, taky znám) a nyní se tím chlubí vraždící osmičce, své sestřičce: "Já už jsem taky zabíjela lidi, heč!" Hodná holka. Taky mě překvapil kolozubý kudRRRRnáč, zřejmě s Alzheimerem, protože zapomněl, že MONSTRUM NENÍ KÁMOŠ. Z akvária vyhodil želvičku (to přehnal!) a pak si v něm, prakticky od štěněte, resp. šeropulce, vypiplal a vymucínkoval pejska Demogorgona. Asi ho kamarádi na život a na smrt z první série už nebavili a chtěl je nechat sežrat, podobně jako svou kočku. R.I.P. Mňouk. Dále, naší příšeře, trpící v šerosvětě jedničky naprostou samotou a depresemi, už to začalo lézt na mozek, takže si pořídila armádu monstrčoklů, protože pes je nejlepší přítel monstra, známá věc. Překvapilo mě i personální odd. CIA, které citelný úbytek pracovníků, zkonzumovaných v jedničce, řešilo přijímáním nových zaměstnanců typu HZV - Hodný a zodpovědný vědec. To už spíš začnu věřit v existenci UFO než v HZV. Njn, první série byl fajn retro výlet do mých vlastních chlapeckých let, pokračování už mě moc nebralo, místy i sejřilo, viz nevěrohodná černozrzavá lovestory MaxMaďačky s ocasem Lucasem. Celkově už mi celá parta Mike,Will, Dustin, Lucas + šerif + mutter mínus Bob... začíná být volná jak kšandy, vlastně mě zajímá už jen Jedenáctka. Proto mě zneklidňuje, že seriál má mít údajně 11 řad... a v každé řadě vybafne další dítě s vytetovaným číslem, to asi nedám. Leda by docházelo k nečekaným zvratům s El, např. 8+11=69 , taková poloha postav seriálu by mě zaujala :-). ()

Season 3 (2019) (S03) 

"Šerifova laktace, děti zpátky ve školce." Neříkám, něco i potěšilo. Do seriálu se nasáčkovali zlí Rusáci, oprsklí jak ruské lázeňské veverky z Karlových Varů, kteří ryli a ryli, jako nějaký настоящий червь стахановец, v podzemí Hawkinsu šachty, haly a desítky kilometrů chodeb, dokud přímo pod městem nepostavili ruskou laboratoř o velikosti Černobylu, samozřejmě úplně TAJNOU :-)). Temné monstrum se taky pěkně vyřádilo, na lidech i na hlodavcích, viz stovky rozPRSK!lých krysiček, vlhký sen každého deratizátora. Co nepotěšilo? "Vývoj" dětských hrdinů. V druhé sérii už jen krůček od dospělosti, nyní v prvních třech kapitolách nepochopitelně zdětinštěli, až jsem se bál, že začnou tahat kačera a žvatlat jak Teletubbies. Dtto šerif Hopper, z chytrého tvrďáka nyní jen "bezradným sitcomovým fotrem" (© -bad-mad-wolf-), se špekatými kozami, málem i laktací a s hysterickými záchvaty kvůli pár polibkům mezi El a Mikem Wheelerem, že je na to moc mladá! Typicky americké. Zabíjet klidně ano (El měla pár zářezů na pažbě už v jedničce), ale pít pivo a líbat se až od 21 let!  Navíc šerif vilně pokukoval po Winnoně Ryder, v military outfitu ještě odpudivější než obvykle, což jsem nechápal. Asi že musel, holt to měl ve scénáři, chudák. V téhle uniformě (model: pytel visí na strašidle) by jinak vojín Ryder zůstala na ocet. No a něco vyloženě zklamalo. Např. kde, doprdelepráce, zůstala nadějná Osmička? Nebo aspoň nějaké jiné pokusné dítě s kérkou čísla na ruce? Sečteno, podtrženo: R.I.P. úvodní série. Tohle sice ještě koukatelné, ale seriálu už u mě asi zvoní hrana. ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama