Reklama

Reklama

Columbo: Výkupné za mrtvého

(TV film)
  • USA Columbo: Ransom for a Dead Man (více)

Obsahy(1)

Vynikající advokátka Leslie Williamsová má již dost svého manžela, jinak velmi respektovaného soudce Paula Williamse. Po pečlivých přípravách muže zavraždí a zbaví se mrtvoly. Sama sobě pošle anonymní vzkaz od „únosců". Před přivolanými agenty FBI pak s pomocí magnetofonového záznamu finguje manželův telefonát. Paulovo tělo je nalezeno krátce poté, co Leslie sama sobě zaplatí výkupné. Vyšetřovatel poručík Columbo si však povšimne zajímavého detailu – žena se po Paulově zmizení vůbec nezajímala o jeho osud... (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

mol1111 

všechny recenze uživatele

Colombo už prakticky tak, jak ho známe (kabát, manželka).  Mně to hodně kazí extrémně nesympatická dcera mrtvého, které by člověk měl fandit, ale prostě to nejde. Vlastní děj je trochu slabší. Federální agenti se po vraždě podivně vypaří. Dcera se najednou zjeví, aniž by o ní před tím padlo jediný slovo. Není ani naznačeno, jakým způsobem chce vražedkyně vyprat peníze, jejichž čísla si policie zapsala; a tím pádem se děj ani nenamáhá vysvětlovat, proč tak ještě neučinila. Dabing TV Nova na DVD mi nepřišel moc dobrý. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých Columbov a hneď sa dá o ňom povedať, že jeden z najklasickejších. Ako keby sa tvorcovia inšpirovali prvými tv filmami a neskôr iba opakovali danú schému. Treba povedať, že chvalabohu. Výkupné má výborného vraha, respektíve vražedkyňu, ktorá je neomylná, avšak má jednu "charakterovú" vadu, na ktorú nakoniec doplatí. Za tento psychologický záver dávam plný počet. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Povedená Columbovka. Všechno funguje tak jak má, trochu se ještě experimentuje (teprve druhý film, ve které se Columbo objevil, ještě ne jako díl seriálu). Columbo je chvílemi takový jako vždy (tj. přátelský, usměvavý, neustále vypráví, všeho se všímá, všude vleze), chvílemi i docela naštvaný a drsný. Jinak vražedkyně to neměla až tak promyšlené a poručík s tím neměl tolik práce. Ale přesto nadprůměr. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Druhý a poslední film ještě ne se začátkem "Columbo". Tenhle byl ale o něco slabší. Ani by tak nevadilo, že to bylo hodně podobné prvnímu dílu, ale spíš to experimentování bylo špatné. Divné prostřihy, přibližování, to tam jednoduše nesedělo. Jinak Leslie to neměla tak promyšlené jako Ray Flemming, zvlášť když mu ukázala hned ten telefon... To bylo vodítko, kterého by si nevšiml jen úplný ignorant. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

O Columbovi obecně platí, že má laťku nastavenou na světovém rekordu. Dají se ale najít filmy, které jsou svojí úrovní tak vysoko, že na ně nestačí stojan. Jedním z nich je právě tohle Výkupné, které bych z fleku zaplatil, jen kdybych ho ještě jednou mohl vidět poprvé. Malou výtku bych měl k chování advokátky Williamsové, její zvolená role koketní rajdy by po úmrtí manžela zarazila i většího bambulu, než jakým je poručík. Rozhodně se ale tímto tvrzením nechci zařadit po bok těch, kteří píšící o slabosti této epizody pálí čtyři hvězdy. Slabost já mám tak leda pro osobu Petera Falka, jehož sledovat, kterak si užívá roli detektiva je doopravdy velikým zážitkem. (Filmfest Hurghada 2012, 5/67) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Lee Grantová byla za roli právničky / vražedkyně nominována na cenu EMMY. (Epistemolog)
  • Film, který Margaret (Patricia Mattick) sleduje v televizi, je Pojistka smrti (1944). (Borin)
  • Pri lete lietadla dole hlavou nie sú Leslie (Lee Grant) ani Columbo (Peter Falk) pripútaní a aj napriek tomu nevypadnú zo sedačiek. (zoot3r)

Reklama

Reklama