Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 5
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele pepo k tomuto seriálu (3)

Stranger Things (2016) 

Zlé to nebolo. To v žiadnom prípade. Ale seriály asi fakt nie sú pre mňa. Toto som si kukol, pretože už dlhšiu dobu som sníval, že niekto natočí podobný projekt. Môžem snívať ďalej. Asi 20 minút nadšenia, hodina spokojnosti a inak klasická seriálová vata, na ktorú nie sú peniaze a končí v rukách tvorcov vyhostených z áčkovej produkcie alebo začiatočníkov s dobrými úmyslami a malými skúsenosťami v jednom. Čo však na tomto nechápem je absencia srdiečka, ktoré to mohlo posunúť na úplne iný level. Proste mi to celé prišlo ako obrovský kalkul a vôbec som to nežral. Po žiadnej stránke. 6/10 P.S. to, že to pripomína Carpentera alebo Spielberga je blud. Je to niečo na spôsob slabších preplácaných adaptácií Kinga alebo Watchers, ktoré mi to pripomínalo najviac. Ale to je na dlhšie a ja nikomu nadšenie z tohto počinu brať nechcem. Dokonca fanúšikom tohto obrovsky závidím, pretože naozaj som chcel aby sa mi to páčilo. Veľmi som to chcel ()

Season 2 (2017) (S02) 

Nie som fanúšik seriálov a prvá séria ma vytočila. Tejto druhej som sa rozhodol dať šancu, pretože ten koncept sa mi stále pozdáva. A som rád, že na druhý pokus mi to viac menej sadlo. Samozrejme to trpí všetkým, čo na seriálovej tvorbe nemám rád (pomalé tempo, príliš veľa odbočiek, zbytočná rozťahanosť, malé production values), ale tu mi to fungovalo celkom dobre. Potešil najmä lepší dej, vyladenejšie tempo a hlavne absencia vykrádania scén populárnych počinov 80. rokov. Tu sa pre zmenu vykrádajú nové filmy (Cabin in the Woods a hlavne Jonathan Glazer sa musí veľmi baviť na kopírovaní Under the Skin), ale to až tak nevadí. Fanúšikovia prvej série budú samozrejme nadšení, pretože je to v podstate to isté, akurát upgradované o vyšší rozpočet a sebavedomosť autorov. Konečne to tak nereflektuje nevydarené adaptácie kingoviek, ale autonómne dielo tvorcov, ktorí sa vracajú späť v čase aby nám pripomenuli aká bola tvorba 80. rokov cool. To však nič nemení na tom, že by som si to radšej pozrel v oklieštenej podobe ako celovečerák v kine. Každopádne však prevládala spokojnosť, aj keď od nadšenia to má stále ďaleko. 8/10 ()

Season 3 (2019) (S03) 

Surne hladam transport na svoju domovsku planetu. Neviem, ktora to je, ale ked citam okolite reakcie, Zem to urcite nebude😢za mna 5-6/10 a aj to iba vdaka vynikajucemu poslednemu dielu a super pasazam s monstrom (tie ma bavili cely cas). Vsetko, co ma bavilo na dvojke bolo prec a co ma tak stvalo na jednotke bolo este posilnene. Nemozem si pomoct, ale ja som tam tu atmosferu, napatie a sympatie k postavam (az na chvilkove zachvevy - cca 5 minut na diel) vobec necitil. Vykradanie die hard, terminatora alebo invazii lupicov tiel uplne mimozne. Ako sci-fi verzia Red Dawn je to akceptovatelne, pretoze to ma rovnaku kvalitu ako Milliusov film. Velmi som tomu isiel vpred a velmi som chcel nech ma to bavi, ale bohuzial. Vy ostatni si to uzite (myslene bez sarkazmu). Dalsiu seriu uz kvoli zvedavosti nedam. ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama