Reklama

Reklama

Neporazitelný: Návrat krále

  • USA Boyka: Undisputed IV (více)
Trailer 1

VOD (1)

Ve čtvrtém filmu série Undisputed se Scott Adkins znovu vrací jako Yuri Boyka. Jde od souboje k souboji  a snaží se dostat na turnaj evropské ligy bojových umění. Avšak nešťastná náhoda a smrt v ringu ho přinutí zamyslet se, jestli to, čemu věnoval celý svůj život, stojí vůbec za zmínku. Když zjistí, že manželka muže, kterého nešťastnou náhodou usmrtil, je v problémech, rozhodne se bojovat v sérii nevyhratelných zápasů, aby ji zachránil... Bojovou choreografii připravil Tim Man, který spolupracoval se Scottem Adkinsem i ve filmu Ninja 2: Pomsta. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (185)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. U tohoto typu filmů nijak nevyhledávám košatý příběh, tady je ale už naprosto stupidní. Člověk proto skřípe zuby a těší se alespoň na pár pořádných kopanců do zubů a parádních bloků, jenže tady je to naprosto nepochopitelně skoro jedno a to samé. Ničím nepřekvapivé, nenápadité. A finální soupeř? V zajímavostech k T2:Judgement Day můžete najít, že Arnie dostal v přepočtu cca 85 000 USD za každé slovo, které promluvil. U zdejšího "bojovníka" (kterého hraje obr Martyn Ford) byste s podobnou statistikou nepochodili, protože on umí jen "hrrrrrn, ááááááááá, uuuuuuuuuh". Výsledkem je, že u finálního souboje se člověk směje. A to rozhodně nebylo úplně cílem. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Když arénovku, tak jedině od Scotta. Příběh prostý, ale kompenzovaný těžkým testosteronem od začátku do konce. Při tomhle vzpomínám na zlaté časy Van Damma a dnes na něco podebného asi nemá nikdo, něž Adkins. Navíc to má parádní kameru, takže je každý fajt velmi chutňučký. Z tohohle by si měly vzít příklad velke blockbustery, které se snaží o akci, ale vůbec jim to nejde. viz AC. 4,5*. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|95%| BOYKA IS BAAAAAACK! Kurňa, na tenhle počin jsem se opravdu těšil. Adkinsova nejlepší role a asi nikdy nebude překonaná. Už ať vznikne pátý film (věřím, že do tří let tu je). Možná je třetí Undisputed kvalitnější na příběhu, ale myslím, že velké rozdíly tu nejsou. Příběh je jak už snad předvídal každý děsně přímočarý. Prostě nastavený tak, aby se Boyka vyřádil. Žádné hluché dějové místo však nevidím. Takže i ten banální děj mě zaujal a bavil. Co se týče choreografie, kamery a celkové nasnímání bitek – jsem královsky spokojen a i trochu překvapen. Je vidět, že se na tomto projektu podílel i Florentine. Režii přenechal Chapkanovi, ale stejně si myslím, že mu radil jak fighty natočit. Což je dobře, protože výsledek je opravdu úchvatný. Bylo to drsné, realistické, mělo to náboj! Boyka tu má 6 arénových zápasů. První dva jsou legální, ten druhý je právě ten nešťastný, kdy v zápase zabije svého protivníka. 3 – 6 zápas je už ilegální. Boyka zápasí, aby splatil dluhy ženy protivníka, kterého Boyka zabil. Těžko říci, který zápas mě bavil víc. Fight, kdy Boyka má proti sobě dva protivníky byl naprosto skvělý. Tuhla mi krev v žilách, kdy Boykovi poranili záda. Předposlední arénovka byla rovněž skvělá. Finální bitva s vězeňským monstrem byla samozřejmě skvělá. K tomu netřeba nic dodávat. Dále mě moc potěšilo, že tu náš hrdina měl pár bitek i mimo ring. Scéna, kdy jednoduše zlikviduje 5 bodygardů před clubem byla skvělá. Nebo jedním kopem zneškodnění hlídače u komplexu oné manželky mrtvého protivníka Boyky – to mě pobavilo, jak ho kopl a hlídač se sesul na židli. Poté se Boyka z objektu vracel a opět strážného skolil zpět na jeho židli. :D Po finálním zápase Boyka vyřídil ještě pár svými chvaty hrstku protivníků a i se tu trochu zastřílelo. Úplné finále mě trochu překvapilo, poněvadž !!! POZOR MENŠÍ S P O I L E R !!! Boyka se vrátil zpět do vězení (takže pětka je opravdu jistá? ). Ale rozum to dává, takže v pohodě. !!! KONEC MENŠÍHO S P O I L E R U !!! No, ještě raz. Jsem totálně nadšený. Boyka tu má skvělou postavu, at už v minulosti udělal cokoliv, ukazuje zde své dobré já. Konečně pořádné artové béčko! Skvělé zápasy, solidní děj, slušná hudba, není co dodávat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty nepoznáš legendu, když tě praští do ksichtu?" To já ho hned poznal - Бойка to byl. Kdyby ale do ksichtu praštil mě, tak by se mu pěst rozdrolila na prach … nebo bych si vyndával nos ze sleziny. Těžko říct, co je blíže k pravdě, takže se vraťme k filmu. Ten má sympaticky jednoduchý scénář, poměrně dost nepříjemnou zachraňovanou osobu, nepříliš věrohodné bilancování s Bohem a dost končetin, které může Бойка rozlámat. A láme je prvoligově, což mě vždycky baví, takže si pojďme hromadně zakřičet s davem: Бойка! Бойка! Бойка! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Návrat krále se koná, i když trochu méně spektakulární, než by člověk po výšce laťky nastavené předchozími dvěma částmi série doufal. Absence Isaaca Florentina na režisérském postu je bohužel znát, navzdory snaze produkce ho důstojně zastoupit. Bulharský rutinér Todor Chapkanov bezesporu režíroval jen dialogové pasáže a akční scény měl pod palcem choreograf Tim Man ve spolupráci s kameramanem Ivanem Vatsovem, který v pozici operátora kamery koukal pod ruce zkušenějším už na natáčení předchozího dílu. Ovšem i přes snahy kopírovat jeřábové nájezdy a dynamickou kameru trojky, tentokrát kamera nemá až tak vytříbené oko pro co nejefektivnější zachycení fází souboje i v rámci jednotlivých dlouhých záběrů - jinými slovy tentokrát film nemůže těžit z až tak dokonalé souhry režie, kamery a choreografie. V tomto ohledu zůstává třetí díl série neporažený. Tedy ona trojka má vůči čtyřce navrch také v rovině scénáře s jeho skvostnou přímočarostí. Snaha vypořádat se s tím, že Bojka není za mřížemi, ústí do testosteronového asketismu a mesiášství, jejichž rozvádění ve scénáři paradoxně ukrajuje pozornost a prostor soubojům.Ty naštěstí díky Adkinsově oddanosti práci i publiku nadále přinášejí kýžený úžas nad atletickými dovednostmi všech zúčastněných, který od druhého dílu představoval hlavní přednost série a dokáže zastínit jakékoli nedostatky. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Dátum narodenia 17. jún 1976 z falošného pasu Yuriho Boyky sa zhoduje so skutočným dátumom narodenia jeho predstaviteľa Scotta Adkinsa. (m.a.t.o.)
  • Na hraničním přechodu, kde je Yuri Boyka (Scott Adkins) kontrolován ruským vojákem, je závora s cedulí STOP. Text stop je napsán v latince, ale měl by být v azbuce. (Matej.Mirejo)
  • Andreas Nguyen sa počas natáčania bojovej sekvencie so Scottom Adkinsom (Yuri Boyka) poranil tak nešťastne, že musel byť prevezený do nemocnice. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama