Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 1

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (265)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Jelikož se mi nelíbil první ani druhý díl, tak jsem si zcela logicky nemohl nechat ujít díl třetí, do kterého jsem se pustil se zcela nulovým očekáváním. Tato nulová očekávání byla veskrze naplněna a snímek opravdu ničím nepřekvapil a nepotěšil. Na úvod čeká diváky tradičních 30 minut plných pokusů o "hahaha", načež následuje celých 60 minut nepříliš zdařilého "bububu". V první části divák zaregistruje jistou modernizaci dokumentační techniky. Mezi bandu totálních facebookových retardů přibyl dron, který je z pohledu děje zcela nepodstatný a absolutně nechápu, z jakého důvodu byl do filmu zakomponován. Asi dvakrát z něj během filmu vidíte totožné záběry lesa. Kromě drona si divák užije například pohledu na černouška, který se pokouší postavit si stan, což se mu pochopitelně nedaří, neboť černoušci jsou mistři ve stavění pouze jednoho typu stanu. Dále mě velmi zaujalo, že je snímek natolik nabití smysluplnou akcí, že se do něj vešlo i zdokumentované čůrání na strom. V momentu, kdy už nemůže být ani nejmenších pochyb o duševní nerovnováze všech lidí, kteří s tímto nesmyslem mají spojené jméno, konečně následuje noc, po které by se mělo přejít do fáze "bububu". Fáze "bububu" stojí za hovno. To, jak si ji užijete se odvíjí čistě od toho, jak dobrou máte představivost. Při používání roztřepaných kamer v naprosté tmě není kupodivu vidět nic jiného než naprostá tma. Tento nepříjemný fakt se tvůrci evidentně snažili kompenzovat zvukem, neboť jak si bystřejší lidé uvědomují, tak zvuk není závislý na intenzitě osvětlení a je slyšet vždy. Tím spíše, když jej pustíte divákům do oušek pořádně hlasitě. Úplnou novinkou jsou v této, doufejme, že maximálně trilogii, padající stromy. Respektive vraždění pomocí padajících stromů. Nic blbějšího se snad na scéně ani nemohlo objevit. Snímek se drží zaběhlých standardů a jako první se odeberou na věčnost opičáci. Opičačka si zraní nožku o kámen a na opičáka spadne právě dříve zmíněný strom. Celý můj divácký dojem zachránila závěrečná naháněčka v domě, která jediná měla opravdu šmrnc a byla opravdu jedinou kvalitní sekvencí filmu. Film totálně padá na katastrofálním obsazení, lobotomickém scénáři a kupodivu i na otřesné kameře, která měla být jeho předností. Lepší hvězda. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Napůl remake, napůl pokračování extrémně přeceňované vykrádačky Cannibal Holocaust... Sice akčnější a ke konci i mnohem atmosféričtější, než přeceňovaný první díl, ale na druhou stranu neskutečně debilnější... Od důvodu, proč se (zpočátku) čtveřice vydala do prokletého lesa, přes všechny nudné "lekačky", které se nefungovaly ani před 17-ti lety, až po kreténské chování všech zúčastněných... A i když mě forma FF neskutečně sere, budu hodný a za poslední 20-ti minutovku dva body dám... Ale stejně jako na předchozí dva díly, ani na tenhle se nejspíše už nikdy znova nepodívám... ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Na pôvodný originál z r. 1999 sa to nechytá ani náhodou. Úvod ešte ušiel, začala sa budovať atmosféra, aj postavičky boli sympatické, takže už som si začínal mädliť ruky. No paradoxne ako prišlo na akciu, tak išlo všetko do hája. To už divák pozoruje iba chaotické pobehovanie po lese a občasné hysterické výkriky tých chudákov doplnené o hodnú porciu tmy, takže som často nevidel ani myší prd. A to nepočítam roztrasenú kameru. No nič... celkom sklamanie. Ale jedno poučenie si divák z filmu odnesie, a síce že čarodejnicu z Blair neoklameš ani keď máš k dispozícii GPS alebo lietajúci dron. Slabší priemer. 55/100 ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

No ja musím povedať, že som s týmto filmom celkom spokojný, aj keď komerčné filmy nemám rád. Výber hercov nebol zlý a zo začiatku to bolo aj celkom zaujímavé s celkom dobrou hororovou atmosférou, no potom ma to začalo nudiť a len som to unavene dopozeral do konca. Po filme som si vôbec nemohol spomenúť o čom to vlastne bolo, ale aj tak som bol celkom spokojený, no aj tak to je len priemer, na ktorý aj tak zabudnete. Dávam 3 hviezdy, ale skôr sa prikláňam k dvom. 50% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to zapeklitá vec, tento film. V každom prípade sa pár hercom s roztrasenou kamerou, za pár dolárov podarilo niečo, čo sa iným väčším tvorcom, ďaleko bohatším produkciám a pod. s podstatne vyššími cieľovými sumami nepodarilo. Cením si nápadu a odvahy to takto urobiť. Samotný dej ma ale zase toľko nedostal, pretože bolo jasné ako to dopadne, otázka pre mňa bola, či uvidím čarodejnicu alebo nie. Takže 90 min. horor, vo ktorom uvidíme tak maximálne stromy a lístie, to mnohí naozaj nečakali, koniec obrovské sklamanie po tak krásne vybudovanej atmosfére. Mohlo to dopadnúť oveľa horšie, ale aj napriek tomu je Záhada Blair Witch snímok, ktorý sa vryje to pamäti snáď každého diváka, nech už akýmkoľvek spôsobom. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Počas natáčania mal filmový štáb zakázané používať slovné spojenie "Blair Witch". Dokonca ani v scenároch, ktoré casting čítal po prvýkrát, sa toto spojenie nenachádzalo. (Marceloo)
  • Štúdio Lionsgate, ktoré vlastní práva na sériu Blair Witch, pozvalo režiséra Adama Wingarda a scenáristu Simona Barretta na špeciálne stretnutie, pri ktorom im ponúklo spracovanie nového sequelu. Tvorcovia ponuku bez váhania prijali. (Marceloo)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama