Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 2

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (265)

anderson 

všechny recenze uživatele

Mal som to šťastie zažiť na vlastnej koži dobu v ktorej sa do kín dostal jeden z najprelomovejších filmov svojho žánru. Chvíľa keď vedľa vás v kine sedí hrôzou absolútne paralyzovaná kočka, ktorá odvracia zrak od plátna smerom k mojej mužnej hrudi je skrátka na nezaplatenie. :-) Samozrejme šanca, že by pôvodný film mohol mať aspoň priemerné pokračovanie (najmä ak človek nechápe prečo by niekto okrem rýchleho zisku mal akúkoľvek motiváciu sa o niečo podobné vôbec pokúšať) bola nulová. Dôkazom je nepodarok menom BOOK OF SHADOWS. Tvorcovia "skutočného" sequelu na to ale išli doslova od marylandského lesa a musím uznať, je TO tam. Síce čarodejnica vyzerá skôr ako neandertálsky zombie, ale povedzme si úprimne, kto by chcel blúdiť v tom prekliatom dome? Ja teda nie. (15.3.2017) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako fakt miluju filmy, kde je houno co vidět, slabé světlo slabé baterky svítí na dva listy a jedno mraveniště, a kamera se klepe, jak by se ani dědečkovi neklepala, kdyby mu ji někdo dal do ruky, a že se mu třesou ruce hodně. Napětí mají vzbuzovat zvuky - no, v noci v lese měšťáci slyší ledacos - a sem tam nějaký kus dřeva (což je v lese fakt hodně divná věc), jinak je otázka, jestli se fakt něco děje, nebo lidem jen hrabe. Ale to se samozřejmě nedozvíme, neb žánr found footage se vědomě vzdává nadhledu a odstupu, který by divákovi mohl naservírovat i jiný pohled, než kdejaké first person youtube video o tom, jak třeba někdo jede na kole a přejede statečně lávku přes potok. Jako v Divoškách na Primě, nakolik jsou ta videa rodinné blbiny, je víc napětí, akce a dramatu, než v tomhle filmu. Po logice a nějakém smysluplném jednání postav tady ani nemá cenu cokoliv psát. Jedete do lesa, kde víte, že není signál ani GPS, ale máte sluchátka vybavená GPS signálem - k čemu? A pokud přes Google Maps v leteckých snímcích oblasti pro les nevidíte cestičku, určitě vám přímo na místě pomůže dron. V neznámém lese si nenecháváte značky pro cestu zpět. A když lesy propátrala policie a žádný dům nenašla, vám je jasné, že dům najdete. Hele a kde furt brali ty nabité baterie do všech těch svých zařízení? A to nemluvím o tom, že někdy museli mít někteří ti lidé kamery snad i na pr.deli, aby tam mohly být tyhle rádoby nalezené záběry. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Napůl remake, napůl pokračování extrémně přeceňované vykrádačky Cannibal Holocaust... Sice akčnější a ke konci i mnohem atmosféričtější, než přeceňovaný první díl, ale na druhou stranu neskutečně debilnější... Od důvodu, proč se (zpočátku) čtveřice vydala do prokletého lesa, přes všechny nudné "lekačky", které se nefungovaly ani před 17-ti lety, až po kreténské chování všech zúčastněných... A i když mě forma FF neskutečně sere, budu hodný a za poslední 20-ti minutovku dva body dám... Ale stejně jako na předchozí dva díly, ani na tenhle se nejspíše už nikdy znova nepodívám... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Od novýho Blair Witch jsem si toho moc nesliboval a proto jsem vůbec uvažoval jestli si ho vůbec pustím. Nakonec ve mě zvítězila zvědavost a já do toho šel. A musím uznat, že to nebylo tak špatný jak jsem čekal. Verzi z roku 1999 to sice nesahá ani po kotníky, ale v době kdy už FF projektům skoro odzvonilo je to celkem solidní kousek. Samozdřejmě, že se zvětšiny jedná o recyklaci původního, ale i tak u mě tenhle snímek obstál. Přiznávám, že bylo celkem příjemný navštívit starej dobrej Burkittsville a slyšet o čarodějnici z Blair a Rustin(u) Parr(ovi). ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

NE! Sice to neni úplná pohroma, původnímu filmu to ale nemá jak ani v čem konkurovat. Ten totiž dával smysl a předcházel mu dokument (a vůbec skvělá kampaň), kterej diváka jasně naladil na "true story" a nechal ho pak utápět se v šílenství a strachu při filmu samotnym. Hlavní ovšem je, že odůvodnil sestřih nalezených záběrů. V nový verzi, respektive v pokračování, ale právě element vzniku filmu nedává vůbec smysl - prostě proto, že všichni zúčastnění chcípli, takže "true story" tady padá nikoliv kvůli tomu, že už by všichni věděli jaká je pravda, ale protože tvůrci zapomněli říct, kdo vlastně ten "found footage" sestříhal. Škoda i toho, že ten děs tady probíhá skrze hlasitost, namísto postupně budovaný atmosféry. Jinak technicky to vzhledem k žánru špatný vůbec neni a finále je rovnou perfektní! Kdo ale zažil devadesátá léta a prošel původním filmem, toho to nemůže nijak rozhodit a dnešní omladině jsou filmy tak u prdele, že to ani pořádně nepochopí. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Traduje sa, že nová Blair Witch bola v procese nakrúcania po dobu piatich rokov, než by o tom niekto vedel. Filmovanie malo prebiehať v úplnom utajení vo Vancouveri, na rozdiel od pôvodnej Záhady Blair Witch (1999), ktorá bola točená v Burkittsville. (BoredKid)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama