Reklama

Reklama

Zlá krev

(seriál)
  • USA Feud
Trailer
USA, (2017–2024), 13 h 25 min (Minutáž: 45–60 min)

Předloha:

Laurence Leamer (kniha)

Hrají:

Jessica Lange, Susan Sarandon, Judy Davis, Alfred Molina, Stanley Tucci, Sarah Paulson, Kathy Bates, Jackie Hoffman, Alison Wright, Catherine Zeta-Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál vypráví o legendárním soupeření mezi herečkami Joan Crawford (Jessica Lange) a Bette Davis (Susan Sarandon) v průběhu natáčení jejich jediného společného filmu Co se vlastně stalo s Baby Jane? Svoji rivalitu přenášely do svých rolí a nepřestávala ani za kamerou. Úspěšný režisér Ryan Murphy v seriálu zachytil, jak se herečky vyrovnávaly se stárnutím a sexismem v Hollywoodu tehdejší doby a jak pro ně bylo čím dál těžší vycházet mezi sebou, i když na jejich spolupráci závisel úspěch v závěru jejich kariér. (Streeper)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (40)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výborné zpracování jedné z legendárních rivalit starého Hollywoodu - sada zákulisních dohadů, manipulací, pletich, reálií filmového průmyslu a přesně onen třpytivý pánský klub, kde to asi nebyl med pro žádnou velkou ženskou star. Je to skvěle napsaný, fajn i retrospektiva, vystoupí celá řada osobností (Aldrich, Jack Warner, Sinatra, William Castle, Dean Martin, Olivia de Havilland) a samozřejmě, nade všechno (OK, spolu s Tuccim a Molinou) září výkon dvojice v hlavních rolích stárnoucích, bojujících legend. Přes hláškování se na place Baby Jane, velký oscarový večer (top moment), až úplné deziluze a řekl bych full Sunset Blvd mód. Chytlo za srdce a jednoznačně doporučuji - fandům časů "pro pamětníky" bezpodmínečně :) ♪♫ ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Mnoho již bylo řečeno o hereckém umu jak Susan Sarandon (kterou jsem předtím nijak moc herecký nevnímal), tak Jessicy Lange (kterou zbožňuji a díky této roli ještě mnohem více). Nicméně kdo neviděl tenhle skvost, zřejmě přišel o jedny z nejlépe zahraných rolí, co se kdy v televizi objevily. Obě mistrovské dámy srovnatelně špendlí divákovy oči k obrazovce tak neskutečným způsobem, že jsem měl pocit, jakoby celá řada trvala tak 2 hodiny. Závěr pak neskutečnej emoční nátěr ve všech směrech. "What's your name, sweetheart?" -Sylvia. -Fuck off, Sylvia." ()

Reklama

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Všetky seriály Ryana Murphyho s reálnym základom sú poctivo faktografické, excelentne zahrané a navrch obohatené o tak nezmierne množstvo pochopenia pre postavy, ktoré chtiac-nechtiac divák musí pociťovať aj napriek tomu, že sa jedná o typovo diametrálne odlišných ľudí s mne cudzími problémami. Nevedel som ani, že ma táto tematika môže zaujať a byť to podané rýdzo dokumentárne, tak asi ani nezaujme, ale Murphyho hybridný rozprávací štýl jednoducho má myšlienku, cieľ a plejádu kvalitných hereckých výkonov a mne nedáva priestor vymenovávať akékoľvek negatíva. 7/7 - 90% ()

yvona 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě musím ocenit herecké výkony, scénář, dokonalou výpravu i  atmosféru 60. let atd., ačkoliv zrovna  Jessica Lange nepůsobila věrohodně (patrně díky plastice kolem očí, které tak zůstávají bez výrazu a vyvalené) a je skutečně patrné, že je dávno za zenitem. Celý seriál na mě působil neuceleně, místy až zmatečně. Krom toho, téma mělo daleko větší potenciál, než byl využit. Příběh se nikam nevyvíjí a v podstatě jde jen o slovní přestřelky obou protagonistek bez jakékoliv další návaznosti, které se mi omrzely asi tak u 4. epizody. Asi jsem čekala víc. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších seriálů podle skutečných událostí a herecký koncert vzdávající hold staré éře Hollywoodu. Už dlouho jsem při sledování nějakého seriálu neviděl, že by se herečky doslova vžily do postav, které hrají. Avšak zde J. Lange a S. Sarandon předvedly naprosto FENOMENÁLNÍ kus práce, podpořený naprosto skvělým scénářem, kostýmy, i výpravou. Každou epizodu jsem si neuvěřitelně užíval vše, co se na obrazovce odehrávalo. Musím zde zmínit naprosto dokonalý český dabing v podání Elišky Balzarové a Taťjany Medvecké. Dalším pozitivem na tomto seriálu shledávám nenásilné zahrnutí témat jako jsou sexismus, ageismus nenásilnou formou. Herecké obsazení je kromě ústřední dvojice doplněno o Alfreda Molinu nebo dvojici dam, které září v Murphyho nejúspěšnějším projektu AHS - řeč je samozřejmě o Kathy Bates a Sarah Paulson. Podobně jako filmový Babylon nebo seriál Nabídka, i zde je mi téma historie Hollywoodu a tvorba jednotlivých filmů/seriálů z té doby velice blízké. Až se budete nudit a hledat skvělé zpracovaný a provedený dobový seriál o 2 skvělých herečkách, které si šly po krku, jednoznačně Vám doporučím Feud - Zlou Krev. Tento seriál je skrytý klenot, který jsem naštěstí našel. Jak píší kolegové v komentářové sekci - povinnost pro každého milovníka kinematografie, Hollywoodu, Jessicy Lange a Susan Sarandon. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (12)

  • Catherine Zeta-Jones se snažila zkontaktovat herečku Oliviu de Havilland, kterou v seriálu hraje, ta ale setkání odmítla a tak se Catherine o tom jaká byla Olivia a ostatní herečky poradila se svým tchánem hercem Kirkem Douglasem. Kirk popsal Oliviu slovy: „Aaah Olivia“. Bette Davis slovy: „Byla upřímná. Všechno řekla tak, jak to bylo.“ A Joan Crawford slovy: „Byla naprosto mimo svojí mysl.“ (Streeper)

Reklama

Reklama