Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent FBI, Thomas Mackelway (AARON ECKHART, sci-fi hit Výplata), vyšetřuje řadu bizarních vražd, které se zdají být náhodné, avšak jsou spojeny podivnými vzkazy, které vrah zanechává u obětí. Mackelway závodí s časem, aby tyto záhadné vraždy vyřešil. Stopy začínají odhalovat děsivé skutečnosti, že samy oběti byly nejdříve vrahy a že vše nějak souvisí s kanceláří FBI. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Špičkový thriller s výborným obsazením, kterému jasně dominuje Ben Kingsley. Carrie-Anne Moss je tu opravdu trochu navíc, ale nevadila mi. Zatím jsem film s takovouto zápletkou neviděl ani o něm neslyšel, takže to hodnotím jako originální a navíc s atmosférou. Trocha tajemna neuškodí a tady to navíc bylo v rozumných mezích. V některých místech to maličko ztrácelo dech, ale to by byla asi jediná výtka. ()

Bobek15 

všechny recenze uživatele

Ohodnotiť tento film jedným prívlastkom je ako pokúšať sa zúrodniť pôdu na prériách v americkej Arizone. Už počas filmu ma ich napadlo hneď niekoľko (napínavý, zaujímavý, nepríjemný, drsný, mysteriózny a mnoho iných). Tajomná a napínavá atosféra ma udržovala v naätí počas celých 90 minút a splet nejasných situácií, vrážd a indícií ma zase udržovali príjemne v nevedomosti o páchateľovi a o tom, o čo vlastne v tom filme ide až do záverečných titulkov. Ďalšie, čo ma na filme zaujalo, je veľmi vhodná tajomná hudba (za normálnych podmienok však nepočúvateľná) a dobrý zvuk. Carrie-Anne Moss nemám moc rád a tu ma tiež moc nepresvedčila, naopak, Ben Kingsley si počínal fakt skvele. Nápad bol možno trochu tuctový, ale mal aj dostatok prvkov originality a je veľká škoda, že sa s tým režisér ešte trochu nepohral a nedotiahol to do konca (a nebyť tých niekoľko zbytočných rušivých momentov, ktoré len narúšali tú napätú atmosféru), mohol z toho byť vážne slušný psycho-hororo-thriller. Takto však len priemer. (Škoda že tu neni možnosť 3,5*, leob inak by to pre mňa bola jasná voľba).(Ešte by som chcel na záver pochváliť vybratú grafiku a štýl písma na názov filmu počas úvodných tituliek). ()

Reklama

sefino 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě příběh nadchnul, akorát jsem byla zklamaná, že je mi vrah odkryt již v počátcích. Postupem času, když se začala rozvíjet zápletka, byla jsem ráda, jakým směrem se příběh ubírá. I to, že z vraha se stane (alespoň pro mě) nehorázný sympaťák, mi imponovalo. Jenom ten konec mi to zkazil. Takové to prozření typu "Ha! To bude vrah, protože si to myslí moje intuice" mi zkazilo celkový dojem. Jinak by to byly hvězdičky čtyři... ()

koniklecka 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to na to další z "psycho" filmů, které mám tak ráda. Jenže věčná škoda, že to bylo tak nedotažené. Mohlo to být mnohem více napínavější jak napovídala hudba, jen to lépe udělat. Ty obrázky z mysli mi evokovaly Ring. Benovi Kingsleymu ze začátku role skvěle padla, ale na konci se z něj stal jen bláznivý stařík, což se k němu už vůbec nehodilo. Zdejší hodnocení jsem téměř přesně odhadla už po skončení filmu a trefila jsem se. Chtěla bych vidět něco podobného, ale abych se z toho pořádně zapotila (a nejen to:)) strachy a napětím od začátku do konce (ale zas žádnou nechuťárnu). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento trápny pokus o serial killer ma riadne rozčuľoval (už tie neustále čmáranice!). Hlúpučká kravinka o „všetko vidiacom“ sériovom vrahovi (nezáživný Ben Kingsley), ktorý vraždí nevinných a popritom stíha "ísť" po policajtovi (mdlý Aaron Eckhart). Prečo Kingsley vôbec prijíma takéto úlohy a v takýchto filmoch? O čo lepší a "hereckejší" bol v DOME Z PIESKU A HLINY, než v tejto pseudo diabolskej/démonickej roličke "Absolútneho Zla"? ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Film byl financován pomocí New Mexico's Film Investment Program, kde může každý finančně podpořit projekty, které se mu líbí. (Cheeker)

Reklama

Reklama