Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 580)

Mikyska 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší thriller, co jsem kdy viděla. Úžasné přenosy mezi časem, fantastické herecké výkony - např. když nemá Evan ruce nebo když Killie hraje fakt ohyzdnou prostitutku, ... Nemám ani, co bych vytkla nebo co by mi vadilo.. Možná bych spíše vyzdvihla konec, že američané konečně změnili trošku Happy End, který je mnohem lidštější... ()

BathoryMan 

všechny recenze uživatele

Ten námet nemal chybu a aj ked by som mohol filmu vyčítat napr.Pomalý rozjazd alebo Ashtona Kutchera v hlavnej úlohe aj tak ma hlavne od druhej polky strhol takou silou,že aj keby som nechcel musím udelit plný počet bodov.Originálne a zaujímavé dielko! ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Každá akce vyvolává reakce ve svém okolí, a reakce jsou vlastně nové akce čímž rozvineme nekonečno možností... Tento film na poměrně zajímavém a živém příběhu ukazuje, jak malá změna může vyvolat velké následky pro ostatní. Celkově to bylo promyšlené, není pravdou, že by se nevracel v čase na stejná místa, někteří kritici asi zapoměli, že změnou přicházel i o deníky a občas by opakování chyby nemělo smysl... ()

Plesna 

všechny recenze uživatele

Kvalita , hloubka a síla filmu jsou bez diskuze, ale ty KONCE... Ne jeden ani dva, ale ČTYŘI ! Aby se v tom člověk vyznal, myslím, že neuškodí malá rekapitulace. - Pod stupni vítězů se umístil tzv, šťastný konec, kdy se oba nakonec setkají na ulici a budou spolu šťastně žít až.... Cliché ad absurdum. - Třetí a předposlední je tzv. kompromisní konec 1, ve kterém jde vše stejně jako v hepáči. Ulice, pohled, údiv.... Ona však po otočení pokračuje dále a on se otočí a jde za ní.... Kompromis v kompromisu, plitké. - Stříbro putuje k tzv. kompromisnímu konci 2, který je na chlup podobný předchozím. Jenom se po pohledu, údivu atd. on nevidá za ní, nýbrž pokračuje v cestě... Zde aspoň dostal rozum, když nic jiíného. - Vítězem je nejodlišnější, njesmutnější, fatální režisérský DC konec. Dává filmu nový rozměr, posouvá ho do jiných dimenzí, než předchozí čtvrt-, polo-, popřípadě celo-hepáče. - Nechci se však vnucovat. Hodnocení si udělejte vlastní, ať už sentimentálnější, či tvrdší... Vím však, že se shodneme na faktu, že 4 je prostě moc. Neoprávněné zásahy nevkusných producentů z toho udělaly bramboračku. Režisér by rozhodně měl mít právo si dotočit vlastní film... Nebo ne? ()

solid 

všechny recenze uživatele

Málokdy mě nějaký snímek překvapí originálním nápadem neotřelostí a finálním zakončením a ještě méně se to stává poslední dobou u filmové produkce USA. Tady jsem se ale opravdu neodvažoval odhadnout konec, samozřejmě ne ten alternativní, který byl drsný jako šmirglpapír. ()

JanKukulín 

všechny recenze uživatele

Pěkné, ale nemůžu se ubránit pocitům jakési prvoplánovitosti. Zdejší hodnocení mi přijde kapánek přemrštěné. Tohle je prostě klasická popcornovka oblečená do pěkného, stylového a líbivého hávu. Na druhou stranu poměrně nízký rozpočet a docela neokoukané (záměrně neužívám slova originální) téma, které je ve filmu nastíněno jej pozvedává na pomyslný vrcholek prvoplánovitých blbin, kterými nás v současné době Hollywood zaplavuje. Solidních a zasloužených 60%. ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Dokonale to vyjádřil Cival včetně srovnání s filmem 12 opic. První třetina nadchla a navnadila, s každou další změnou minulosti tah opadal a nakonec se příběh tak trochu hryzal do vlastního chvostu. Škoda. Ale protože mám rád filmy s časovou smyčkou, dávám čtyři. 70% ()

alambert 

všechny recenze uživatele

Film, který si mě získal. Nepůsobí nijak velkolepě, přehnaně, není nijak přeceňovaný. Je to prostě sympatický snímek. Ač obecně vyloženě nesnáším filmy o cestování časem, v tomhle případě vůbec nemám potřebu to řešit. Hodně se mi líbí herecké výkony, přece jen herci hrajou každou chvíli úplně jinou postavu a jde jim to dost dobře. Zkrátka dobře natočený film.... ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Už po několikáté říkám, že ve sci-fi se prostě nevyznám. Jenže Jonathan Mackye názorně předvádí, že u sci-fi si nemusíme představovat létající auta nebo psy se 6 nohama. Ukazuje nám a otevírá uplně jinou dimenzi sci-fi žánru, které se děsně špatně výmyšlí a ještě hůře předvádí. Pro pány Bresseho a Mackyeho to byl zprvu problém, poté se ale "oťukali" a pokračovali v tom, v čem začali. Když k tomu navíc přihodíme Amy Smartovou a Ashtona Kutchera, dostáváme "dokonalou" futuristickou podívanou, která se v každých scnách předbíhá, aby právě ta fáze získala největší ocenění. ()

lu-cinka 

všechny recenze uživatele

Nepopsatelná atmosféra, ztrhující děj. Kolikrát jsem se při filmu přistihla, jak zírám s otevřenou pusou. podle mého Kutcherova nejlepší role, jakou kdy měl. Ale nesmím zapomenout na Logana Lermana a scénu, která na mě zapůsobila nejvíce - když byli s Kayleigh ve sklepě a její otec je natáčel - když se tam Evan potom vrátil a co mu řekl. Neuvěřitelné a perfektní! ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Hned jsem si vzpomněl na Donnie Darko, atmosféra je podobně temná a působivá. Druhý film vedle Frekvence, kde jsem ochoten tolerovat hrátky s časovým paradoxem. Jinak prakticky viz POMO :) ()

CyriC 

všechny recenze uživatele

Typický americký populistický film, který se snaží zasáhnout do srdíčka co možná největší publikum. Tento film byl pro mě hořkým zklamáním, neboť jsem čekal něco opravdu k zamyšlení a místo toho se mi dostalo hloupé a naivní teenagerovské lovestory. Navíc nápad prostě a jednoduše není originální, je to jen přepracování myšlenky, která poháněla podle mého nejlepší filmy tohoto typu - Dvanáct Opic a Donnie Darko. Pokud se potřebujete podívat na něco, co není divácky náročné a nemáte zlozvyk snažit se vysvětlit všechny nelogičnosti ve filmech, tak se na to podívejte. Každopádně doporučuji se podívat na Director's cut verzi. Navíc Ashton Kutcher je opravdu neuvěřitelně nesnesitelný. ()

Elbarto08 

všechny recenze uživatele

Úplně náhodou se stal jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Nevysvětlitelná okna, cestování časem a měnění budoucnosti. V některých filmech se jim to vymklo z ruky, tady je to naopak. Bohužel ale ostatní díly nestojí ani za zmínku ()

Gismo.kv 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděl poprvé, tak při první třetině filmu jsem si řikal: "Sakra, o co tam vlastně půjde?" Fakt jsem byl velmi zvědav na tu pointu, ale musim říct, že film vtáhne hned od začátku. Zhruba v polovině filmu vám celá pointa dojde a ta mysterióznost docela odpadne a film dostane zcela jinej spát. Naštěstí si stále drží kvalitu, dokonce mi nevadil ani Aston Kutcher, který zrovna mezi mé oblíbené herce nepatří. Miluji filmy s tématikou cestování v čase a tento patří spolu 12 opicemi a Donnie Darkem mezi mé nejoblíbenější v tomto směru... ()

texa 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nejsem zastánce Ashtona K. a dlouho jsem se k tomuto filmu přemlouvala, byla jsem jím naprosto nadšena. Děj nebyl vůbec postavený na hlavu a vydával pocit tajemna a bezmoci cokoli změnit v lepší budoucnost. Film na mě zapůsobil a jsem si jista že si ho budu pamatovat hodně dlouho. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Ašton Kuchta rozhodně nepatří k mým oblíbencům. Nevím proč, ale v každym filmu, kde hraje, mě irituje. Ale k ději. Ten je dost zábavný, na tu dobu ale neoriginální, ale je tady i pár vtipů. Toto beru jako oddychový, ani ne moc sci-fi film, který umí pobavit. Konec je dobrý v tom, jak je diskutabilní - já to nějak pochopil a lidí, co jsem se ptal, to zase pochopili jinak. "Zvláštní". ()

Fawkes 

všechny recenze uživatele

Už v 5. minutě, kdy učitelka zadala nakreslit žákům to čím by chtěli být a malý kluk nakreslil sebe jako vraha, jsem věděl, že mě to bude hodně bavit. Začátek je sice trošku chvílema nelogický, scény a čas se často střídají ale někde v polovině se všechno ukáže v tom pravém světle. Opravdu povedené a nápadité dílo. Prvky scifi a trilleru se bezvadně doplňují a není zde nic co by člověka nudilo. Ashton Kutcher v hlavní roli je opravdu úžasný. Konečně nehraje jen komediálního rebela, ale pustil se do něčeho, co vyžaduje více talentu, hlavně po emocionální stránce. Zvládl to více než dobře. (93%) ()

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama